Νέα για το ελληνικό παπαδαριό και την σχέση τους με τους ναζί της χρυσής αυγής στην Λακωνία


Τις τελευταίες μέρες διαβάζουμε από διάφορες σελίδες και ΜΜΕ σχετικά με την σχέση αγάπης που φαίνεται να είχε αναπτυχθεί μεταξύ του φανατικού αντισημίτη ευστάθιου και του αρχι-nazi μιχαλολιάκου της χρυσής αυγής. Αν και δεν μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός, μιας και όπως ξέρετε από τις τοποθετήσεις αυτής εδώ της συλλογικότητας, πιστεύουμε ότι και η εκκλησία και η χρυσή αυγή αποτελούν την πρωτοπορία του εθνικού κορμού κατά πόσο μάλλον σε μια περιοχή σαν την Λακωνία. Αναδημοσιεύουμε λοιπόν ένα νέο αναλυτικό άρθρο από την σελίδα του ρόϊδη και λασκαράτου σχετικά με αυτήν την σχέση.

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης κ.Κώστας Σπηλιώτης (επαγγελματικό ψευδώνυμο Ευστάθιος) φέρεται σαν να είναι αντισημίτης. Αντί να ντρέπεται για τις εγκληματικές πράξεις του Αρμένη καλόγερου Νίκωνα, τις εγκωμιάζει (μέσω της Μητρόπολής του) και συκοφαντεί τους Εβραίους: «Στη Σπάρτη ο Όσιος ανέπτυξε αξιόλογη δράση, ενώ την απήλλαξε και από τη μάστιγα των Ισραηλιτών, που με την άσχημη διαγωγή τους επηρέαζαν τον πληθυσμό και αποτελούσαν εμπόδιο στην ηθικοπλαστική προσπάθεια που έκανε ο Νίκων» (sic).

——Η Αγιότητά του έγινε ευρύτερα γνωστή στο πανελλήνιο το 2008 μετά από καταγγελίες του μητροπολίτη Μεσσηνίας αγίου Χρυσόστομου,  για προσπάθεια εκβιασμού του, στις εκλογές για νέο Αρχιεπίσκοπο, από άτομα που υποστήριζαν τον Μητροπολίτη Σπάρτης, καταγγελίες που μπήκαν στο αρχείο γιατί δεν τεκμηριώθηκαν. Όμως η Σύνοδος δεν υποχρέωσε τον Μεσσηνίας να ανακαλέσει: «και ο κ. Ευστάθιος βρέθηκε μόνος του, με μοναδική ψήφο υποστήριξης αυτή του Μητροπολίτη Αιγιαλείας και Καλαβρύτων κ. Αμβροσίου» (‘Το Παρόν’-31/8/2008). Συμπτωματικά οι δυο δεσποτάδες Θανάσης Λενής (Αμβρόσιος) και Κώστας Σπηλιώτης, μνημονεύθηκαν μαζί τώρα από τον Μιχαλολιάκο ως σύμμαχοί του.

——Η μητρόπολη Σπάρτης επανήλθε στην επικαιρότητα μετά τη σύλληψη του πανοσιολογιότατου αρχιμανδρίτη της Επαρχίας της, Φωτίου Μακρυστάθη (φωτ. απο την τότε ειδησεογραφία), πνευματικού τέκνου του ιερού Καλλινίκου τ.Πειραιώς (κατηγορίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ανδρών), με την κατηγορία της παιδοφιλίας. Πρόσφατα ο κ.Κώστας Σπηλιώτης κατηγορήθηκε για την άρνηση εκκλησιαστικής ταφής σε πιστό που είχε τελέσει έναν πολιτικό γάμο.   Μετά τη διαρροή («Εφημερίδα των Συντακτών»-13.12) αποδεικτικού υλικού από τους υπολογιστές μελών της ναζιστικής και σατανιστικής εγκληματικής συμμορίας της Χ.Α., προέκυψαν και συνέβησαν τα εξής:

——«Ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ακούγεται να λέει: ‘Έχουμε Μητροπολίτες που αξίζουν. Ο Πειραιώς Σεραφείμ που δεν καταλαβαίνει τίποτε… Αποκαλεί τον Άνθιμο: ΄Μεγάλο πολιτικάντη και σκατιάρη΄’. ‘Αυτός ο σκατιάρης αν δεν ήτανε δεν θα ήταν Αρχιεπίσκοπος ο Ιερώνυμος, θα ήταν ο Ευστάθιος που είναι καθαρός… Το έπαιξε δίπορτο ο Άνθιμος…. Ο Σπάρτης είναι πολύ καλός, δέχτηκε τα παιδιά από την τοπική οργάνωση, έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο και μας ψήφισε στις εκλογές ο Σπάρτης. Καλός αλλά επίσης πολιτικάντης, παρά τα πύρινα λόγια του είναι ο Καλαβρύτων. Αυτοί που είναι διαμάντια στην εκκλησία, τους έχω μετρήσει και ζυγίσει, να ξέρεις είναι: Ο Ανδρέας ο Κονίτσης, ο λεβέντης. Πλήρωνε και το γραφείο μας όποτε είμαστε… Ο Πειραιώς Σεραφείμ και ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, ο οποίος βοήθησε τώρα στις εκλογές με όλες του τις δυνάμεις και παρά λίγες χιλιάδες ψήφους θα έβγαινε για πρώτη φορά στην ιστορία της Κύπρου εθνικιστής βουλευτής».

