και ένα σχόλιο για τον αντιαμερικανισμό μερικών-μερικών !!!


6788576479_2e6ba8c3f2_b

Δεν ήταν λίγες οι ιστορικές στιγμές πριν και μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που η αριστερά σχεδόν όλων των αποχρώσεων, παντού στον κόσμο απέδωσε όλα τα δεινά της ανθρωπότητας στην πορεία και την εξέλιξη του αμερικάνικου «ιμπεριαλισμού». Συχνά, πυκνά αριστερές ακόμα και αναρχικές εφημερίδες,έντυπα κλπ,  κάνουν λόγο για τα μεγάλα εγκλήματα των Αμερικάνων, τις χούντες που «αποκλειστικά» αυτοί ήταν υπεύθυνοι, για τους πολέμους και άλλα πολλά μεγάλα εγκλήματα.  Η αριστερά όλων των αποχρώσεων, παραδείγματος χάρη στην Ελλάδα, αφού πρώτα έκανε την απαραίτητη «αγιοποίηση», των εθνικο-απελευθερωτικών μετώπων που η ίδια έχτισε κατά την διάρκεια του 40, από το 50  και μετά καλλιέργησε με ευλάβεια τον αντι-αμερικανισμό και την θεωρία της εξάρτησης της χώρας.

Μεταξύ άλλων απέδωσε σχεδόν αποκλειστικά την ευθύνη του στρατιωτικού πραξικοπήματος το 1967 στους Αμερικάνους και όχι στους ντόπιους φασίστες και όσους μπορεί να είχαν όφελος από ένα πραξικόπημα. Στάθηκαν αλληλέγγυοι με τα » εθνικά αδέρφια» τους Σέρβους στον εμφύλιο το 1992, μίλησαν για την προδοσία  του «σύντροφου» Οτσαλάν.

Κάθε χρόνο μετά την εξέγερση του πολυτεχνείου – και την  πτώση της χούντας ,  αριστερές και αναρχικές ομάδες  οργανώνουν πορεία μνήμης με τελικό σταθμό την αμερικάνικη πρεσβεία. Ποιος μπορεί να ξεχάσει την αιματηρή εισβολή της πατριωτικής αριστεράς του ΕΚΚΕ το 1975 στην αμερικάνικη πρεσβεία ή τις αμέτρητες αντιιμπεριαλιστικές  πορείες με συγκρούσεις, οδοφράγματα και γενικευμένη «κινηματική» βία  (όπως αυτή κατά την επίσκεψη Κλίντον το 1999). Συνθήματα τύπου «φονιάδες των λαών αμερικάνοι» ή το Βορειο-κορεάτικο» yunkies go home» κοκ ικανοποίησαν ιστορικά το γενικό αίσθημα του «λαϊκού αριστερού όχλου». Τα παραπάνω λοιπόν δίχως αμφιβολία συγκαταλέγονται στις «λαμπρές στιγμές» της εθνικής αφήγησης και του συνεπέστερου από τα κομμάτια της;  της αντι-ιμπεριαλιστικής αριστεράς και της ΕΛ-ΑΝ (ελλαδο-αναρχίας).

Η κατασκευή του εξωτερικού εχθρού, δηλαδή η μετατόπιση του από το εσωτερικό στο εξωτερικό είναι η απαραίτητη ενέργεια για την κατασκευή της “κοινωνικής” συνένεσης με την κυριαρχία.

Κατά κοινή ομολογία μέσα από τα κιτάπια της αριστεράς και από ένα μεγάλο κομμάτι της αναρχίας (που δεν κατάφερε δυστυχώς να ξεπεράσει την αριστερά και τον αντι-ιμπεριαλισμό της ούτε στο ελάχιστο), οι Αμερικάνοι είναι σχεδόν πίσω από όλα (μήπως σας θυμίζει κάτι;), είναι αυτοί οι μοχθηροί πανίσχυροι λεφτάδες με τον πολύ καλά οργανωμένο στρατό που κάνουν κουμάντο στον κόσμο και μας έφεραν την παγκοσμιοποίηση. «Έχουν και ένα πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι (και πάλι εδώ οι εβραίοι)  μέσα στον λευκό οίκο να τους στηρίζει (κάποιοι άλλοι μπορεί να μιλάνε και για τους εξωγήινους κλπ). Οι αμερικάνοι  είναι αυτοί που ανοιχτά απειλούν την ελλαδίτσα μας. Έτσι λοιπόν εμείς οι λαο-λεβέντηδες πρέπει να ενωθούμε κάτω από ένα «λαϊκό μέτωπο» ενάντια στην καταστροφή της «ελλαδίτσας».

Αντίσταση στην "νέα τάξη" προφανώς ο παπάς εδώ κάνει κάλεσμα για ένα "λαϊκό μέτωπο" αντίστασης στους αμερικανο-σιωνισταί .. άραγε το κάλεσμα του αφορά και την αριστερά???

Αντίσταση στην «νέα τάξη» προφανώς ο παπάς εδώ κάνει κάλεσμα για ένα «λαϊκό μέτωπο» αντίστασης στους αμερικανο-σιωνισταί .. άραγε το κάλεσμα του αφορά και την αριστερά???

