Από τη δράση της ευσεβούς λακωνικής «Αριστεράς».


του Λ.

 «Pussy Riot» (Wolfgang Horsch, Suddeutsche Zeitung), από την παγκόσμια δράση της Ορθοδοξίας την οποία ο κ.Αραχωβίτης, μέλος της περίεργης αρμόδιας διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, κάνει πως δεν ξέρει


«Pussy Riot» (Wolfgang Horsch, Suddeutsche Zeitung), από την παγκόσμια δράση της Ορθοδοξίας την οποία ο κ.Αραχωβίτης, μέλος της περίεργης αρμόδιας διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, κάνει πως δεν ξέρει

Ανάμεσα στις εκπλήξεις που μας επιφύλαξε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι και μια σειρά από ευλαβικούς βουλευτές που ήλθαν να συμπληρώσουν εξ αριστερών την πινακοθήκη των θεομπαιχτών βουλευτών της Δεξιάς και του Κέντρου. Προκαλεί εντύπωση πως η κυβέρνηση Τσίπρα επενδύει, μέσω μιας διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής, στην Ορθοδοξία, ως εργαλείο της εξωτερικής της πολιτικής. Η πολιτική χρήση της θρησκείας όμως διαχρονικά υπήρξε ένα προσχηματικό όχημα για να επιβληθούν οι πιο αντιδραστικές πολιτικές εξόντωσης ανθρώπων, πολιτικές εσωτερικού διχασμού και εθνικού φυλετικού μίσους. Στις ημέρες μας που αναβιώνει ο ισλαμικός φονταμενταλισμός, τέτοιες πρακτικές εγκυμονούν τεράστιους κινδύνους πυροδότησης τοπικών πολέμων και αδιέξοδων τυφλών συγκρούσεων. Οι δυο δικτατορίες, τα ανάκτορα, η Δεξιά στο παρελθόν και τώρα η Χ.Α. χρησιμοποίησαν χρησιμοποιούν τη θρησκεία, τον κλήρο και τους φανατικούς πιστούς, για να επιτεθούν στην Αριστερά, σε κάθε δημοκρατικό στοιχείο και στους μετανάστες.Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στα εκκλησιαστικά, σηματοδοτεί στον οικονομικό τομέα την κάλυψη μιας τεράστιας φοροκλοπής και πολλών προκλητικών σκανδάλων καθώς και εκτεταμένες κρατικές παροχές προς το ράσο, ενώ στο θέμα των ατομικών δικαιωμάτων προκαλεί διαρκείς οπισθοχωρήσεις (χωρισμός από το Κράτος, καύση νεκρών, μάθημα θρησκευτικών, σχολική προσευχή, σύμφωνο συμβίωσης, ευθανασία κλπ).

Παραθέτω ένα μικρό ανθολόγιο των θρησκευτικών δραστηριοτήτων του 2015, του πρώτου βουλευτή που εξέλεξε ποτέ η Αριστερά στη Λακωνία και αναρωτιέμαι σε τι διαφέρει αυτός ο άνθρωπος, που δεν δείχνει να έχει συναίσθηση της ιστορικότητάς του, της πολιτικής κληρονομιάς του και των ηθικών και πολιτικών ευθυνών του, από τους δεξιούς συναδέλφους του. Τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα αν αναλογισθούμε τις φημολογούμενες αλλά και τις ορατές σχέσεις του μητροπολίτη και κληρικών του με τη Χ.Α. (αποκαλύψεις Μιχαλολιάκου, αντισημιτισμός στην επίσημη ιστοσελίδα της Μητρόπολης σε άρθρο για τον όσιο Νίκωνα, ευλογίες ιερέων σε γραφεία της Χ.Α.) πράγματα για τα οποία ο βουλευτής δεν έχει βρει να πει μισή κουβέντα, τηρώντας παράλληλα μια εκκωφαντική σιωπή απέναντι σε μικρές τραγωδίες όπως των Πακιστανών στη Σκάλα Λακωνίας, η οποία ήλθε στο φως, χωρίς να προκαλέσει τα ανακλαστικά του βουλευτή. Θα έλεγα, χωρίς ίχνος νομίζω υπερβολής, πως γενικά έγινε πολύς θόρυβος από και για αυτήν την «Αριστερά», για το τίποτα.

