Γράμμα σε έναν/μία Μαθητή/Μαθήτρια (κείμενο της συλλογικότητας Δεκέμβρης 2013)


Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε στην 4η ειδική έντυπη έκδοση της αυτόνομης πρωτοβουλίας ενάντια στην λήθη, απευθυνόμενο σε μαθήτριες και μαθητές της περιοχής. Μπορείτε να το βρείτε σε μορφή ανάγνωσης και εντύπωσης εδώ. Στόχος του φυλλαδίου αυτού είναι η διάχυση του αντιφασιστικού λόγου και παρέμβασης στα σχολικά κελιά της Σκάλας Λακωνίας. Το κείμενο αυτό γράφτηκε και συμπεριλήφθηκε στην έκδοση ύστερα από συζήτηση των μελών της αυτόνομης πρωτοβουλίας ενάντια στην λήθη τον Δεκέμβριο του 2013. Όσες συντρόφισσες και σύντροφοι και από άλλα μέρη της Λακωνίας θέλουν να λάβουν αντίτυπα του τεύχους μπορείτε να μας στείλετε ένα μέιλ.

Όπως θα καταλάβεις και παρακάτω, αυτό εδώ το μικρό φυλλάδιο που κρατάς στα χέρια σου δεν τα πάει καλά με ετούτη εδώ την μικρή κοινωνία. Δεν τα πάει καθόλου καλά με τον ρατσισμό της, τον φασισμό της και τους νεοναζί της οργανωμένους ή μη. Δεν τα πάει επίσης καθόλου καλά με την θλιβερή απάθεια και μιζέρια. Για αυτόν τον λόγο μια μικρή αντιφασιστική ομάδα από την Σκάλα Λακωνίας, αποφασίσαμε να γράψουμε αυτό εδώ το φυλλάδιο επιχειρώντας να επικοινωνήσουμε μαζί σου. Το όνομα που διαλέξαμε για τον antifa πυρήνα μας είναι “αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη” και αυτό δεν έγινε διόλου τυχαία. Ενάντια στην λήθη σε μια περιοχή όπως η δική μας, όπου ή συμβουλή του όχλου είναι να το βουλώνεις αποδεχόμενη/ος σιωπηλά τις επιλογές του, φοβούμενη/ος τις συνέπειες και την κοινωνική απομόνωση, ήταν το πρώτο που μας ήρθε στο μυαλό. Να ταράξουμε αυτόν τον αρρωστημένο ύπνο κραυγάζοντας δυνατά μήπως και μας ακούσει κανείς. Ενάντια σε μια μικρή κοινωνία όπου φέρεται με εχθρότητα σε οτιδήποτε ξένο και διαφορετικό, που εύκολα δικάζει και καταδικάζει ότι δεν της αρέσει, ότι ξεφεύγει από τα δικά της πρότυπα.

Τώρα ίσως να αναρωτιέστε και τι κάνουμε εμείς για αυτήν την κατάσταση, αν αυτή μπορεί να αλλάξει κλπ. Πρώτα από όλα πρέπει να πούμε τον τρόπο που προσπαθούμε καθημερινά να χτίσουμε την πραγματικότητα μας και τον μικρό μας πυρήνα. Έχουμε επιλέξει έναν δικό μας δρόμο, αρκετά διαφορετικό από αυτόν της μικρής μας βοθροκοινωνίας. Καθημερινά ψάχνουμε να βρούμε τρόπους συγκρότησης ενός χώρου θεωρίας/οριζόντιας οργάνωσης/δράσης ενάντια στο υπάρχον. Για εμάς δράση ενάντια στο υπάρχον σημαίνει συνολική ρήξη με τους ιδεολογικούς μηχανισμούς και τις οργανωμένες ελίτ διάφορων αποχρώσεων (αριστερής και δεξιάς) που αναζητούν την υποστήριξη και την συμπάθεια του ελληνικού όχλου/εθνικού κορμού. Στην συλλογικότητα μας δεν κάνουμε επίσης διαχωρισμούς με βάση το φύλο, το χρώμα, τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Δεν δεχόμαστε καμία από τις ιεραρχικές/πατριαρχικές δομήσεις που μας έχουν επιβληθεί.

Μιλώντας για τον ελληνικό φασισμό και την οργανωμένη του έκφραση την χρυσή αυγή.

