Καμία ανοχή στις φασιστικές Επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στους Μολάους Λακωνίας


Την περασμένη Πέμπτη

Ομάδα σαράντα περίπου ατόμων επιτέθηκε το βράδυ της Τετάρτης σε πρόχειρα καταλύματα μεταναστών στους Μολάους και τα Πάκια Λακωνίας. Την ίδια στιγμή, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για επίθεση και στη «Συκιά» -διπλανό χωριό- το βράδυ της Πέμπτης, όπου κρέμασαν ανάποδα μετανάστη επειδή δεν τους άρεσε η συμπεριφορά του.

Τουλάχιστον τρεις μετανάστες τραυματίστηκαν, ένας εκ των οποίων κινδυνεύει να χάσει το μάτι του, ύστερα από χτυπήματα μάλλον από σιδηρολοστό, ενώ ένας άλλος έφερε θλαστικά τραύματα στο πόδι. Τα παραπάνω είναι καταγεγραμμένα και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Μολάων, όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες. Ο μετανάστης που είναι πιο βαριά τραυματισμένος διακομίσθηκε στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Σπάρτης.

«Βάρα κι εσύ για να γίνεις άντρας…»

«Βάρα κι εσύ για να γίνεις άντρας…» φέρεται να είπε στον γιο του ένας από τους άνδρες της ομάδας που επιτέθηκε στους μετανάστες, ο οποίος ήταν μαζί του το βράδυ της Τετάρτης.

Αφορμή για τις επιθέσεις φέρεται να ήταν ένα άλλο γεγονός: το βράδυ της περασμένης Τρίτης μετανάστες έκλεψαν τη τσάντα μίας δασκάλας στους Μολάους. Παράλληλα, το ίδιο βράδυ άγνωστοι διέρρηξαν μία εκκλησία στην ίδια περιοχή.

Οι δράστες της ληστείας είναι γνωστοί στην τοπική κοινωνία, σύμφωνα με πληροφορίες. Αντί όμως να πραγματοποιηθεί η σύλληψή τους, σημειώθηκαν οι παραπάνω επιθέσεις, που θυμίζουν εκείνες τις Κου Κλουξ Κλαν.

Η αστυνομία αρκέστηκε σε νυχτερινές περιπολίες (καμία σύλληψη μέχρι στιγμής), ενώ ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Μολάων, Λεωνίδας Εξαρχάκος, συνέστησε εγκράτεια και ηρεμία. Από την πλευρά του, ο τοπικός Τύπος δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το θέμα. Μόνο ένα σχετικό άρθρο δημοσιεύθηκε σήμερα σε τοπική εφημερίδα.

Στο μεταξύ, η πλειοψηφία των κατοίκων των Μολάων καταδικάζει τις επιθέσεις. Πολλοί είναι εξάλλου εκείνοι που απασχολούν στα χωράφια τους μετανάστες.

πηγή tvxs

 

Και όσο τα πράγματα οξύνονται , οι φασιστικές επιθέσεις θα αυξάνονται… Θα τις αφήσουμε αναπάντητες;

Οι φασιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών εργατών γης στην περιοχή των Μολάων συνδυάστηκε  και με το ράδιο-αρβύλα για απόπειρες βιασμού στην Σκάλα Λακωνίας. Οι φασιστικές επιθέσεις δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες. Πρέπει να καλέσουμε σε δράσεις αντιπληροφόρησης με όποιον/όποια συμφωνεί για την ανάδειξη του γεγονότος. Να οργανώσουμε την αντιφασιστική δράση σε κάθε γειτονιά , να μην αφήσουμε ποτέ και πουθενά την φασιστική πρόκληση αναπάντητη.Εδώ και τώρα να αναπτύξουμε ένα δίκτυο αλληλεγγύης με τους μετανάστες στην Λακωνία που θα μπορούσε να περιλαμβάνει και την νομική τους προστασία

Τις επόμενες μέρες θα πρέπει να καλέσουμε ακόμα και σε πορεία στους Μολάους με όποιον/όποια συμφωνεί , χωρίς καπέλα και αποκλεισμούς , απέναντι στην φασιστική απειλή θα πρέπει να απαντάμε όλοι ενιαία.

Θα ενημερώνουμε αυτό εδώ το blog για το γεγονός, καθώς θα αναλάβουμε την μετάφραση  σε αγγλικά και γερμανικά

Καμία ανοχή σε φασιστικές επιθέσεις. Αλληλεγγύη με τους ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

ατομικό κείμενο/άποψη C.O

 

5 thoughts on “Καμία ανοχή στις φασιστικές Επιθέσεις σε βάρος μεταναστών στους Μολάους Λακωνίας

  1. Παράθεμα: Σημειώσεις για την χρυσή αυγή, τον φασισμό στην ιστορία και ένα χρονικό ρατσιστικών επιθέσεων | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη(beta)

  2. Παράθεμα: Σημειώσεις για την χρυσή αυγή, τον φασισμό στην ιστορία και ένα χρονικό ρατσιστικών επιθέσεων στην Λακωνία | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια

  3. Παράθεμα: Σημειώσεις για την χρυσή αυγή, τον φασισμό στην ιστορία και ένα χρονικό ρατσιστικών επιθέσεων στην Λακωνία | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια

  4. Παράθεμα: Η Χρυσή Αυγή στη ΛΑΚΩΝΙΑ « ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Ο ΕΡΓΑΤΗΣ"

  5. Παράθεμα: Σημειώσεις για την χρυσή αυγή, τον φασισμό στην ιστορία και ένα χρονικό ρατσιστικών επιθέσεων στην Λακωνία « grassrootreuter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s