Η ελληνική πατριαρχία (και συγκεκριμένα η λακωνική) μας κολάζει διαρκώς… Σχόλιο για την σύλληψη της μετανάστριας sex worker στην Σκάλα Λακωνίας


Και φυσικά στην ελληνόψυχη σκάλα λακωνίας ο ρατσισμός και ο μισογυνισμός εναντίον των σεξεργατριών μεταναστριών δεν έχει τέλος. Το αγαπημένο μας γνωστό σε σας και απο άλλα κείμενα μας (http://www.notospress.gr/article.php?id=22001) για άλλη μια φορά καλύπτει τις επιθυμίες του κοινού του για βία, υποτίμηση, έλεγχο και επιτήρηση κι εξόντωση των ξένων γυναικών. Για να ικανοποιήσει την ετεροκανονική σεξουαλικότητα του ανδρικού βλέμματος χρησιμοποιεί στο σκανδαλοθηρικό τίτλο τη φράση «46χρονος κόλαζε εδιδόμενη 48χρόνη» και το συνοδεύει με τη φωτογραφία μιας ημίγυμνης κοπέλας σε πλαίσιο που παραπέμπει σε χώρο σεξουαλικής εργασίας. Έτσι ώστε να περάσει το μήνυμα ότι οι γυναίκες και κυρίως οι σεξεργάτριες είναι μονίμως ευάλωτες στην εξουσία και στη θέληση των αντρών, ότι τους ανήκουν και είναι πάντα διαθέσιμες γι’ αυτούς. Των ελλήνων αυτούς απευθύνεται κυρίως αυτός ο λόγος. Φυσικά ο σεξιστικός εμετός δεν περιορίζεται στην αισθητική του άρθρου.

Το άρθρο είναι κλασικό μπατσορεπορτάζ και χρησιμοποιεί την ορολογία την ποινικής καταστολής για να περιγράψει τα γεγονότα. Δοξάζει την επιτυχία των αστυνομικών της ΟΠΚΕ, για να σιγουρέψει το αίσθημα του λάκωνα ότι η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, και προστατεύει τον εθνικό κορμό, από τις παραβατικές συνπεριφορές μεταναστών, ρομά και άλλων εσωτερικών εχθρών.

Έτσι μας λέει εν συντομία για την έφοδο σε ένα κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος που υπήρχε ειδικά διαμορφωμένος χώρος στον οποίον μια εργαζόμενη έκανε πληρωμένο σεξ με πελάτες. Ο ημεδαπός συνελήφθη για διευκόλυνση ακολασίας άλλων και η μετανάστρια γυναίκα για παραβίαση του νόμου περί εκδιδόμενων προσώπων. μάλιστα.

Είναι γνωστό το πόσο βαθιά πατριαρχικό είναι το ελληνικό ποινικό δίκαιο. Δεν έχουμε καμιά συμπάθεια στον «ημεδαπό». Έλληνας άντρας ήταν και ξέρουμε τι κουμάσια ανήκουν σε αυτή την κατηγορία. Όμως η συγκεκριμένη δίωξη δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για το αν εκμεταλλευόταν αυτή τη γυναίκα, αν τις επέβαλλε ή όχι τη σεξουαλική εργασία καταναγκαστικά. Αν διευκόλυνε τους πελάτες σε παραβιαστικές συμπεριφορές εναντίον της το πόσο ευάλωτη ήταν αυτή η γυναίκα στην κουλτούρα βιασμού της λακωνικής κοινωνίας. όπως έχουμε γράψει και παλιότερα (εδώ) οι νομικές έννοιες της μαστροπείας και της «διευκόλυνσης ακολασίας άλλων» δεν ενδιαφέρονται να προασπίσουν τα δικαιώματα των σεξεργατριών γυναικών, αλλά να τις στιγματίσουν, να ποινικοποιήσουν όποιο άτομο ή επιχείρηση συνδέεται με αυτές, να καθαρίσουν την κοινωνία των τίμιων οικογενειών από το βδέλυγμα της πορνείας. Σε αυτό αποσκοπούν αόριστες νομικές διατυπώσεις όπως «Όποιος κατ’ επάγγελμα διευκολύνει με οποιοδήποτε τρόπο την ασέλγεια μεταξύ άλλων» (άρθρο 348 παρ.1 ποιν.κωδ.).

Ωστόσο ας αφήσουμε τον ελληνόψυχο κι ας περάσουμε στο πραγματικό θύμα του εγχώρου σεξιστικού βούρκου, τη 48 χρονη γυναίκα που απειλείται με δίωξη και απέλαση-ως μετανάστρια- επειδή κατηγορείται ως σεξεργάτρια χωρίς να πληροί τις νομικές προϋποθέσεις που ορίζει το ελληνικό κρατος, δλδ ότι δεν αποδέχεται το καθεστώς αποκλεισμού και υγειονομικής επιτήρησης των σεξεργατριών που τις αντιμετωπίζει σα μολυσματικές ετερότητες και τις παρανομοποιεί. Φυσικά δεν ξέρουμε αν είναι αληθινά όσα γράφονται γιατί οι ελληνόμπατσοι ψάχνουν πάντα να κατασκευάσουν κατηγορίες με βάση τις άφθονες δυνατότητες που τις προσφέρει οι ελληνική νομοθεσία για να στοχοποιήσουν μετανάστ@. Όποιος είναι στοιχειωδώς antifa δεν πρέπει να μείνει σιωπηλώς απέναντι σε τέτοια γεγονότα. Πρέπει να παυθεί κάθε δίωξη και διαδικασία απέλασης και να ακουστεί η φωνή της για κάθε βία που πιθανώς δέχτηκε από λάκωνες άντρες που θεωρούν ότι μπορούν να ασκούν την πολιτική της εξουσία που απορρέει απ’ τα έμφυλα κι εθνικά τους προνόμια πάνω στις μετανάστριες γυναίκες. Εμείς θα στηρίξουμε το λόγο και την πρακτική της πέρα από τα δίπολα αθωότητας-ενοχής μιας πατριαρχικής κοινωνίας στην οποία οι γυναίκες είναι εξαρχής ένοχες και η συμπεριφορά τους επιτηρείται και ιεραρχείται στη βάση του αηδιαστικού δίπολου ελληνίδα μητέρα-μήτρα του έθνους-πόρνη, απόβλητη της κοινωνικής και οικογενειακής τάξης.

ψόφο σε κάθε μισογύνη σε κάθε βιαστή κι εκμεταλλευτή γυναικών.

αντιφασιστική συμπαράσταση στους μετανάστες/τριες.

να είμαστε σύμμαχες των sexworkers.

καμία δίωξη και απέλαση για τη μετανάστρια γυναίκα

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στην Λήθη Μάιος  2015

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Η ελληνική πατριαρχία (και συγκεκριμένα η λακωνική) μας κολάζει διαρκώς… Σχόλιο για την σύλληψη της μετανάστριας sex worker στην Σκάλα Λακωνίας

  1. Παράθεμα: Απολογισμός της χρονιάς που πέρασε. Τα σημαντικότερα γεγονότα στην Λακωνία | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s