blog της συνέλευσης Μολάων Λακωνίας


Δεν είμαι σε θέση να ξέρω,  πόσο κοντά στις απόψεις και στις θέσεις που έχουν εκφραστεί σε αυτό το blog κατά καιρούς ,  ειναι η συνέλευσης Μολάων Λακωνίας. H εναντίωση τους όμως στον φασισμό και τον ρατσισμό, οπως και η ξεκάθαρη εναντίωση τους σε κόμματα , δεν μπορεί παρά να μου αφήσει θετικές εντυπώσεις σε μια πρώτη ανάγνωση. Aντιγράφω το κείμενο τους παρακατω

http://plateiamolaon.wordpress.com/about/ 

Η Συντακτική συμφωνία της πλατείας Μολάων:

Συμφωνούμε πως όσοι συμμετέχουμε εδώ, πιστεύουμε στις αρχές της Άμεσης Δημοκρατίας και στην έκφραση του λαού αποκλειστικά και μόνο μέσα από λαϊκές συνελεύσεις.

Είμαστε ριζικά αντίθετοι στο σύνολο του σημερινού πολιτικό-οικονομικού συστήματος! Κανένα κόμμα δεν μας εκπροσωπεί ούτε προτιθέμεθα να φτιάξουμε κάποιο! Άμεση Δημοκρατία-Κοινωνική Δικαιοσύνη

Είμαστε αντίθετοι στον Φασισμό και τον Ρατσισμό και επομένως δεν θα αναρτώνται εδώ ούτε θα γίνονται δεκτά σχόλια που εμπεριέχουν ή προωθούν τον διαχωρισμό των ανθρώπων με βάση την εθνικότητα ,το φύλλο ,το θρήσκευμα ,το χρώμα , την ηλικία κλπ.

Απαιτούμε την Άμεση Διαγραφή του συνολικού Δημόσιου Χρέους ,την Απελευθέρωση της Χώρας από την Τρόικα (Δ.Ν.Τ ,Ε.Κ.Τ, Ε.Ε) ,την κατάργηση της Δανειακής Σύμβασης, των Μνημονίων ,του Μεσοπρόθεσμου και του Εφαρμοστικού Νόμου αλλά και κάθε νόμου και διάταξης που θίγει την Ελευθερία του Λαού ή του επιβάλλει χαράτσια ή περιορίζει την Κυριαρχία του και επίσης κάθε νόμου που προωθεί την πώληση ή εκχώρηση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ή την εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών της ΠΑΙΔΕΙΑΣ ,της ΥΓΕΙΑΣ ,της ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ,της ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, των ΥΔΑΤΩΝ ,των ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ και της ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ .

Απορρίπτομε κάθε νόμο ,ρύθμιση και διάταξη που βλάπτει το περιβάλλον!

Απορρίπτουμε κάθε νόμο που περιορίζει το δικαίωμα της συγκέντρωσης ,της διαδήλωσης, του ασύλου ,της ελεύθερης έκφρασης και διακίνησης των Ιδεών.

Διεκδικούμε την ρύθμιση των ιδιωτικών χρεών με κριτήριο την οικονομική κατάσταση των δανειοληπτών και την διαγραφή των ιδιωτικών χρεών που προέρχονται από τοκογλυφικά –ληστρικά επιτόκια! Απαιτούμε την επιστροφή του συνόλου των χρημάτων των Πακέτων Στήριξης των Τραπεζών στον ΛΑΟ εδώ και τώρα!

Θ α αγωνιστούμε συλλογικά για να αποτρέψουμε την κατάσχεση των σπιτιών των χωραφιών και των μικροεπιχειρήσεων των θυμάτων των ληστρικών τραπεζών!

Υποστηρίζουμε την παραπομπή σε ΔΙΚΗ ,από ανεξάρτητα Δικαστήρια όσων πολιτικών και κρατικών λειτουργών εμπλέκονται διαχρονικά στην δημιουργία του ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ και την δήμευση της περιουσίας όσων βρεθούν ένοχοι! Στην περίπτωση που οι ένοχοι δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή θα δημευτεί το ανάλογο ποσό που θα τους επιδικαζόταν ,από τους κληρονόμους τους.

Υποστηρίζουμε την Αναγέννηση της Χώρας μέσα από τον ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ του συνόλου του οικονομικού και πολιτικού συστήματος!

Κρίνουμε απαραίτητη την κατάργηση του παρόντος Συντάγματος και την αντικατάστασή του από ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο ΑΡΧΩΝ που θα αποφασιστεί από την Πανελλαδική Συνέλευση των ελεύθερων συνελεύσεων των πολιτών!

Προωθούμε με όλες μας τις δυνάμεις , συλλογικά μαζικά και με ειρηνική πρόθεση ,την εγκαθίδρυση του ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που θα καταργήσει οριστικά το ΣΑΠΙΟ πολίτευμα της αντιπροσωπευτικής αστικής κοινοβουλευτικής τρομοκρατίας!!!

Καλούμε αδέλφια μας όλων των περιοχών της Ελλάδας αλλά και όλους τους ΛΑΟΥΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ να στρατευτούν μαζί μας αυτόν τον ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ ΟΛΩΝ!!!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s