Θα ήταν φυσικά άδικο να λέγαμε ότι τέτοιου είδους  «εξαιρετικές» αναλύσεις μπορείς να βρείς μόνο στην Α1 (εφημερίδα του προέδρου Καρατζαφέρη), στον Μαύρο κρίνο, την Χρυσή Αυγή ή σε κουβέντες από τίποτα μπαρμπάδες σε καφενεία της Σπάρτης. Η κλασική ιστορική αξία του «αντιαμερικανισμού» αναπαράγεται παραδοσιακά από ελληνάρες ρατσιστές όλων των πολιτικών χώρων και χρωμάτων. Είναι μια σίγουρη πιασάρικη πολιτική ικανοποίησης του «ελληνικού κοινού» που ψοφάει για αίμα «εβραίο-αμερικάνων ιμπεριαλιστών» και φυσικά ψάχνει και την αιτία των προβλημάτων του.

Ο αντιαμερικανισμός παραμένει σημαντικό κομμάτι του «επαναστατικού αντι-ιμπεριαλισμού». «Η Ελλάδα δεν είναι παρά μια χώρα εξαρτημένη» ουρλιάζουν οι αριστεροί, «ένα γρανάζι της εγκληματικής Αμερικής», όπως και ο παγκόσμιος «πολιτισμός» , η «κουλτούρα» όλων των χωρών του κόσμου είναι μια πιστή αντιγραφή του αμερικάνικου θεάματος και της βιομηχανίας του. Έτσι μόνον άλλωστε οι διάφοροι «αφεντάδες» μπορούν να διαιωνίσουν την κυριαρχία τους και οι εργάτες να συνεχίσουν να είναι «παραγωγικοί» και καταναλωτικοί.

Δεν χρειάζεται να είσαι μετεωρολόγος για να καταλάβεις ότι ο αντι-αμερικανικός άνεμος βρωμάει ρατσισμό και ότι παραμένει ένα ισχυρό άλλοθι της κυριαρχίας στην ελλαδική επικράτεια (αν και έχει σε κάποιο βαθμό έχει αντικατασταθεί πια από τον mainstream αντιγερμανισμό). Καμία σχέση δεν έχουν τέτοιες αντιλήψεις με μια κριτική θεωρία για τον καπιταλισμό.  Ο αντι-αμερικανισμός ώς ιδεολόγημα, πάντα πιστός στην αντι-ιμπεριαλιστική αφήγηση είναι η ίδια η αδυναμία  – άρνηση τών αριστερών ιδεολογικών μηχανισμών να αντιληφθούν έστω και στο ελάχιστο ότι ο καπιταλισμός δεν είναι κάποιου είδους συνωμοσία αλλά ένα σύστημα κοινωνικο-οικονομικών σχέσεων.  Είναι φυσικά και το άλλοθι που δίνουν στην ελληνική κυριαρχία, δικαιολογώντας τις εδώ και εκεί επιλογές της. Ακόμα και αυτοί οι έλληνες αριστεροί –  έλληνες αναρχικοί που η λαγνεία τους για την «ταξική πάλη στην ελλάδα» χτυπάει κόκκινο, συστηματικά αποφεύγουν να ρίξουν φως στις μελανές σελίδες του «έθνους».  Βλέπεις το «φταίνε οι Αμερικάνοι»  είναι ο δοκιμασμένος και σίγουρος δρόμος για να προσεγγιστεί ο έλληνας ρατσιστής.

Α) διαβάστε και τα απολαυστικά κείμενα από τους διάφορους «αμερικανοφάγους»

1) Αμερική: Η γέννηση και η ιδεολογία ενός έθνους http://stekispartis.wordpress.com/2013/03/04/%CE%B8%CE%B5%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BB%CF%8E%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BF%CF%85-%CE%B1%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B7-%CE%B3/

2) Σαν σήμερα οι φονιάδες των λαών εναντίων της Γιουγκοσλαβίας.. Δεν ξεχνάμε: http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2013/03/blog-post_183.html

3) ένα τραγουδάκι από μέλη του Μαύρου Κρίνου: http://www.youtube.com/watch?v=tEoP_ygn9Os

4) Ερχονται οι Αμερικάνοι http://www.koel.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1083:—–&catid=90:220-08062007&Itemid=163

Β) για μια κριτική στον αντιαμερικανισμό (κείμενα που μπορείτε να κατεβάσετε)

1) 13 στιγμές ελληνικού αντιαμερικανισμου PDF

2) Ένας είναι ο εχθρός (βιβλίο της ΥΦΑΝΕΤ)

3) κειμενο περιοδικό αναρες 8

Αυτόνομη Πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη 30 Μαρτίου 2013

5 thoughts on “και ένα σχόλιο για τον αντιαμερικανισμό μερικών-μερικών !!!

  1. Πολύ καλό άρθρο, που βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους.
    Με την ευκαιρία, ξέρετε γιατί το χωριό σας ονομάζετε Σκάλα;

    • Ναι αμέ γιατί παλιά έδεναν τα πλοία εδώ (είχε θάλασσα) και κυριολεκτικά ήταν βούρκος πριν την αποξήρανση του κάμπου, νομίζω αυτή είναι και η επίσημη εκδοχή

  2. Έχω διαβάσει πως ο Ευρώτας ήταν πλωτός μέχρι τη Σκάλα για βάρκες που έδεναν εκεί, δεχόταν και τα νερά του Βασιλοπόταμου, σχεδόν αμέσως νότια της Σκάλας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s