Νέο κρούσμα ρατσιστικής βίας στην Σκάλα Λακωνίας.


Χθες το βράδυ γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα γεγονότος σε κεντρικό fast food του χωριού που για κάποιους γεννάει απορίες και προβληματισμό. Μια συμπλοκή μεταξύ τσιγγάνων και «Ελλήνων» έγινε αφορμή  αυτής εδώ της ανακοίνωσης. Πιο αναλυτικά χθες το βράδυ ύστερα από κάποια λογομαχία μεταξύ τσιγγάνων και ενός ιδιοκτήτη fast food ξεκίνησαν προπηλακισμοί. Αν και σε πολλούς το γεγονός φαίνεται ως ένας απλός καβγάς σίγουρα δεν είναι , αντίθετα έχει να κάνει με άλλο ένα κρούσμα ρατσιστικής βίας και καταστολής στην Σκάλα Λακωνίας , όταν αμέσως περίπου 30 νεαρά άτομα με ξύλα , πέτρες και άλλα αντικείμενα επιτέθηκαν σε 4 τσιγγάνους.

Η αστυνομία όπως πάντα είναι άφαντη σε τέτοια γεγονότα , μόλις όμως έπεσε στην αντίληψη της ότι 30 «Έλληνες» κυνηγούν 4 τσιγγάνους εμφανίστηκε ένα περιπολικό ως δια μαγείας να κάνει συλλήψεις.ΟΙ 3 από τους 4 κατάφεραν να διαφύγουν. Ο ένας δυστυχώς δεν τα κατάφερε και με την βοήθεια των αγανακτισμένων Ελλήνων συνελήφθη από τους «αετούς» της ελληνικής αστυνομίας. Βέβαια αν και υπήρξαν έξω από το περιπολικό σοβαρής διάστασης επεισόδιο με τους νεαρούς να ανοίγουν τις πόρτες του περιπολικού όπου επιχείρησαν  να εμπλακούν σε περαιτέρω πράξεις βίας. Βέβαια δεν έγινε ούτε μια σύλληψη από την πλευρά των  «αγανακτησμένων Ελλήνων» που ήταν οπλισμένοι σαν αστακοί. Μόλις το περιπολικό έφυγε για το τμήμα , οι νεαροί τράβηξαν προς ένα αυτοκίνητο όπου ο ιδιοκτήτης του ήταν σίγουρα τσιγγάνος. Ξεφούσκωσαν τα λάστιχα ενώ ένας από τους αρχήγούς της «αγέλης» των ανεγκέφαλων νεαρών προέτρεπε άλλους να σπάσουν τα τζάμια , κάτι που τελικά δεν έγινε.

Για πάνω από μία ώρα οι νεαροί έκοβαν βόλτες πάνω κάτω τον δρόμο περιμένοντας ίσως κανέναν ξέμπαργκο τσιγγάνο. Στο πρόσωπο πολλών από τους νεαρούς αναγνωρίσαμε τους ίδιους ανθρώπους όπου ένα χρόνο και κάτι , επιτέθηκαν στον καταυλισμό εργατών πακιστανικής κυρίως καταγωγής κάτι που μαζί με τα συνθήματα της χρυσής αυγής στο χωριό συχνά πυκνά γεννά απορίες για την ενεργό λειτουργία κάποιου φασιστικού πυρύνα στην περιοχή.

Να υπενθυμίσουμε ότι

Οι τσιγγάνοι στην Σκάλα Λακωνίας ζουν κάτω από άθλιες συθήκες σε έναν καταυλισμό έξω από το χωριό που μας γεννάει αισθήματα ντροπής για το ανθρώπινο είδος.

Η στοιχειώδης μόρφωση είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων , όχι όμως και για τα παιδιά των τσιγγάνων όπου κανείς δεν ασχολείται μαζί τους στον 21ο αιώνα

Όλο το επόμενο διάστημα θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τέτοια γεγονότα με στόχο όχι μόνο την ευρύτερη πληροφόρηση , αλλά την συσπείρωση και την δράση μας ενάντια σε κάθε είδους φασιστικό κρούσμα.

συλλογική ανακοίνωση ύστερα από συζήτηση 7 ιουνίου 2010

5 thoughts on “Νέο κρούσμα ρατσιστικής βίας στην Σκάλα Λακωνίας.

  1. Παράθεμα: Σημειώσεις για την χρυσή αυγή, τον φασισμό στην ιστορία και ένα χρονικό ρατσιστικών επιθέσεων | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη(beta)

  2. Παράθεμα: Σημειώσεις για την χρυσή αυγή, τον φασισμό στην ιστορία και ένα χρονικό ρατσιστικών επιθέσεων στην Λακωνία | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια

  3. Παράθεμα: Σημειώσεις για την χρυσή αυγή, τον φασισμό στην ιστορία και ένα χρονικό ρατσιστικών επιθέσεων στην Λακωνία | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια

  4. Παράθεμα: Η Χρυσή Αυγή στη ΛΑΚΩΝΙΑ « ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΕΡΓΑΤΗΣ"

  5. Παράθεμα: Σημειώσεις για την χρυσή αυγή, τον φασισμό στην ιστορία και ένα χρονικό ρατσιστικών επιθέσεων στην Λακωνία « grassrootreuter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s