και ένα ακόμα μικρό σχόλιο με αφορμή μια ανταπόκριση από το Γύθειο


Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Λίγες ώρες μετά την δημοσίευση του σχολίου μας για τις εθνικές εκδηλώσεις στην Μάνη, αναγνώστρια της σελίδας της αυτόνομης πρωτοβουλίας ενάντια στην λήθη μας έστειλε και κάτι φωτογραφίες που τράβηξε η ίδια από ανάλογες «ελληνικές αυτοοργανωμένες εκδηλώσεις» την περασμένη Κυριακή, λίγα χιλιόμετρα μακρυά από την Αρεόπολη, στο Γύθειο. Σε αυτήν την μικρή άδεια κωμόπολη (Γύθειο) που φημίζεται για την αγένεια των κατοίκων της, τα γραφεία της χρυσής αυγής στην κεντρική πλατεία και την υπέροχη μυρωδιά από τα σκατά της αποχέτευσης που πέφτουν στο λιμάνι. Τι αρμονική συνύπαρξη..  Ντυμένοι με παραδοσιακές στολές και με κάτι αεροβόλα που έριχναν στον αέρα ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων, άντρες, γυναίκες και μικρά παιδιά «γιόρτασαν» μαζί με το «πρώτη φορά αριστερά» και την «νέα εθνική αντίσταση» του ελ-ληνικού λαού απέναντι στην «κατοχή» της χώρας από τους Τραπεζίτες. Η αναβίωση και εξάπλωση σιγά σιγά, τέτοιων φαινομένων στην ελληνική κοινωνία, δεν δείχνει μόνο την μιζέρια των ημερών, αλλά επιβεβαιώνει και την εκτίμηση ότι η κοινωνία πάει όλο και πιο δεξιά. Μην ξεχνάμε σε ποιες εποχές υπήρξαν ανάλογα θεάματα στην σύντομη ιστορία του ελληνικού κράτους. Ένα είναι μονάχα σίγουρο. Η «αριστερή παρένθεση» σύντομα θα αντικατασταθεί από μια «γνήσια ηγεσία του έθνους» και πρέπει να μας βρει έτοιμους και προετοιμασμένους για τα πάντα, να τους αντιμετωπίσουμε με όλα τα μέσα. Αυτοί και αυτές που δεν έχουν «να χάσουν παρά μόνο τις αλυσίδες τους» πρέπει να σκεφτούν καλά τι μας επιφυλάσσει το μέλλον και να αναζητήσουν την δική τους οργάνωση μέσα σε αυτόν τον εθνικό βούρκο των ημερών μας.

Όπως γράφει και ο Ντεμπόρ «Το θέαμα είναι ο εφιάλτης της σύγχρονης αλυσοδεμένης  κοινωνίας,που δεν εκφράζει τελικά παρά την επιθυμία της να κοιμηθεί.»

One thought on “και ένα ακόμα μικρό σχόλιο με αφορμή μια ανταπόκριση από το Γύθειο

  1. Παράθεμα: Απολογισμός της χρονιάς που πέρασε. Τα σημαντικότερα γεγονότα στην Λακωνία | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s