——Επακολούθησε παραπλανητική δήλωση του μητροπολίτη Σπάρτης, που προσποιήθηκε πως διάβασε ή άκουσε στην ομιλία Μιχαλολιάκου για Γηροκομείο «Σπάρτης», ενώ ο Φύρερ αναφέρεται απλά σε «Γηροκομείο»:

——“Ανυπόστατοι οι ισχυρισμοί Μιχαλιολιάκου, απαντά ο Μητροπολίτης Σπάρτης. Απαντώντας συγκεκριμένα στη δήλωση Μιχαλολιάκου πως «έβαλε ένα ολόκληρο γηροκομείο» να ψηφίσει τη Χρυσή Αυγή «στις εκλογές», ο μητροπολίτης Ευστάθιος υπογράμμισε πως στην Σπάρτη «δεν υπάρχει γηροκομείο που να είναι υπό τον έλεγχο της Μητρόπολης».

——Επειδή οι αποκαλύψεις του Φύρερ, αν αληθεύουν, σημαίνουν εξαπάτηση ή άσκηση ψυχικής και ίσως και σωματικής βίας κατά εξαρτημένων από το δεσπότη ανυπεράσπιστων γερόντων,  παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας και νόθευση της λαϊκής βούλησης, ερεύνησα τη δήλωση του Αγίου. Διαβάζω λοιπόν έκπληκτος πως ακόμη κι αν ο Φύρερ μιλούσε για την πόλη της Σπάρτης και όχι για τη Μητρόπολη Σπάρτης, η οποία καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της Λακωνίας (πλην Γυθείου και Μάνης) και διαθέτει στην επικράτειά της 3 ή 4 Γηροκομεία, φέρεται ότι και στη Σπάρτη υπάρχει εκκλησιαστικό γηροκομείο

«Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια
Ιδρύματα
[…]

 1. Γηροκομείο Σπάρτης
 2. Γηροκομείο Νεαπόλεως
 3. Γηροκομείο και Άσυλο Ανιάτων Μολάων
 4. Γηροκομείο και Άσυλο Ανιάτων Έλικας

[…]

Το διαβάζω και αλλού:
«ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ. … Γηροκομείο Σπάρτης – ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ · Γηροκομείο … Εκκλησιαστικό Γηροκομείο Πάρου Παναγίας Εκατονταπυλιανής».

Αλλά ακόμη κι αν το Γηροκομείο Σπάρτης οι Άγιοι Ανάργυροι, δεν είναι εκκλησιαστικό, όπως λέει και εδώ:

(«Ιερά Μητρόπολις Μονεμβασίας και Σπάρτης Γηροκομείο «´Αγιοι Ανάργυροι» – Εργασίες ανακαίνισης Εργασίες ανακαίνισης στο γηροκομείο ‘Oι ´Αγιοι Aνάργυροι’»). υπάρχουν μέσα στα όρια της Μητρόπολης άλλα τρία εκκλησιαστικά γηροκομεία, ώστε ο (Μανιάτης) Φύρερ να αναφερόταν σε κάποιο από αυτά, εννοώντας προφανώς και αυτονόητα ολόκληρη τη Μητρόπολη Σπάρτης, όταν αναφέρεται στον “Σπάρτης” και όχι μόνο την έδρα του:

——π.χ. Νεάπολη Λακωνίας: «Στο Γηροκομείο ( Εκκλησιαστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης) Άγ. Αθανάσιος, ανήμερα των Θεοφανείων πραγματοποιήθηκε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, στην αίθουσα εκδηλώσεων, με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ.κ. Ευσταθίου».

——Προκύπτει όμως και άλλο θέμα, ο χλιαρός και τετριμμένος τρόπος με τον οποίο δικαιολογείται ο μητροπολίτης: “Εγώ και κατά το παρελθόν και εύχομαι και κατά το μέλλον, και παρακαλώ το Θεό να μου στηρίζει αυτή την πεποίθηση, ουδέποτε σε διεργασίες πολιτικές και κομματικές και προεκλογικές έχω λάβει μέρος”. Κληθείς να δώσει μια εξήγηση για τα λεγόμενα του Νίκου Μιχαλολιάκου, ο κ. Ευστάθιος απάντησε: “Πώς να ξεύρω εγώ πώς σκέφτεται ο καθένας;”. Ερωτηθείς εάν είναι θεμιτό να υπάρχουν ιεράρχες που να διατηρούν σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή, ο ίδιος απέφυγε να τοποθετηθεί σαφώς, λέγοντας: “Δεν θέλω να παρέμβω σε αυτό το θέμα. Ο καθένας για τον εαυτό του πρέπει να δίδει λόγο” ( Mega).

