Βολτάροντας στους δρόμους της Σκάλας #03


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μνημείο δίπλα στο γυμνάσιο/λύκειο Σκάλας Λακωνίας αφιερωμένο στους πεσόντες χωροφύλακες την περίοδο της κατοχής. Το μνημείο αποτελεί τιμές και δόξες προς την ελληνική αστυνομία και το έργο της.

Το μνημείο της παραπάνω φωτογραφίας βρίσκεται στο μικρό παρκάκι δίπλα στα σχολικά συγκροτήματα του γυμνασίου/λυκείου στην Σκάλα Λακωνίας. Είμαστε σίγουροι ότι λίγοι το έχουν προσέξει ή ακόμα περισσότερο, λίγοι ξέρουν τι αντιπροσωπεύει. Το μνημείο αυτό αποτελεί όμως κληρονομιά του εθνικού κορμού, παραμένοντας εκεί για να φρεσκάρει την μνήμη του ελληνικού όχλου, υπενθυμίζοντας του τους «ήρωες» του. Κατασκευάστηκε από τον Β. Θεωδοσάκο, αριστερό δήμαρχο στην Σκάλα που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ για πολλά χρόνια (μέχρι και τον θάνατο του) και είναι αφιερωμένο στους πεσόντες χωροφύλακες την περίοδο της κατοχής. Φυσικά κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει διαμαρτυρηθεί για το συγκεκριμένο μνημείο, ούτε και για τα υπόλοιπα που είναι αφιερωμένα στους ταγματασφαλήτες έλληνες φασίστες που είναι και μπόλικα στην περιοχή. Όσοι παρακολουθείτε το ιστολόγιο μας τακτικά θα θυμάστε αυτό εδώ το άθλιο κατασκεύσμα που παρεμπιπτόντως θα αναφερθούμε αναλυτικά σε επόμενη δημοσίευση.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Βολτάροντας στους δρόμους της Σκάλας #03

  1. Παράθεμα: Τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς που πέρασε στην περιοχή της Λακωνίας και όχι μόνο | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s