Παρουσίαση βιβλίου/15 Ιουλίου 2015: Πρίμο Λέβι «εάν αυτό είναι ο άνθρωπος»


Η ομάδα μελέτης και αυτομόρφωσης στην Σκάλα Λακωνίας ενημερώνει τους φίλους και φίλες της, ότι λόγω της γενικευμένης πολιτικής αστάθειας και την ανακοίνωση για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος, μεταφέρει την εκδήλωση για την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 στο ίδιο μέρος και ώρα.

Primo Levi 15 July

3 σκέψεις σχετικά με το “Παρουσίαση βιβλίου/15 Ιουλίου 2015: Πρίμο Λέβι «εάν αυτό είναι ο άνθρωπος»

 1. Παράθεμα: Παρουσίαση βιβλίου/15 Ιουλίου 2015: Πρίμο Λέβι «εάν αυτό είναι ο άνθρωπος» | για την φωτογραφία, την κριτική, τα μικρά και τα μεγάλα

 2. Στις δύσκολες στιγμές που περνάμε, με την Ελλάδα να έχει το μεγαλύτερο και πιο βάρβαρο ναζιστικό κόμμα στον κόσμο, με διογκωμένο στη χώρα μας τον αντισημιτισμό και τη συνωμοσιολογία, με τα τεράστια οικονομικά προβλήματα να οδηγούν ένα μέρος του πληθυσμού στην απόγνωση και να θεριεύει έτσι ο ανορθολογισμός, το μίσος και ο παραλογισμός, είναι εξαιρετικά παρήγορο ότι σε μια γωνιά της Ελλάδας, μια ομάδα πολιτών έχει αναπτύξει τόσο ανθρωπιστικούς προβληματισμούς, τόσο γενναίες πολιτικές θέσεις, τόσο μαχητική υπεράσπιση δικαιωμάτων των πιο αδύνατων μέσα στους αδύνατους και παρουσιάζει ένα τέτοιο βιβλίο που αφυπνίζει τις κοιμισμένες συνειδήσεις της ανθρωπότητας.
  Είχα συμπτωματικά την τύχη να έχω γίνει αποδέκτης στις αρχές της χρονιάς του βιβλίου ως δώρο πολύ εκλεκτού φίλου. Το διάβασα με μεγάλη δυσκολία, αφού τα γεγονότα που εξιστορεί, δηλαδή η φρίκη των ναζιστικών στρατοπέδων συγκέντρωσης, είναι ένας εφιάλτης που ποτέ η ανθρωπότητα δεν θα ξεχάσει και μια απειλή που δεν έχει εξαφανιστεί, στενά συνυφασμένη με τη σκοτεινή φύση του ανθρώπου, ακόμη και του λεγόμενου απλού, καθημερινού, φιλήσυχου, που συχνά κρύβει μέσα του ένα κτήνος που αναζητά την φρικτή ευκαιρία να εκδηλωθεί, μέσα στα πλαίσια του ανατριχιαστικού φαινομένου της «κοινοτοπίας του Κακού» που τόσο πολύ απασχόλησε τη Χάνα Άρεντ.
  Νομίζω πως και η χρονική συγκυρία που περνά η χώρα μας και ο χώρος των εκτεταμένων καλλιεργειών της νότιας Λακωνίας όπου δουλεύουν Πακιστανοί παρίες, όπου παρουσιάζεται το βιβλίο, το κάνουν απόλυτα επίκαιρο.
  Να είστε καλά!

 3. Αγαπητέ μας φίλε.

  Σε ευχαριστούμε για μια ακόμα φορά, αν και όλες/οι μας στεναχωρηθήκαμε που δεν τα κατάφερες να έρθεις στην εκδήλωση. Θα γίνει όμως και αυτό σε επόμενες

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s