σχόλιο για τις συλλήψεις μεταναστών και ελλήνων Ρομά για την κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Λακωνία και Κορινθία


Το σχόλιο υπογράφει ο Έρι.  Αλβανός μετανάστης που ζει και εργάζεται στα νότια του ελληνικού βούρκου

Προσοχή: ακολουθεί μη εμπορική είδηση που δεν θα δημοσιοποιηθεί στα life style ελευθεριακά σάιτ μιας και δεν περιλαμβάνει κάποια σύλληψη επιφανών αναρχικών και ανταρτών της κοινωνικής απελευθέρωσης, ούτε τίποτα συλλήψεις κάποιας οργανωμένης ομάδας τύπου «δεν πληρώνω». Δεν θα ξεσηκώσει κάποιο κίνημα αλληλεγγύης που θα σηκώσει πανό στις πιο απίθανες περιοχές, ούτε θα βγει κάποια προκήρυξη που θα θέτει ως στόχο την αποφυγή αντιφάσεων, την ποιότητα της κριτικής θεωριας ή τις μαρξιστικές αναλύσεις πάνω στο κοινωνικο-πολιτικο-οικονομικό υπάρχον. Τέλος δεν θα προκαλέσει κάποιο κάλεσμα έξω από κάποιο αστυνομικό τμήμα. Πρόκειται βλέπεις για τις συλλήψεις Ρομά στην Τραπεζοντή που κατηγορούνται για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, αλλά και στην Κορινθία όπου η αστυνομία συνέλαβε πρόσφατα Ρομά, μετανάστες και ντόπιους για τον ίδιο λόγο.

Το κείμενο αυτό όμως δεν φιλοδοξεί και δεν αναφέρετε στους φτωχούς και ταπεινούς ελ-ληνες οικογενειάρχες που «υπέπεσαν στο παράπτωμα της κλοπής» επικαλούμενοι τα πεινασμένα ελληνόπουλα τους. Αυτοί έχουν το δικό τους κίνημα αλληλεγγύης.

Αντίθετα επιχειρεί να εστιάσει στους κατατρεγμένους Ρομά και μετανάστες που τόλμησαν να διανοηθούν ότι μπορούν να επιβιώσουν «παράνομα»! Οι Ρομά που είναι οι συστηματικά διωκόμενοι από την κοινωνία και το κράτος, τόλμησαν βλέπεις να κλέψουν το ρεύμα (η συντριπτική πλειοψηφία δεν έχει ιδέα γιατί οι Ρομά δεν έχουν ρεύμα). Είναι κάτι που και πολλοί άλλοι σήμερα «χτυπημένοι από την κρίση» γνήσιοι ελ-ληνες κάνουν εδώ τόσο καιρό με τις ευλογίες και τα εύσημα των ελ-λήνων αριστερών και των ελ-ληνων αναρχικών υποστηρικτών τους!

Το ελληνικό κράτος που οι βασικοί του πυλώνες είναι η αρπαγή, η βία και η κλοπή, για άλλη μια φόρα μας υπενθυμίζει ποιος δικαιούται το μονοπώλιο των προνομίων (μιλώντας για αυτά του νοικοκυραίου έλληνα) με τον πιο κυνικό τρόπο. Αλλά καλό είναι να επισημάνουμε και τις γνωριμίες – προσωπικές σχέσεις που ευδοκιμούν στην επαρχία που «θα βγάλουν λάδι» για ακόμα μια φορά τους ντόπιους συλληφθέντες, όπου θα γλιτώσουν το ξύλο που θα έτρωγαν από τους συμπλεγματικούς γιδοτσοπαναραίους μπατσους. Αυτό δεν θα συμβεί με τους συλληφθέντες έλληνες Ρομά ή τους μετανάστες. Το μεγαλύτερο όμως και κυριότερο πρόβλημα έγκειται στην αδιαφορία μας για αυτές τις «μικροειδήσεις». Να θεωρείται δηλαδή φυσικό επακόλουθο για όποιον/α τολμάει να τα βάλει με το κτήνος και δεν έχει διευκρινίσει τον πολιτικό του προσανατολισμό ή δεν ανήκει στα (όποια) κοινωνικά ελληνικά πρότυπα, να χαρακτηρίζεται «μιαρός».

Αλλά και η επιλεκτική (συνειδητά ή ασυνείδητα) υιοθέτηση του αντιεγκληματικού λόγου από τους αντικαπιταλιστές/αντιεξουσιαστές αλληλέγγυους αποσκοπεί κυρίως στην ιερή συμβολή του χώρου αυτού στον ηθικό πανικό του/ης ελληνα/ιδας και με σύνεση υπηρετεί την κυρίαρχη ιδεολογία της νομιμότητας. Και όλο αυτό για να γίνουν οι «αντικαπιταλιστές» αρεστοί στον όχλο! Όλα για το κυνήγι των αριθμών και τον προσηλυτισμό νέων λούμπεν υποψηφίων «αντιεξουσιαστων», που εκτός άλλων, καλούνται να ενταχθούν και στα αντιφασιστικά μέτωπα της κακιάς ώρας. Με το να μην στηρίζουμε το δικαίωμα των Ρομά στην ηλεκτροδότηση στην ουσία παραβλέπουμε εκ του πονηρού το δικαίωμα τους στην επιβίωση. Ο εύκολος δρόμος της νομιμοποίησης του πιο δυνατού ενστίκτου του έλληνα, δηλαδή αυτο του ρατσισμού, είναι δοκιμασμένη και πετυχημένη συνταγή με εγγυημένα αποτελέσματα. …»η συνήθεια κτυπά πάντα πισώπλατα» λέει ενα σύνθημα…, και θα προσθέσω εγώ απο τη συνήθεια στην νομιμοποίηση, η απόσταση είναι ανύπαρκτη.

Κάτω τα ξερά σας από τους Ρομά και τους μετανάστες

πηγές krokeai.gr/%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CE%BB%CE%AE%CF%86%CE%B8%CE%B7-%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%AC-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%AD%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B2%CE%B5-%CF%81%CE%B5%CF%8D%CE%BC%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84/

astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&lang&perform=view&id=38456&Itemid=1270

One thought on “σχόλιο για τις συλλήψεις μεταναστών και ελλήνων Ρομά για την κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Λακωνία και Κορινθία

  1. Παράθεμα: σχόλιο για τις συλλήψεις μεταναστών και ελλήνων Ρομά για την κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε Λακωνία και Κορινθία | grassrootreuter

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s