Σχετικά με την μόλυνση του ποταμού Ευρώτα


Στις 31 Ιανουαρίου στο πνευματικό κέντρο Σκάλας Λακωνίας πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση του τοπικού συμβουλίου με θέμα την μόλυνση  του Ευρώτα. Αν και η συγκέντρωση οργανώθηκε από τους τοπικούς παράγοντες αποφασίσαμε πως είναι ένα σημαντικό θέμα όπου έπρεπε να δώσουμε το παρόν , κυρίως για να δούμε τι σχεδιάζει η τοπικής εξουσία για το ζήτημα.

Εκτός από εμάς στην συνάντηση παρευρέθηκαν , εκπρόσωπος του ΕΚΠΑΣ που εδρεύει στην Αίγινα καθώς και μέλη του ΚΚΕ (με επικεφαλής στην παρέμβαση του ΚΚΕ την εκλεγμένη δημοτική σύμβουλο από τις πρόσφατες εκλογές). Εντυπωσιακή ήταν η απουσία πολιτών που δεν πρόσκεινται σε κάποιο από τα κόμματα εξουσίας καθώς και η μικρή συμμετοχή του κόσμου.  Η συνάντηση λίγο πολύ ήταν ένα φιάσκο που έφερε την σφραγίδα του απαξιωμένου πολιτικού συστήματος και των τοπικών αρχόντων. Παρόλα αυτά αποφασίσαμε πως είχε μια χρησιμότητα να παρέμβουμε στην συγκέντρωση.

Η τοποθέτηση μας κυμάνθηκε ως εξής:

Πρώτα από όλα πιστεύουμε πως έχει μια αξία να καταγγείλουμε τα κόμματα ,τις οργανώσεις που δρουν στην Λακωνία κατά κύριο λόγο το ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΚΚΕ-ΣΥΝ καθώς και τους ντόπιους λακέδες της εξουσίας(Νομαρχία , Δήμος Σκάλας) που όλα τα προηγούμενα χρόνια και δεκαετίες δεν είπαν κουβέντα για την μόλυνση του Ευρώτα. Αδιαμφισβήτητα όλοι έχουν μερίδιο από την πίτα των συμφερόντων που θέλουν τον Ευρώτα ένα νεκρό ποτάμι.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ,  μια εποχή κρίσης του καπιταλισμού , είναι στρουθοκαμηλισμός αν δεν θέσουμε ως προτεραιότητα ποιος και γιατί μολύνει την φύση. Αν δεν ρίξουμε ευθύνες και δεν δράσουμε ενάντια στους ντόπιους καπιταλιστές στην περιοχή μας , καθώς έχοντας μια ξεκάθαρη αντικαπιταλιστική-αντικυβερνητική θέση.

Το πρόβλημα του Ευρώτα δεν το βλέπουμε ως ένα ξεκομμένο ζήτημα από την υπόλοιπη πραγματικότητα όπως εσκεμμένα κάνει το τοπικό δημοτικό συμβούλιο της Σκάλας για να αποπροσανατολίσει. Ούτε  ότι δεν λειτουργεί το κράτος για να προστατέψει το ποτάμι , όπως αρκέστηκε  να μας πει το ΚΚΕ μέσα από την κυρία Σταματάκου δημοτική σύμβουλο στον Δήμο Ευρώτα.

Αντίθετα το πρόβλημα του ποταμού Ευρώτα είναι το ίδιο το κεφάλαιο που ληστεύει και καταστρέφει την φύση , ο ίδιος ο καπιταλισμός  και οι σιωπηλοί ή ενεργοί καρεκλοκένταυροι και παραγοντίσκοι που φροντίζουν να επικυρώνουν τα εγκλήματα της κυριαρχίας.

Ο ποταμός Ευρώτας καταστρέφεται από τους ίδιους που έχουν φέρει σε απόγνωση και εξαθλίωση χιλιάδες αγρότες , νέους , ανέργους στην Λακωνία και παντού.

Η δική μας απάντηση δεν πρέπει να δίνετε  μέσα από τοπικά συμβούλια όπου επιχειρούν να υποκαταστήσουν την αδέσμευτη δράση και ευαισθητοποίηση των πολιτών , ούτε μέσα από «φορείς σφραγίδες». Αυτό που τελικά φοβούνται όπως ο διάβολος το λιβάνι είναι η δική μας δράση , οι αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες και συνελεύσεις που καθιστούν τον ρόλο τους άχρηστο.

Γιαυτό άλλωστε  το προεδρείο απέρριψε την πρόταση μας για συνέλευση των πολιτών από τα κάτω , θέτοντας εξ-αρχής ότι είναι μια κίνηση-σφραγίδα του τοπικού συμβουλίου.

Τους ξεκαθαρίζουμε ότι θα μας βρουν μπροστά τους , όπως άλλωστε μας βρίσκουν εδώ και χρόνια τώρα.

Εμπρός για αμεσο-δημοκρατικές διαδικασίες των πολιτών κόντρα στα κόμματα και τα τσιράκια της εξουσίας

ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

κείμενο ενημέρωση από C.O

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σχετικά με την μόλυνση του ποταμού Ευρώτα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s