Αντιφασιστικό κάλεσμα


Η παιδική χαρά τελείωσε – Αντιφασιστικό κοινωνικό εργατικό μέτωπο τώρα! Ενάντια στους Νεοναζί της Χρυσής Αυγής και τον εκφασισμό της κοινωνίας

Οι τελευταίες εξελίξεις μετά τις εκλογές στις 6 του Μάη βάζουν νέα καθήκοντα στην αγωνιζόμενη κοινωνία που πλήττεται από την μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική καπιταλιστική κρίση  μετά την λήξη του β παγκοσμίου πολέμου και στα χρονικά της χώρας.

Όπως όλοι γνωρίζουμε το τελευταίο διάστημα η νεοναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι, τρομοκρατώντας και τραμπουκίζοντας μετανάστες, μέλη αριστερών οργανώσεων καθώς και απλούς πολίτες. Οι δολοφονικές πρακτικές της νεοναζιστικής συμμορίας Χρυσή Αυγή δεν είναι κάτι το νέο. Από την ίδρυση της μέχρι σήμερα ευθύνεται για εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις(μαχαιρώματα κλπ), καθώς μέλη της έχουν δικαστεί ή καταδικαστεί στο παρελθόν, με αποκορύφωμα την δολοφονική επίθεση του Δημήτρη Κουσουρή το 1997. Στην Λακωνία η δράση της ναζιστικής συμμορίας είναι πλήρως εναρμονισμένη με την καθημερινότητα της οργάνωσης πανελλαδικά. Μέλη του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού Σπάρτης έχουν δεχτεί επιθέσεις στο παρελθόν, όπως και μετανάστες στους Μολάους από χρυσαυγίτες.

Τα τοπικά ΜΜΕ καθώς και οι τοπικές αρχές πχ ο δήμος Σκάλας επιδόθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα σε ένα ρατσιστικό παραλήρημα με αφορμή τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης μεταναστών πακιστανικής καταγωγής, δίνοντας έδαφος να καλλιεργηθούν ρατσιστικές, φασιστικές αντιλήψεις και πρακτικές. Η χρυσή αυγή σε ολόκληρη την Λακωνία πήρε αδιαμφισβήτητα ένα μεγάλο εκλογικό ποσοστό που θα πρέπει να μας προβληματίσει όλους ανεξάρτητα από τις πολιτικές πεποιθήσεις ή διαφωνίες μας. Σε πολλά χωριά όπως για παράδειγμα στην Στεφανιά, το Γεράκι, την Σκάλα αλλά και την Σπάρτη η Χρυσή Αυγή κυριολεκτικά πήρε ανησυχητικά ποσοστά. Στο Γύθειο μάλιστα άνοιξε νέα γραφεία (τα πρώτα λειτουργούν στην Σπάρτη εδώ και χρόνια).

Καλούμε κάθε αγωνιστή, ελεύθερο άνθρωπο, οργανώσεις και τοπικούς φορείς ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης να πάρουν θέση πάνω στο ζήτημα του φασισμού. Πολύ περισσότερο θέλουμε να πάρουμε την πρωτοβουλία/κάλεσμα για συνάντηση-συνέλευση όλων (γιατί είναι ευθύνη όλων μας) πάνω στο θέμα. Ειδικότερα θα θέλαμε να εκφράσουμε την επιθυμία για την συγκρότηση ενός ενιαίου κοινωνικού εργατικού Αντιφασιστικού μετώπου όπου η κάθε τάση, συλλογικότητα ή άτομο θα διατηρούν την αυτοτέλεια τους, χωρίς καπελώματα και αποκλεισμούς. Αυτό που πρέπει να μας ενώνει είναι η κοινή αντιφασιστική δράση.

Η αντιφασιστική δράση είναι ευθύνη όλων μας, ας παραμερίσουμε τις διαφωνίες μας και ας οικοδομήσουμε ένα πλατύ αντιφασιστικό και αντικαπιταλιστικό μέτωπο. Καλούμε όλες τις δυνάμεις της αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου, ανοιχτές συνελεύσεις κλπ., εδώ και τώρα να οικοδομήσουμε στην Λακωνία μια ανοιχτή συντονιστική συνέλευση για να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά μας δικαιώματα ενάντια στους ναζιστές/φασίστες και παρακρατικούς. 

Τέλος θα θέλαμε από την πλευρά μας να προτείνουμε δράσεις αντιπληροφόρησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών για την Χρυσή Αυγή και άλλες φασιστικές οργανώσεις όπου αυτό κριθεί δυνατόν όπως πχ στην Σκάλα Λακωνίας , Σπάρτη κλπ.

* το κείμενο αποτελεί ένα πρόχειρο κάλεσμα με σκοπό να συζητήσουμε παραπέρα το θέμα. Είναι ανοιχτό σε τροποποιήσεις και κριτικές. Αποσκοπεί αποκλειστικά σε ένα ευρύτερο διάλογο.

πρωτοβουλία αντιφασιστριών/αντιφασιστών από την Σκάλα Λακωνίας

One thought on “Αντιφασιστικό κάλεσμα

  1. Φασισμος: Πλανη ή επιλογη;
    Το φως καιει το φασισμό;
    Μετά το μπουγέλο και τα χτυπήματα του Κασιδιάρη σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή, εναντίον της Ρένας Δούρου και της Λιάνας Κανέλη, πολλοί πίστεψαν ότι όσοι ψήφισαν την νεοναζιστική οργάνωση, “χωρίς να ξέρουν”, τώρα δεν θα το επαναλάβουν, αφού η XA έδειξε το “πραγματικό της πρόσωπο”. Η εκτίμηση αυτή είναι προέκταση μιας άλλης, της σ. Αλέκας, που προέβλεπε καθησυχάζοντας το πανελλήνιο, πριν τις 6 Μάη ότι “μόλις οι φασίστες μπουν στη Βουλή θα βάλουν τις γραβάτες και θα γίνουν κοινοβουλευτικά αρνάκια”. Πάνω κάτω μια παρόμοια επιθυμία εξέφρασε πρόσφατα ο Στάθης προεξοφλώντας ότι το “φως καιει τον Φασισμό!“. Όσοι σκέφτονται έτσι μάλλον δεν έχουν αντιληφθεί οι ίδιοι περί τίνος πρόκειται…. Συνεχεια εδώ…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s