Συνέλευση Μολάων : Ψήφισμα –καταγγελία για τις περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες του Αντιδημάρχου Ευρώτα


Σε περιοχή Νατούρα και ΖΕΠ στον ν. Πάρνωνα και συγκεκριμένα στην Κρεμαστή Δήμου Ευρώτα στη θέση Πρ. Ηλίας, ο Δήμος Ευρώτα προχώρησε σε διάνοιξη δρόμου για πυρασφάλεια, χωρίς άδεια από το δασαρχείο Μολάων, αρμόδιο για κάτι τέτοιο.

Χωρίς λοιπόν άδεια από το δασαρχείο και χωρίς τις απαραίτητες μελέτες ο αντιδήμαρχος Ευρώτα Παναγιώτης Παυλάκης και ο εργολάβος κ. Μπατσάκης, συνελήφθησαν την προηγούμενη Πέμπτη το απόγευμα, ύστερα από επέμβαση του δασαρχείου Μολάων και της αστυνομίας (κατόπιν τηλεφωνικής καταγγελίας πολίτη). Για τους δύο κινήθηκε η διαδικασία αυτοφώρου και την Παρασκευή αφέθησαν ελεύθεροι (?).

Σύμφωνα με αδιασταύρωτες πληροφορίες, στη δίκη παρέστησαν ως μάρτυρες υπεράσπισης η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα και η βουλευτής Λακωνίας Φεβρωνία Πατριανάκου. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν γίνει γνωστές για τη δίκη και το αποτέλεσμά της.

Σύμφωνα με το νόμο, τα μηχανήματα του εργολάβου πρέπει να έχουν κατασχεθεί και η περιοχή της επέμβασης θα έπρεπε ήδη να έχει κυρηχθεί αναδασωτέα. Κανένας δήμος εξάλλου, δεν έχει το δικαίωμα να επεμβαίνει σε δασικές εκτάσεις και ιδιαίτερα σε προστατευόμενες περιοχές και η μόνη διοικητική αρχή αρμόδια για κάτι τέτοιο είναι το δασαρχείο.

Χρειαζόμαστε βοήθεια και νομική και πολιτική για ν’ αντιμετωπίσουμε  αυτή την υπόθεση, καθώς εντελώς τυχαία στη θέση Πρ. Ηλίας έχουν αδειοδοτηθεί ΑΙΟΛΙΚΑ  και το ζήτημα είναι μεγάλο !
Χρειαζόμαστε νομική υποστήριξη, κατ’ αρχάς για να μάθουμε τι ακριβώς έγινε στο αυτόφωρο, εάν όντως μάρτυρες υπεράσπισης ήταν οι παραπάνω κυρίες, εάν σύμφωνα με το νόμο τιμωρήθηκαν οι υπεύθυνοι, εάν έγινε κατάσχεση των μηχανημάτων του εργολάβου όπως προβλέπει η περιβαλλοντική νομοθεσία και εάν η έκταση της παρέμβασης κρίθηκε από το δασαρχείο ως αναδασωτέα όπως πρέπει να συμβεί βάση του νόμου.

Αμεσοδημοκρατική  Συνέλευση  Λακωνίας  (Μολάοι )    4 /7/2012

Plateiamolaon.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s