σύντομο σχόλιο σχετικά με τις αποκαλύψεις για την τοπική οργάνωση των νεοναζί στην Λακωνία.


Ο Ορφανάκος στην μέση μαζί με τον Ρουπακιά στα γραφεία της τοπικής ΧΑ Σπάρτης

Ο Ορφανάκος στην μέση μαζί με τον Ρουπακιά στα γραφεία της τοπικής ΧΑ Σπάρτης

Κάπως έτσι λοιπόν βγήκαν και τα άπλυτα των φασιστικών βοθρολυμάτων της χα στην περιοχή της Λακωνίας. Οι πρόσφατες αποκαλύψεις του Έθνους περιλαμβάνουν την ομολογία του Λαγού ότι ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης Σπάρτης συγκάλυψε βιασμό ανήλικου κοριτσιού από μέλος της Χρυσής Αυγής στα γραφεία της Σπάρτης.Ο γραμματέας για τον οποίο μιλάει ο Λαγός είναι ο γνωστός φασίστας της περιοχής Γεώργιος Ορφανάκος. Το πρόσωπο του Ορφανάκου έχει παίξει αρκετές φορές στα τοπικά και μη ΜΜΕ. Μάλιστα στα τοπικά ΜΜΕ με κύριο υπεύθυνο, γνωστό φασιστοκανάλι της περιοχής η φάτσα αυτή έπαιζε σε κάθε κεντρικό ζήτημα που απασχόλησε την περιοχή, όπως βέβαια και διάφορα άλλα φασισταριά κάθε προέλευσης. Κορυφαίες στιγμές από αυτές τις αποκαλύψεις είναι το βίντεο στο οποίο ο Ρουπακιάς μιλάει στην τοπική της Σπάρτης ως ταμίας της τοπικής οργάνωσης Νίκαιας, καθώς και μια εκπομπή του Χαρδαβέλα που γίνετε ντόρος για τις καταχρήσεις των οικονομικών του νεοναζιστικού βόθρου. Βέβαια ο Ορφανάκος δεν μας είναι γνωστός μόνο από τις πρόσφατες αποκαλύψεις σχετικά με την υπόθεση των εγκλημάτων που έχουν πρωταγωνιστήσει οι ναζίδες στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και από διάφορες άλλες δραστηριότητες των ναζίδων στην περιοχή μας που λίγο είδαν το φως της δημοσιότητας πανελλαδικά. Έχουμε καταγράψει τις κινήσεις των ναζί με πολύ υπομονή τα τελευταία χρόνια είτε αυτοί φορούσαν καμουφλάζ είτε όχι. Δεν ξεχνάμε ότι ο Ορφανάκος ήταν κεντρικός ομιλητής στην Τραπεζοντή εναντίων των Ρομά καλώντας λίγο πολύ τους κατοίκους σε πογκρόμ τον Μάρτιο του 2013. Ούτε ξεχνάμε την φασιστο-συγκέντρωση στην Σκάλα Λακωνίας τον Ιούλιο του 2013 που είχε επίσης το ίδιο πρόταγμα με αυτό στην Τραπεζοντή.