——Από αυτήν τη διστακτική δήλωση, που προσπαθεί να θολώσει τα νερά, προκύπτει σαφώς πως για τον μητροπολίτη η Χ.Α. δεν είναι εγκληματική, σατανιστική, ναζιστική οργάνωση, αλλά πολιτικό κόμμα σαν τα άλλα και αποφεύγει να την καταδικάσει, όπως καταδίκασε τον καλό άνθρωπο που έκανε πολιτικό γάμο, απαγορεύοντας με σκληρότητα τη θρησκευτική κηδεία του. Γνωρίζει όμως ότι ο Φύρερ είναι και “ποιητής” λάτρης του “Σατανικά υπέροχου, τραγόμορφου Μεγάλου Πάνα».

——Θέλω να ελπίζω πως θα βρεθούν οι δημοσιογράφοι που θα ζητήσουν τις οφειλόμενες διευκρινίσεις και δεν θα θάψουν αυτήν την πτυχή της υπόθεσης, αλλά θα βοηθήσουν ώστε η Δικαιοσύνη να επέμβει κατά του κρατικού υπαλλήλου του Αρχιερέα της Σπάρτης και να ερευνήσει το θέμα. O δεσπότης όφειλε να το είχε ζητήσει μόνος του, για να αποδειχθεί η αθωότητά του και να πάψει ο σκανδαλισμός, αντί να καταφεύγει σε τεχνάσματα και ψέματα («Χείλη Αρχιερέως ου ψεύδονται»), όπως όφειλε να είχε εξαγγείλει μήνυση κατά του Αρχισυμμορίτη τον οποίο (τόσο ήπια) κατηγορεί έμμεσα ότι τον συκοφάντησε.

15 thoughts on “Νέα για το ελληνικό παπαδαριό και την σχέση τους με τους ναζί της χρυσής αυγής στην Λακωνία

 1. Παράθεμα: Οι Είλωτες της Σκάλας Λακωνίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 2. Παράθεμα: Οι Είλωτες της Σκάλας Λακωνίας | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

 3. Παράθεμα: Οι Είλωτες της Σκάλας Λακωνίας | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές | crockorozistas

 4. Παράθεμα: Οι Είλωτες της Σκάλας Λακωνίας | grassrootreuter

 5. Βιασμός κοριτσιού στα γραφεία της Χ.Α. Σπάρτης

  http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2014/10/blog-post_53.html

  Σημεία και τέρατα για το εσωτερικό της ναζιστικής οργάνωσης αποκαλύπτονται μέσα από τους διαλόγους Λαγού – Δεβελέκου

  Από ΒΑΘΥ , Κυριακή, 5 Οκτωβρίου 2014 | 3:10 π.μ.

  Αν και η αίσθηση δυσοσμία από τον νεοναζιστικό βόθρο ήταν έντονη παρακολουθώντας τα χθεσινά τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων τους τηλεφωνικούς διαλόγους που είχαν ο προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός με τον οδηγό και εξ απορρήτων του Μιχαλολιάκου Σωτήρη Δεβελέκου, διαβάζοντας την έντυπη έκδοση του «Κυριακάτικου Εθνους» αυτή μετατράπηκε σε τάση για εμετό.
  …..
  ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΣΟΚ που ξεσκεπάζει και βγάζει στη φόρα τα άπλυτα της ηγεσίας και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το «Eθνος της Κυριακής». Πρόκειται για ηχητικό απόσπασμα από μία ακόμη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Γιάννη Λαγού και του Σωτήρη Δεβελέκου. Ομολογούν μέχρι και βιασμό κοριτσιού στα γραφεία τους στη Σπάρτη που συγκαλύφθηκε, ενώ στρέφουν τα βέλη τους και κατά του κονφερανσιέ Κασιδιάρη και του μ…κα Παππά.

  …………………………

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=64073914

 6. Παράθεμα: Δυο Ορθόδοξοι ιερείς κατά του αντισημιτισμού | Ροΐδη και Λασκαράτου Εμμονές

 7. Παράθεμα: Δυο Ορθόδοξοι ιερείς κατά του αντισημιτισμού | grassrootreuter

 8. Παράθεμα: Δυο Ορθόδοξοι ιερείς κατά του αντισημιτισμού | Israel and Middle East actuallity Forum

 9. Παράθεμα: Δυο Ορθόδοξοι ιερείς κατά του αντισημιτισμού | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

 10. Παράθεμα: Εν όψει των εθνικιστικών συλλαλητηρίων μίσους στην Αθήνα | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s