Ενημέρωση από την παρέμβαση μας στο «συντονιστικό ενάντια στα διόδια» στο εργατικό κέντρο της Τρίπολης την περασμένη Κυριακή


Την  περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη  «ανοιχτή συνάντηση» με θέμα τον συντονισμό του αγώνα ενάντια στα διόδια στην Πελοπόννησο. Στην συνάντηση παρευρεθήκαμε και εμείς ύστερα από πρόσκληση που μας έκαναν οι ανοιχτές επιτροπές ενάντια στα Διόδια – ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΟΠ/ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Στην συνάντηση παρευρέθησαν εκτός από τις ανοιχτές επιτροπές , μέλη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ από την Μεσσηνία και την Αργολίδα , του ΣΥΡΙΖΑ (μέλη του Συνασπισμού από την Αρκαδία και της ΚΟΕ από την Λακωνία) , ενώ σηκώνει συζήτηση η απουσία της ανοιχτής συνέλευσης Σπάρτης

Από την αρχή που παρευρεθήκαμε στην συνάντηση είχαμε όλοι μας την αίσθηση ότι η διαδικασία ήταν στημένη , με τον Συνασπισμό και τους υπόλοιπους να επιχειρούν να καπελώσουν την διαδικασία. Βρεθήκαμε λοιπόν σε μια κατάσταση όπου υπήρχε προεδρείο (χωρίς βέβαια κανείς να μας πεί πότε και ποιος το όρισε). Η προσπάθεια πολιτικού καπέλου από τον Συνασπισμό και τους υπόλοιπους φάνηκε από την πρώτη στιγμή με τον τρόπο που διεξάχθηκε η διαδικασία αλλά και από την απουσία πολιτών που μένουν στην Τρίπολη.

Στην διαδικασία συμμετείχαν φορείς, δημοτικές κινήσεις και εκπρόσωποι του αυτοαποκαλούμενου «Πανελλαδικού Συντονιστικού κατά των Διοδιών» που αποτελείται από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αισθητή ήταν η απουσία κατοίκων της περιοχής.

Μέχρι τη συνέλευση αυτή, είχε αυτοχρηστεί ένα Προσωρινο Παμπελοποννησιακό Συντονιστικό με στόχο μέσω της διαδικασίας που πραγματοποιήθηκε να μονιμοποιήσει την καπελωτική του ιδιότητα.

Η διαδικασία δε θύμισε σε τίποτα αμεσοδημοκρατική συνέλευση. Πραγματοποιήθηκε με παρουσία ελάχιστων κατοίκων και μονοπωλήθηκε από εκπροσωπήσεις κάποιων κομματικοποιημένων φορέων, δημοτικών κινησεων και συντονιστικών επιτροπών που έφεραν τη σφραγίδα-καπέλο τους για να κατοχυρώσουν μία θεσούλα στην γραμματεία του Μόνιμου Απο-Συντονιστικού.

Δεν ελλειψαν βεβαίως και οι τραμπουκισμοι σε μέλη των ανοιχτών επιτροπών που προσπάθησαν να καταγγείλουν την διαδικασία από μέλος του προεδρείου και μέλος του Συνασπισμού. Μετά την απόχώρηση του κόσμου(πλειοψηφίας) από την στημένη διαδικασία , οργανώσαμε δράση στα διόδια έξω από την Τρίπολη που αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τους οδηγούς.

Όπως υπογραμμίζετε και στην σελίδα των ανοιχτών επιτροπών ενάντια στα διόδια δεν θα ανεχτούμε κανένα πολιτικό καπέλο από τους αλήτες του ΣΥΡΙΖΑ , του ΑΝΤΑΡΣΥΑ  της εξουσίας και οποιοδήποτε προσπαθεί να σαμποτάρει το κίνημα.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΡΕΚΛΟΚΕΝΤΑΥΡΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ:

Το κίνημα δεν καπελώνεται και δεν γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης και διαμεσολάβησης από κανέναν φορέα-κομματικό καπέλο, που φιλοδοξεί να παραγοντίσει στις πλάτες του.

Το κίνημα δεν αναθέτει τον αγώνα του σε κανένα καρεκλοκένταυρο-γραφειοκράτη και δεν διαπραγματεύεται τα αιτήματά του με καμία εξουσία.

Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να επιβάλλουν στο κίνημα με το έτσι θέλω χαρακτηριστικά και διαδικασίες του απαξιωμένου πολιτικού συστήματος είναι γελασμένοι.

Ας καταλάβουν επιτέλους τα παράσιτα του κινήματος ότι ο ξενιστής τους έχει ξεσηκωθεί και θα τους σαρώσει με ένα τίναγμα και μόνο.


Μπορείτε να διαβάσετε και την ανακοίνωση των ανοιχτών επιτροπών παρακάτω

http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2011/01/blog-post_24.html

συλλογικό κείμενο συντρόφων από την Σκάλα Λακωνίας ύστερα από συζήτηση

25 Ιανουαρίου 2011

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s