Δεν είμαστε σε θέση να ξέρουμε αν τα πρόσφατα γεγονότα γύρω από τον βιασμό της κοπέλας θα επηρεάσουν εκλογικά την χρυσή αυγή  στην περιοχή μας, ούτε μας απασχολεί κεντρικά το ζήτημα των ψήφων. Πολύ περισσότερο μας ενδιαφέρει να δούμε τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας που ήδη μαθαίνουμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις καταδικάζουν το γεγονός του βιασμού και πλέον αποτελεί θέμα συζήτησης στα καφενεία. Δεν ξέρουμε όμως αν πρέπει να δίνουμε έστω και λίγο έναν τόνο αισιοδοξίας σε μια περιοχή που η κουλτούρα του βιασμού έχει ανθίσει για περισσότερες από 4 δεκαετίες. Επίσης ξέρουμε πολύ καλά ότι η χρυσή αυγή έχει μαζέψει στο εσωτερικό της ότι πιο καθυστερημένο κατακάθι του πληθυσμού υπάρχει σε αυτόν τον βούρκο και την καθιστά επικίνδυνη, όπου σε συνδυασμό με άλλες τάσεις που εκφράζονται ελεύθερα και δραστηριοποιούνται στην Λακωνία, δεξιάς και «αριστερής» προέλευσης κάνουν την κατάσταση αφόρητη. Γράφοντας από την πάγια θέση μας για τα πράγματα, λέμε για μια ακόμα φορά ότι η ΑΠΕΛ θα σταθεί στο πλευρό όσων σήμερα έχουν μπει στο στόχαστρο του ελληνικού φασισμού και καπιταλιστικής κυριαρχίας. Ξέρουμε καλά ότι ο φασισμός δεν θα συντριβεί από αυτούς που του παρείχαν κάθε βοήθεια στο να οπλιστεί. Ο φασισμός θα συντριβεί μόνο αν συνεχίσουμε στον δρόμο της οικοδόμησης για ισχυρής αντιφασιστικής, κομμουνιστικής εναλλακτικής πρότασης όπου θα συσπειρώσει όλες και όλους αυτούς που πλήττονται από αυτήν την κατάσταση, από τις μειονότητες και τους μετανάστες μέχρι κομμάτια της εργασίας και της επισφάλειας που βρίσκονται μόνιμα σε κρίση και στο στόχαστρο της κοινωνικής πλειοψηφίας και της καπιταλιστικής κυριαρχίας. Όσο για αυτούς που σήμερα χύνουν ξανά δάκρυα για τον βιασμό της κοπέλας στα γραφεία της ΧΑ, μιλώντας εδώ για τους διάφορους αριστερούς επαγγελματίες ακτιβιστές και τους συνδυασμούς, ομάδες τους κοκ, θα τους θυμίζουμε πάντα της δική τους ευθύνη και συνενοχή στα πράγματα. Θα τους θυμίζουμε ότι αντί να κατεβαίνουν σε απεργίες μεταναστών όπως αυτή  του περασμένου Ιουλίου στην Σκάλα Λακωνίας έκαναν φιέστες για τα χημικά των ξένων που μολύνουν τις θάλασσες της πατρίδας, οργάνωναν ημερίδες για την παραβατικότητα των μειονοτήτων, στήριξαν με τις δυνάμεις τους την επανεκλογή ενός φασίστα δήμαρχου, πρωταγωνίστησαν πανελλαδικά σε αντισημιτικές εκδηλώσεις. Θα επιμείνουμε λοιπόν να γράφουμε ότι ο φασισμός δεν είναι μια απλά μια οργανωμένη συμμορία που ήρθε μαζί με την κρίση του καπιταλισμού, αλλά μια διάχυτη κοινωνική κατάσταση που είναι και διαταξική και διαχρονική. Όσοι λοιπόν σήμερα δεν βάζουν στον στόχο την εθνική συγκρότηση και ελληνική ιδεολογία δεν μπορούν παρά να είναι κομμάτι του εθνικού σώματος και κορμού, να είναι δηλαδή συνένοχοι.

Οργή για τον βιασμό στα γραφεία της Τ.Ο Σπάρτης, οργή για κάθε φασισμό και ρατσισμό. Δεν ξεχνάμε. Ούτε ένα βήμα πίσω, οργάνωση, θεωρία, πράξη.

 

αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη Οκτώβριος 2014.

One thought on “σύντομο σχόλιο σχετικά με τις αποκαλύψεις για την τοπική οργάνωση των νεοναζί στην Λακωνία.

