Ενημέρωση από την Νεάπολη Λακωνίας


Σύμφωνα με πληροφορίες από συντρόφισσες/ους από την Νεάπολη Λακωνίας, το πρωί της περασμένης Τρίτης 7 Απριλίου 2015, εν όψη των διακοπών του Πάσχα, η αστυνομία της κυβέρνησης της αριστεράς προχώρησε σε μια ακόμα επιχείρηση συλλήψεων τριών εργατών Πακιστανικής καταγωγής. Το περιστατικό αυτό είναι ένα μέσα στα εκατοντάδες που λαμβάνουν σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση σε ολόκληρο τον νομό εδώ και πολλά χρόνια και που έχουν ενταθεί ύστερα από την μεγαλειώδη κινητοποίηση της Πακιστανικής κοινότητας τον περασμένο Ιούλιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ένας από τους τρεις εργάτες συνελήφθη από το μεικτό των μπάτσων ενώ επέβαινε σε μηχανάκι κοντά στον χώρο εργασίας του, ενώ οι άλλοι δύο μέσα στο χωριό την ίδια μέρα. Ο πρώτος φαίνεται ότι είχε χαρτιά, τα οποία όμως είχαν λήξει και ήταν θέμα χρόνου να κάνει εκ νέου ανανέωση. Και οι τρεις συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα των Μολάων, όπου από εκεί θα μεταφερθούν σε κάποιο από τα κέντρα κράτησης, με επικρατέστερο σενάριο αυτό της Κορίνθου. Την ίδια ώρα λοιπόν που η τοπική εξουσία, με την σφραγίδα πλέον της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ συζητάει για την ανταγωνιστική τουριστική οικονομική ανάπτυξη της νότιας Λακωνίας, συμπεριλαμβανόμενης της Νεάπολης και της Ελαφονίσου, οι ρατσιστικές εκκαθαρίσεις στην περιοχή συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Το συγκεκριμένο περιστατικό συλλήψεων των Πακιστανών εργατών για ακόμα μια φορά δεν έλαβε προβολή από κανένα μέσο και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σχετικά με την τύχη τους, λόγω και έλλειψης δικηγόρων που να δραστηριοποιούνται πάνω σε τέτοια ζητήματα στην Λακωνία. Τέτοιες ειδήσεις περνάνε ασχολίαστες από το τοπικό ΣΥΡΙΖΑ, όπως και το σύνολο των λεγόμενων αριστερών/αναρχικών τάσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Με άλλα λόγια, ελάχιστα κυκλοφορούν τέτοιες ειδήσεις, με αποτέλεσμα να υπάρχει μαύρο σκοτάδι για την έκταση της επιχείρησης αυτής του ελληνικού ρατσιστικού καπιταλιστικού κράτους, αν φυσικά εξαιρέσουμε τις εκθέσεις της ελληνικής αστυνομίας που δημοσιεύονται κατά καιρούς στα τοπικά ρατσιστικά ΜΜΕ-βόθρους. Δυστυχώς όμως και τα δικά μας μέσα δεν επαρκούν για να καλύψουμε ολόκληρη την Λακωνία, γιαυτό και ζητούμε την συμβολή σας με κάθε μέσο.

Η συνέλευση της αυτόνομης πρωτοβουλίας ενάντια στην λήθη, καλεί όσες και όσους έχουν μια στοιχειώδη αντιφασιστική συνείδηση να συνεχίσουν να μας ενημερώνουν για ανάλογα περιστατικά και εκεί που είναι δυνατόν να αναλαμβάνουν αυτόνομα και αυτοί δράση. Καλούμε τον καθένα/καθεμιά που ζει στην Λακωνία, να ενωθεί μαζί μας σε ένα κοινό μέτωπο που μπορεί να έχει αποτέλεσμα στην δράση, ασχέτως με το αν συμφωνεί μαζί μας σε όλα ή όχι. Σε ενότητα πάνω στην δράση, γιατί αυτό που έχει προτεραιότητα είναι η επιβίωση αυτού του κομματιού της εργατικής τάξης των μεταναστών στην Λακωνία που δέχεται την καθημερινή επίθεση, καθώς και στην συγκρότηση ενός πολύμορφου ανατρεπτικού ρεύματος σκέψης και δράσης στην περιοχή που κατά την γνώμη μας μπορεί να αποτελέσει ένα πρόπλασμα για μια πιο αποτελεσματική μορφή οργάνωσης στο μέλλον. Ως ομάδα θέλουμε και παραμένουμε συνεπείς στην δέσμευση μας, ότι θα συνεχίσουμε με όσα μέσα διαθέτουμε να δουλεύουμε πάνω σε μια τέτοια προοπτική, καθώς και να ενημερώνουμε για κάθε τι που συμβαίνει στην Λακωνία και αξίζει να μην παραμείνει στην αφάνεια.

Καμία δίωξη στους Πακιστανούς μετανάστες εργάτες

Ελεύθερη μετακίνηση και εργασία για όλους τους μετανάστες.

Καμία ανοχή στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ

Αυτόνομη κομμουνιστική οργάνωση και δράση.

Απρίλιος 2015

One thought on “Ενημέρωση από την Νεάπολη Λακωνίας

  1. Παράθεμα: Απολογισμός της χρονιάς που πέρασε. Τα σημαντικότερα γεγονότα στην Λακωνία | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s