Κάτω τα ξερά σας από τους Ρομα και τις κοινότητες τους στην Λακωνία και παντού


Η τοπική κοινωνία είτε με πράξεις είτε με την σιωπή είναι συνένοχη. Να μην αφήσουμε τις κοινότητες των Ρομά στα χέρια ρατσιστών δολοφόνων.

Την περασμένη Κυριακή 31 Μαρτίου στην περιοχή της Τραπεζοντής Λακωνίας που βρίσκεται λίγο έξω από την Σπάρτη, γνωστοί-άγνωστοι «αγανακτισμένοι έλληνες» κάτοικοι οργάνωσαν ρατσιστική συγκέντρωση και πορεία με τις ευλογίες των ντόπιων νεο-ναζιστών της χρυσής αυγής. Στην συγκέντρωση που έγινε, διάφοροι ομιλητές σε ένα ντελίριο μίσους και με την λογική (ναζιστικής έμπνευσης) της συλλογικής ευθύνης, ξέρασαν κατηγορίες ενάντια στις τοπικές κοινότητες των Ρομά στην περιοχή, κατηγορώντας τους σχεδόν για τα πάντα. Σύμφωνα με τους ομιλητές οι «Ρομά» ευθύνονται για κλοπές, εγκλήματα και τους αποκαλούν «μπουκαδόρους», ληστές, εμπόρους ναρκωτικών κοκ.

Οι ομιλητές κατηγόρησαν τους Ρομά ακόμα και για τα μεγάλα οικονομικά σκάνδαλα με κονδύλια λες και είχαν οι ίδιοι πρόσβαση σε αυτά. Μετά από τις εμετικές ομιλίες και το μένος ενάντια στους Ρομά, σειρά είχε ο τοπικος εκπρόσωπός των χρυσών αυγών. Η ομιλία του ως συμπλήρωμα στους προηγούμενους έδωσε το «σήμα» για τις παραπέρα ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να «καθαρίσουν» οι «έλληνες» τα χωριά τους από κάθε είδους «παρείσακτους» που ο εκπρόσωπος της νεο-ναζιστικής συμμορίας αποκάλεσε «βρωμά» και «γύφτους». Ο νεοναζί καλεί τους κάτοικους να «αυτο-οργανωθούν» και να προστατεύσουν «την ελλάδα» από τον κίνδυνο των Ρομά. Σε ένα πραγματικό παραλήρημα που όλοι έχουμε ξανακούσει από τα φασιστικά ασπόνδυλα άπειρες φορές καλεί για την στέρηση των δικαιωμάτων τους  ακόμα και στην γέννηση. Αν και αναφέρεται σε «νόμιμα μέσα» είμαστε απολύτως σίγουροι ότι ο νεοναζί στο φαντασιακό του έχει ήδη πλάσει την δυνατότητα του πογκρόμ ενάντια στους Ρομά. Τον προκαλούμε λοιπόν να το κάνει, να δούμε πόσα απίδια βάζει ο σάκος, τον ενημερώνουμε όμως ότι κάτι τέτοιο σίγουρα θα τον κάνει πρωταθλητή στο τρέξιμο.

Ενημερώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις ότι ο ρατσισμός απέναντι στους Ρομά είναι ένας ρατσισμός βαθιά ριζωμένος στην ελληνική ιστορία. Ο ρατσισμός απέναντι τους πάει πακέτο με όλα τα πογκρόμ σε οποιαδήποτε άλλη μειονότητα σε αυτήν την χώρα μέσα στον χρόνο. Οποιαδήποτε σιωπή για το θέμα είναι συνενοχή με τους ρατσιστές. Καλούμε σε επαγρύπνηση όλους ανεξαιρέτως πολιτικής τοποθέτησης, για να μην αφήσουμε τα χωριά αυτά, να έχουν την τύχη του Αγίου Παντελεήμονα όπου το μίσος και ο ρατσισμός έγινε σύμβολο για κάθε ελληνικό κατακάθι.

Καλούμε επίσης κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο, κάθε ομάδα που τοποθετεί τον εαυτό της στο αντιφασιστικό αγώνα και τον μαχητικό αντιφασισμό να πάρει θέση έμπρακτα και άμεσα.

Όπου μπορούμε πρέπει να ενημερώνουμε τους Ρομά στην Λακωνία για τα σχέδια του ντόπιου νεο-ναζισμού και των συμμάχων του. Δίνουμε δημοσιότητα στο γεγονός, ενημερώνουμε και προτείνουμε δραστηριότητες αλληλεγγύης.

Κάτω τα ξερά σας από τους Ρομά . Τα σχέδια των φασιστών για την εξόντωση «όλων των ξένων σωμάτων» θα μας βρουν μπροστά τους

συνέλευση ενάντια στην λήθη Σκάλα Λακωνίας 3 Απρίλη 2013

το βίντεο εδώ http://www.youtube.com/watch?v=xqdRiOXV0Jw&feature=youtu.be

10 σκέψεις σχετικά με το “Κάτω τα ξερά σας από τους Ρομα και τις κοινότητες τους στην Λακωνία και παντού

  1. Παράθεμα: για τους Ρομά στην Νότια Ελλάδα | grassrootreuter

  2. Παράθεμα: για τους Ρομά στην Νότια Ελλάδα | grassrootreuter

  3. Παράθεμα: Μια τοποθέτηση για τα αγροτικά μπλόκα των τελευταίων εβδομάδων | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

  4. Παράθεμα: σύντομο σχόλιο σχετικά με τις αποκαλύψεις για την τοπική οργάνωση των νεοναζί στην Λακωνία. | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

  5. Παράθεμα: «‘Όλες οι καλές δουλειές νύχτα γίνονται» Βίντεο και σχολιασμός για την νεοναζιστική φιέστα μίσους στη Σκάλα Ιούλιος 2013 | αυτόνομη πρωτο

  6. Παράθεμα: «Ενάντια στη Λήθη #12» ‘Όλες οι καλές δουλειές νύχτα γίνονται… – Shades magazine

  7. Παράθεμα: Μια τοποθέτηση για τα αγροτικά μπλόκα των τελευταίων εβδομάδων | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη

  8. Παράθεμα: Ένα είναι δεδομένο: Την αστυνομία οπλίζει ο αντιτσιγγανισμός.

  9. Παράθεμα: Ένα είναι δεδομένο: Την αστυνομία οπλίζει ο αντιτσιγγανισμός. | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη

  10. Παράθεμα: Όμως πίσω από τα υποκριτικά τους δάκρυα κρύβεται αποκλειστικά η δική τους ευθύνη για την δολοφονία. | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη

Σχολιάστε