 1. http://roides.wordpress.com/2013/08/23/22aug13/

  Καταγγελίες παιδεραστίας Χρυσαυγιτών

  Posted on 23/08/2013

  Από τη δράση Νεοελλήνων χιτλερικών στο χώρο των ανήλικων
  …………….
  Μερικοί τουλάχιστον από τους ιθαγενείς πολιτικούς κληρονόμους των Μένγκελε, Ρεμ, Στράιχερ και Χάιντερ, φαίνεται πως έχουν κάποιες περίεργες συνήθειες. Ξεκινώ από την πιο πρόσφατη και ειδεχθέστερη καταγγελία: «Δεν έχει τέλος η φρίκη στην υπόθεση κακοποίησης του 13χρονου αγοριού από τον 37χρονο Ι. Χατζόπουλο
  ………….

  Περνάω στη δεύτερη υπόθεση, αντιγράφοντας από το ‘ΒΗΜΑ’ (21/06/2012) : «…Μέλος της «Χ.Α.» κατηγορείται για βιασμό ανήλικης Αλβανίδας και δημιουργεί ‘ρατσιστικό’ ντελίριο εναντίον της οικογένειας του θύματος προκειμένου να έχει καλύτερη δικαστική τύχη! ….Ένας 45χρονος δημοτικός υπάλληλος συνελήφθη προ τετραημέρου για τον βιασμό μιας 15χρονης Αλβανίδας που ήταν μαθήτρια σε τοπικό σχολείο
  ……………………..
  Μια τρίτη υπόθεση καταγγέλθηκε στο Ρέθυμνο σε βάρος Γυμναστή, ο οποίος όμως όπως δημοσιεύτηκε πρόλαβε με την προφανή «αμέλεια» των αρμοδίων να κάνει αίτηση συνταξιοδότησης, παρά τις καταγγελίες αυτές αλλά και άλλες για συμμετοχή σε επίθεση Τάγματος Εφοδου σε βάρος τριών Πακιστανών, προς δόξαν των οριζοντίων διαθεσιμοτήτων και απολύσεων της ΝΔ. Να σημειώσω πως ο Χρυσαυγίτης είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως συνεργάτης του υπουργού της ΝΔ κ.Πλακιωτάκη, ενός ευσεβέστατου πολιτευτή που το Νοέμβρη του 2007 συνόδευσε μια από τις νεκροκεφαλές του πολυκέφαλου Ι.Χρυσόστομου, η οποία μεταφέρθηκε με τιμές αρχηγού κράτους, με C 130 της Πολεμικής Αεροπορίας, μαζί με τον ηγούμενο Βατοπεδίου Εφραίμ, για αφορολόγητη τουρνέ στην Κύπρο:
  «Και παιδεραστές στη Χ. Α.(;). Έρευνα για βιασμό παιδιού από Χρυσαυγίτη στην Ιεράπετρα. Του Μάριου Διονέλλη (11.6. 2012).… Η καταγγελία μιας γυναίκας στην Ιεράπετρα ότι ο σημερινός διευθυντής Λυκείου και ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης στο νησί την είχε βιάσει προ επτά ετών πάγωσε όλη την Κρήτη
  …………………..
  Μια τέταρτη περίπτωση καταγράφεται στο γνωστό βιβλίο του δημοσιογράφου του «ΒΗΜΑΤΟΣ» κ.Ν.Χασαπόπουλου «Η Χ. Α. η ιστορία, τα πρόσωπα και η αλήθεια» (εκδ-Λιβάνη-2013) και αφορά υποψήφιο της Χ.Α. για την Υπερνομαρχία Αθηνών το 2002 (συνεργασία με ‘Λάος’), για τον οποίο ο δημοσιογράφος γράφει (σελ.71): «σύμφωνα με πληροφορίες φυλακίστηκε για υπόθεση παιδεραστίας».
  ……………
  Με την ευκαιρία να αναφερθώ και σε μια ακόμη καταγγελία για παράνομη δραστηριότητα Χρυσαυγίτη σε ορφανοτροφείο! «Η αστυνομία συνέλαβε τον «Πυρηνάρχη» της Χ. Α. Δράμας, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποιούσε ληστείες και ξυλοδαρμούς κατά αλλοδαπών….Ο Παναγιώτης Μπαντέμης είχε επιχειρήσει στο παρελθόν να οργανώσει την “Χ. Α.” στη Δράμα στρατολογώντας ανηλίκους ακόμα και μέσα από το ίδρυμα (ορφανοτροφείο) της περιοχής. Η κοινωνική κατακραυγή και οι επιθέσεις που δέχθηκε από κατοίκους της Δράμας ανέτρεψαν το σχέδιο του και τον ανάγκασαν να μετακομίσει σε άλλη πόλη….Τις τελευταίες μέρες συνελήφθη, ενώ η Χ. Α. προσπαθεί να αποσιωπήσει το γεγονός».
  ………………..

