Ανακοίνωση για την βεβήλωση του μνημείου του ολοκαυτώματος στην Αθήνα.


Η αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη θέλει να εκφράσει την οργή της για την εκ νέου βεβήλωση του μνημείου του ολοκαυτώματος στην Αθήνα που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου 2014 από την ναζιστική συμμορία των ΑΜΕ. Η βεβήλωση αυτή ήταν η δεύτερη μέσα στο 2014, η πρώτη είχε γίνει από αγνώστους στις 26 Ιουνίου. Η ζημιά αποκαταστάθηκε άμεσα χθες το μεσημέρι της Κυριακής 2 Νοεμβρίου, από την Εβραϊκή Νεολαία Αθηνών. Να σημειωθεί επίσης ότι Ισραηλιτική κοινότητα Αθηνών έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για να συλληφθούν οι ένοχοι από τις αρχές και να δικαστούν.

Από μεριά μας θα θέλαμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στην Ισραηλιτική κοινότητα της Αθήνας και σε όποιες δράσεις αυτή επιλέξει. Ως ένδειξη ελάχιστης αλληλεγγύης θα βάλουμε τα δυνατά μας να δώσουμε δημοσιότητα στο γεγονός στην Ευρώπη μέσα από τις εκδηλώσεις όπου η συλλογικότητα μας θα λάβει μερος τους επόμενους μήνες, ύστερα από πρόσκληση κομμουνιστικών ομάδων σε Γερμανία και Γαλλία. Το θέμα των εκδηλώσεων αυτών είναι η κατάσταση που βιώνουν οι Πακιστανοί μετανάστες εργάτες στην Πελοπόννησο, καθώς και για το πρόβλημα του αντισημιτισμού (δεξιού και αριστερού) στην Ελλάδα.

Δυστυχώς για ακόμα μια φορά ελάχιστοι συγκαταλέγονται μαζί με εμάς σε αυτούς που καταδικάζουν το γεγονός της βεβήλωσης. Όλα αυτά πάντα σε μια χώρα όπου ο αντισημιτισμός συνεχίζει να ανθίζει με το 69% του ελληνικού πληθυσμού να υιοθετεί αντισημιτικές απόψεις, σύμφωνα πάντα με την έρευνα της ADL (εμείς πιστεύουμε ότι το ποσοστό είναι πολύ μεγαλύτερο). Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αντιλαμβανόμαστε το πρόβλημα του αντισημιτισμού μόνο ως ένα φαινόμενο που έχει να κάνει με ναζιστικές ομαδοποιήσεις όπως η ΑΜΕ του Περίανδρου ή την χρυσή αυγή. Ο αντισημιτισμός άνθησε μέσα στην σύντομη ιστορία του ελληνικού εθνικού κορμού και της κυρίαρχης ελληνικής ιδεολογίας με τους Εβραίους της Ελλάδας να μην είχαν να αντιμετωπίσουν μόνο τους Ναζί, αλλά και τους Έλληνες συνεργάτες τους. Ολόκληρος ο βιος χιλιάδων Εβραίων λεηλατήθηκε από Έλληνες, ακόμα και νεκροταφεία και οι συναγωγές τους (βλέπε το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης). Στις μέρες μας ο επιθετικός αντισημιτισμός εκφράζεται μέσα σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία με ποικίλους τρόπους, έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές σε άλλα περιστατικά αντισημιτικής βίας και σε προηγούμενα κείμενα μας.

Οι διάφοροι έλληνες αριστεροί και αναρχικοί, για μια ακόμα φορά φαίνεται ότι δεν τους καίγεται καρφί και σχεδόν κανείς δεν αποδοκίμασε το γεγονός δημόσια, αν εξαιρέσουμε τις ελάχιστες γραμμές που έγραψαν τα γραφεία τύπου ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν πίεσης του γενικού πολιτικού κλίματος. Δεν έχουμε ούτε πορείες, ούτε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας από μέρους τους. Τέτοια περιστατικά επιβεβαιώνουν την εκτίμηση μας ότι ο αντισημιτισμός, αριστερός, αναρχικός ή δεξιός πρέπει να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο. Ο αγώνας εναντίων του αντισημιτισμού πρέπει να είναι καθημερινός και να δίνεται σε κάθε χώρο, κάθε πεδίο και κάθε πολιτική συζήτηση. Ακόμα και στην Λακωνία που το εβραϊκό στοιχείο εξαφανίστηκε εκατοντάδες χρόνια πριν, τα παραδείγματα σκληρού αντισημιτικού λόγου πχ αριστερού, συναγωνίζεται μια χαρά τους νεοναζί της ΧΑ. Όταν θέλει να παρουσιαστεί ως ανθρωπιστικός «μιλάει ενάντια στον σιωνισμό και τα «εγκλήματα» των Εβραίων στην Παλαιστίνη » και όταν βγάζει την ανθρωπιστική του μάσκα μιλάει για Εβραϊκές συνωμοσίες, για πράκτορες και παγκόσμιες κυριαρχίες.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να υπογραμμίσουμε την πεποίθηση μας. ότι οι αντισημίτες δεν θα ηττηθούν μέσα από τις κρατικές παρεμβάσεις, αλλά από ένα ισχυρό αντιφασιστικό κομμουνιστικό κίνημα βάσης που θα είναι σε θέση να τα βάλει μαζί τους και να τους συντρίψει ολοκληρωτικά, αλλά ταυτόχρονα θα είναι και σε ευθεία τροχιά σύγκρουσης με το υπάρχον και την καπιταλιστική εξουσία. Για μας η επανεμφάνιση ενός κομμουνιστικού χώρου είτε θα δίνει απαντήσεις σε όλα αυτά είτε απλούστατα δεν θα είναι κομμουνιστικός.

Αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην Λήθη Νοέμβριος 2014

2 thoughts on “Ανακοίνωση για την βεβήλωση του μνημείου του ολοκαυτώματος στην Αθήνα.

  1. Παράθεμα: ενάντια στην λήθη 01 “για την 9η Νοέμβριου και την μαύρη επέτειο της «Νύχτας των Κρυστάλλων»” | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

  2. Παράθεμα: Τα πιο σημαντικά γεγονότα της χρονιάς που πέρασε στην περιοχή της Λακωνίας και όχι μόνο | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s