Ο κύριος λόγος που βλέπουμε στον ελληνικό φασισμό και την οργανωμένη του έκφραση την χρυσή αυγή έναν οργισμένο εχθρό της ανθρωπότητας είναι γιατί ξέρουμε καλά τι πρεσβεύει. Η χρυσή αυγή ονειρεύεται μια κοινωνία όπου οι “άλλοι”, οι “διαφορετικοί”, οι “μετανάστες”, όσοι “ξεχωρίζουν” θα καταλήγουν σε στρατόπεδα εξόντωσης. Άλλωστε ήδη ξέρεις ότι ο ναζισμός δεν είναι κάτι νέο για την ανθρωπότητα. Το πλήρωσε ήδη πολύ ακριβά μια φορά στην ιστορία της. Εβραίοι, κομμουνιστές, Ρομά, αντιφρονούντες, ακόμα και άνθρωποι σαν και εσένα κατέληξαν στους φούρνους και τα κρεματόρια. Η χρυσή αυγή δεν προέκυψε από κάποια παρθενογένεση, ούτε είναι αποτέλεσμα της κρίσης του καπιταλισμού στην ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Αντίθετα αν το ψάξεις θα δεις ότι είναι το κερασάκι στην τούρτα μιας κοινωνίας που έχει παράδοση στα ρατσιστικά πογκρόμ, τον φασισμό, τον αντισημιτισμό, τους βιασμούς και τις δολοφονίες μεταναστών και μεταναστριών.

Θα έχεις ακούσει και για τα πρόσφατα κατορθώματα αυτης της συμμορία βοθρολυμάτων της χρυσής αυγής. Στην Αθήνα σχεδόν καθημερινά έκανε επιθέσεις και μαχαιρώματα σε μετανάστες, σε αριστερούς ακόμα και σε άτομα με μακρυά μαλλιά και διαφορετικό τρόπο εμφάνισης. Αυτές οι επιθέσεις κατέληξαν και σε δύο δολοφονίες φέτος, ενός Πακιστανού φτωχού εργάτη του Σαχτζάτ Λούκμαν στα Πετράλωνα και ενός ράπερ ελληνικής καταγωγής του Παύλου Φύσσα.

Μαχητικός αντιφασισμός παντού, τώρα και για πάντα

Γι αυτούς και 1.000.000 άλλους λόγους, αν αντιληφθείς στο σχολείο σου, τον κύκλο σου, την γειτονία σου έλληνες φασίστες και ναζιστές, μην σωπάσεις κάνε κάτι για αυτό, όπως προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς και πολλοί άλλοι σε ολόκληρο τον ελληνικό βούρκο. Είναι καιρός να τους απομονώσουμε και να μπουν ξανά στις τρύπες τους. Γιατί πάνω από όλα antifa σημαίνει επίθεση

Ενάντια στην σχολική μηχανή

Ξέρουμε καλά μιας και εμείς κάποτε είμασταν μαθητές/μαθήτριες, τι σημαίνει σχολικά κελιά, καταναγκασμός και τρομοκρατία. Ξέρουμε επίσης πολύ καλά, ότι το σχολείο δεν προωθεί την πνευματική καλλιέργεια και την παιδεία, αλλά τον ανταγωνισμό και την κρατική πλύση εγκεφάλου. Το σχολείο, όπως και το πανεπιστήμιο δεν είναι τίποτα άλλο από ένας σκληρός ιδεολογικός μηχανισμός συμμόρφωσης (ακριβώς όπως η εκκλησία και ο στρατός) μιας κοινωνίας που οι αξίες της βασίζονται στην εκμετάλλευση, τον ρατσισμό και την ηγεμονία της κυριαρχίας.

Μαθητή/μαθήτρια είτε ελληνικής καταγωγής είτε όχι, σε καλούμε να μην σκύψεις το κεφάλι στην ελληνική πραγματικότητα, αντίθετα να λάβεις και εσύ θέσεις μάχης και να μην αφήσεις αυτήν την σκατοκοινωνία να σε αφομοιώσει μέχρι το μεδούλι, γιατί το σημαντικό είναι να μάθουμε να καλλιεργούμε ανθρώπινες σχέσεις με βάση την αλληλεγγύη, την ανοχή της διαφορετικότητας και την συντροφικότητα.

η συνέλευση της αυτόνομης πρωτοβουλίας ενάντια στην λήθη Δεκέμβριος 2013

skalalakonias.wordpress.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s