  ΥΓ1
  Ο βουλευτής της Χ.Α. τ.επιπλοποιός Χ.Παππάς, θαυμαστής του παιδεραστή βασανιστή και φονιά Ναζιστή Γιούλιους Στράιχερ (καταδίκη σε θάνατο στη Νυρεμβέργη), γόνος οικογένειας ιερέων και στρατιωτικών, φίλος του προσκοπισμού, γιός συνεργάτη του προδότη δικτάτορα Παπαδόπουλου, υπήρξε εθελοντής πολεμιστής στη σκληρή μάχη κατά Καλλιτεχνών, για την υπεράσπιση του ‘ανδρισμού’ του ανυπεράσπιστου Παντοδύναμου, από κοινού με τον ευλαβή βουλευτή Παναγιώταρο («γαμημένες αλβανικές κωλοτρυπίδες» κλπ) και με τον πανιερότατο κ.Χρήστο Μεντζελόπουλο (Σεραφείμ), διάδοχο του ιερού Καλλίνικου (παραιτήθηκε για λόγους υγείας, μετά από ομοβροντία από καταγγελίες για σεξουαλικές παρενοχλήσεις ανδρών).
  ……………………
  Update:(01.10.2013)

  “EΥΠ:Ο βουλευτής Λαγός έχει διαστροφικές τάσεις και σεξουαλικές φαντασιώσεις για ανήλικα κορίτσια”
  http://www.iefimerida.gr/node/124185#ixzz2gTlsD21r
  ΤΑ ΝΕΑ: “Εκβιασμοί, προστασία σε μαγαζιά της νύχτας, διακίνηση γυναικών με σκοπό την πορνεία. Παράνομη οπλοφορία και μάλιστα με «βρώμικο» όπλο κι ακόμη αναρίθμητες προσαγωγές σε αστυνομικά τμήματα, τόσο στην Αθήνα όσο και στη Θεσσαλονίκη, για συμμετοχή σε επεισόδια με πρωταγωνιστές ομοϊδεάτες του, χρυσαυγίτες. Ολα αυτά περιλαμβάνουν ο βίος και η πολιτεία του… αξιότιμου βουλευτή της Β’ Πειραιά Γιάννη Λαγού, σύμφωνα με αναφορές και προειδοποιήσεις-φωτιά που είχαν κάνει οι επιτελείς της ΕΥΠ από τις αρχές του 2012, πριν από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή”.
  http://www.tanea.gr/news/greece/article/5044469/o-xrysaygiths-arxontas-ths-nyxtas/
  …………….

  Update 2:
  ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ-ΣΟΚ που ξεσκεπάζει και βγάζει στη φόρα τα άπλυτα της ηγεσίας και των βουλευτών της Χρυσής Αυγής φέρνει σήμερα 5.10.2014 στο φως της δημοσιότητας το «Eθνος της Κυριακής». Πρόκειται για ηχητικό απόσπασμα από μία ακόμη τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Γιάννη Λαγού και του Σωτήρη Δεβελέκου. Ομολογούν μέχρι και βιασμό κοριτσιού στα γραφεία τους στη Σπάρτη
  …………………

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s