προσεχώς: “ηλιαχτίδες φωτός σε έναν επαρχιακό Άδη, η σύντομη ιστορία της Πακιστανικής κοινότητας στην Σκάλα Λακωνίας”


Η αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη επιμελήθηκε ένα αναλυτικό αφιέρωμα στην Πακιστανική Κοινότητα στην Σκάλα Λακωνίας στο 3ο τεύχος της αντιφασιστικής περιοδικής έκδοσης 0151 που θα κυκλοφορήσει στις αρχές Οκτωβρίου σε περίπτερα και βιβλιοπωλεία. Το νέο αυτό αφιέρωμα με τίτλο  “ηλιαχτίδες φωτός σε έναν επαρχιακό Άδη, η σύντομη ιστορία της Πακιστανικής κοινότητας στην Σκάλα Λακωνίας” περιλαμβάνει μια αναλυτική ιστορική αναδρομή της Πακιστανικής κοινότητας, μέσα από τις δικές τους αφηγήσεις, αλλά και όπως εμείς την καταγράψαμε από το 2009 μέχρι και σήμερα. Μέσα από το κείμενο αυτό καταπιανόμαστε με όλα τα βασικά προβλήματα που αντιμετώπισαν οι μετανάστες από τις πρώτες μέρες της άφιξης τους στην περιοχή, τις πρώτες ρατσιστικές επιθέσεις, την μικρή εξέγερση στην Σκάλα Λακωνίας το 2010, μέχρι την μεγάλη απεργία τον περασμένο Ιούλιο. Σε ένα άλλο βαθμό το κείμενο μας προσπαθεί να κάνει μια ανάλυση πάνω στα ιδεολογικά εργαλεία ρατσιστικής χρήσης και τους ρατσιστικούς μύθους που διαδόθηκαν μέσα από την προπαγάνδα των τοπικών αρχών και κοινωνίας στην περιοχή, εστιάζοντας στο παράδειγμα της ελονοσίας. Στην Λακωνία η διακίνηση του περιοδικού γίνεται από την συνέλευση της ΑΠΕΛ, καθώς και από ένα σημείο σταθερής διακίνησης, το βιβλιοχαρτοπωλείο Πάπυρος στον κέντρο της Σκάλας Λακωνίας απέναντι από τον παλιό ΟΤΕ. Για να το προμηθευτείτε, συνδρομές εντός Λακωνίας κλπ, επικοινωνήστε μαζί μας στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της συνέλευσης που είναι ekoplakonias@gmail.com.

One thought on “προσεχώς: “ηλιαχτίδες φωτός σε έναν επαρχιακό Άδη, η σύντομη ιστορία της Πακιστανικής κοινότητας στην Σκάλα Λακωνίας”

  1. Παράθεμα: Το 3ο τεύχος της περιοδικής αντιφασιστικής έκδοσης 0151 κυκλοφορεί στην Λακωνία… | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s