Όταν τα τοπικά ΜΜΕ και η τοπική κοινωνία παίζουν τον ρόλο πλυντηρίου του κρατικού ρατσισμού


Διαβάζοντας τα τοπικά ΜΜΕ στην Λακωνία εύκολα καταλαβαίνει κάποιος/α ότι ένας ακήρυχτος πόλεμος είναι σε εξέλιξη. Σχεδόν καθημερινά η αστυνομία πραγματοποιεί επιχειρήσεις σκούπα σε ευρεία κλίμακα ενάντια σε μετανάστες, καταυλισμούς Ρομά και οποιοδήποτε διαφορετικό σε αυτόν τον μικρό επαρχιακό βάλτο. Μόνο τον μήνα Οκτώβριο είχαμε πάνω από 860 συλλήψεις στην Πελοπόννησο, πολλές από αυτές στην Λακωνία, σχεδόν στην πλειονότητα τους, αυτές οι συλλήψεις αφορούσαν Ρομά και μετανάστες. Αυτές οι επιχειρήσεις στην Λακωνία γίνονται με την συναίνεση της τοπικής κοινωνίας, μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις η ίδια είναι που ενθαρρύνει την αστυνομία να συνεχίσει το βρωμερό της έργο για καθαρές πόλεις και χωρία από τους διαφορετικούς και τους ξένους. Τα τοπικά ΜΜΕ όταν δεν έχουν ύλη να παρουσιάσουν για το «ανθρωπιστικό» έργο των βοθρολυμάτων της χρυσής αυγής, ρίχνονται  και αυτά σε ανένδοτο αγώνα ενάντια στην «εγκληματικότητα», κατασκευάζοντας με αξιοπρόσεχτη συνέπεια το προφίλ της συλλογικής ευθύνης των συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων. Από την άλλη πλευρά η εγκληματικότητα του ελληνικού όχλου φιλτράρετε με τέτοιο τρόπο ώστε να μην παρουσιάζεται καν στην κοινή γνώμη. Οι έλ-ληνες είναι αθώοι, οι μετανάστες και Ρομά εγκληματίες, αυτό είναι το κεντρικό σύνθημα του εθνικού κορμού.

Η θεωρία της συλλογικής ευθύνης που καλλιεργεί ο εθνικός κορμός σήμερα δεν έχει να ζηλέψει πολλά από την αντίστοιχη του αυθεντικού εθνικοσοσιαλισμού αλλά και άλλες ιστορικές περιόδους του ελληνικού κράτους. Απέναντι σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο ενάντια στο διαφορετικό, να αντιτάξουμε μια συνολική άρνηση και την οργή μας σε οτιδήποτε προωθεί ο εθνικός κορμός, να μην γίνουμε και εμείς πλυντήριο του κρατικού ρατσισμού. Να συγκροτήσουμε τώρα μια μαχητική μειοψηφία, κάνοντας την ζωή τους δύσκολη. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις στους Ρομά και τους μετανάστες. Μαχητική οργάνωση και δράση ενάντια στην ελληνική πραγματικότητα και το υπάρχον στην Λακωνία και παντού. 

υσ: Όπως έχουμε ενημερώσει μέσα από προηγούμενα κείμενα μας, συνεχίζουμε με συνέπεια την καταγραφή των κινήσεων του εθνικού κορμού, εμπλουτίζοντας το αρχείο της αυτόνομης πρωτοβουλίας ενάντια στην λήθη. Μάλιστα προσθέσαμε μια νέα ενότητα – ημερολόγιο όπου καταγράφουμε όλες αυτές τις επιθέσεις της αστυνομίας. Ο τίτλος της ενότητας είναι ημερολόγιο του κρατικού ρατσισμού και μπορείτε να το βρείτε εδώ . Καλούμε όσες και όσοι μπορούν να βοηθήσουν στον εμπλουτισμό του αρχείου να μας στείλουν μήνυμα άμεσα.

σχόλιο του C.R   27 Νοέμβρη 2013

2 thoughts on “Όταν τα τοπικά ΜΜΕ και η τοπική κοινωνία παίζουν τον ρόλο πλυντηρίου του κρατικού ρατσισμού

 1. http://roides.wordpress.com/2013/12/14/14dec13/

  Λέει ψέματα ο μητροπολίτης Σπάρτης για τη Χ.Α.

  Θα κινηθεί ο κ.Εισαγγελέας εναντίον του;
  14/12/2013
  (….)

  Επακολούθησε παραπλανητική δήλωση του μητροπολίτη Σπάρτης, που προσποιήθηκε πως διάβασε ή άκουσε στην κατάθεση Μιχαλολιάκου για Γηροκομείο «Σπάρτης», ενώ ο Φύρερ αναφέρεται απλά σε «Γηροκομείο»:

  ——“Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Μιχαλιολιάκου, απαντά ο Μητροπολίτης Σπάρτης. Απαντώντας συγκεκριμένα στη δήλωση Μιχαλολιάκου πως «έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο» να ψηφίσει τη Χρυσή Αυγή «στις εκλογές», ο μητροπολίτης Ευστάθιος υπογράμμισε πως στην Σπάρτη «δεν υπάρχει γηροκομείο που να είναι υπό τον έλεγχο της Μητρόπολης».

  ——Επειδή οι αποκαλύψεις του Φύρερ, αν αληθεύουν, σημαίνουν εξαπάτηση ή άσκηση ψυχικής και ίσως και σωματικής βίας κατά εξαρτημένων από το δεσπότη ανυπεράσπιστων γερόντων, παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας και νόθευση της λαϊκής βούλησης, ερεύνησα τη δήλωση του Αγίου. Διαβάζω λοιπόν έκπληκτος πως ακόμη κι αν ο Φύρερ μιλούσε για την πόλη της Σπάρτης και όχι για τη Μητρόπολη Σπάρτης, η οποία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Λακωνίας (πλην Γυθείου και Μάνης) και διαθέτει στην επικράτειά της 3 ή 4 Γηροκομεία, φέρεται ότι και στη Σπάρτη υπάρχει εκκλησιαστικό γηροκομείο:

  (….)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s