Α. (lakonikos.gr, 2.2.2015). «Το Γύθειο τίμησε την πολιούχο του Υπαπαντή του Κυρίου …. τελέστηκε ο πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός, στο φερώνυμο ναό του Επισκοπείου Μάνης… χοροστάτησε ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μάνης, κκ Χρυσόστομος, … Το θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης, …Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας, κ. Σταύρος Αραχωβίτης,…».
(notospress.gr, 27.3.2015). «…Ακολούθησε Δοξολογία για την Εθνική μας Επέτειο στην οποία παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο Υπουργός Επικρατείας για θέματα Διαφάνειας κ. Νικολούδης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, οι Βουλευτές Λακωνίας κύριοι Σταύρος Αραχωβίτης,…».

Β. (lakonialive.gr, 15.4.2015). «Επιστολή στον πρωθυπουργό παρέδωσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης, ζητώντας από τον κ. Τσίπρα να επανατοποθετήσει ο ίδιος στη βάση της την εικόνα που προ ημερών του δώρισε ο πρόεδρος της Ρωσίας και για την οποία υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι εκλάπη επί κατοχής από την ιερά μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα: …..Παράκληση, λοιπόν, αλλά και τιμή για όλους τους λάκωνες, θα ήταν να επανατοποθετήσετε εσείς την εικόνα στη θέση της μετά από 70 και πλέον χρόνια που βρίσκεται μακριά από το «σπίτι» της».

Γ. (Paraskhnio.gr, 7/5/2015). «Την ευλογία του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου πήραν Αμανατίδης, Αραχωβίτης και Μιχαηλίδης …. Η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος για τις πρόσφατες δραστηριότητες του οργανισμού μεταξύ των οποίων ήταν η Ημερίδα με θέμα «Παιδεία και πολιτισμός ως βάση της Ορθόδοξης παράδοσης» στο Κοινοβούλιο της Γεωργίας, …».
Δ. (laconialive.gr, 26.5.2015). «Στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο ο Σταύρος Αραχωβίτης Eθιμοτυπική επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο πραγματοποίησε η νέα ελληνική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ) το διήμερο 20-21 Μαΐου, με επικεφαλής τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Αμανατίδη και τα μέλη κ.κ. Σταύρο Αραχωβίτη, βουλευτή Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάση Μπούρα και Γεράσιμο Γιακουμάτο, βουλευτές της ΝΔ,…».
Ε. (arxon.gr, 29.9.2015). «H Ιερά Μητρόπολή μας πραγματοποίησε το απόγευμα της Δευτέρας 28 Σεπτεμβρίου 2015, με την πρέπουσα λαμπρότητα, τα εγκαίνια του Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης …Αρχικά τέλεσε τον Αγιασμό ο Σεβασμιώτατος …Τα εγκαίνια …συνέπεσαν με την 35η επέτειο της ενθρονίσεως του Σεβασμιωτάτου ….Ακολούθως ομίλησε ο σεπτός Ποιμενάρχης μας, …. Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτη…».

Στ. (14-10-2015-notospress.gr). «Ο Αραχωβίτης στη Γερμανία για την ορθοδοξία στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο…Εκδήλωση Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας στο Ντύσσελντορφ ”. ΣΠΑΡΤΗ. Ημερίδα με θέμα «Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος-χριστιανική άποψη: 70 χρόνια αργότερα» διοργανώθηκε την Πέμπτη, 8 Οκτωβρίου, στο Ντύσσελντορφ της Γερμανίας από την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, μέλος της οποίας είναι ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Αραχωβίτης, ο οποίος και παρουσίασε την εισήγησή του με τίτλο: ‘Οι Έλληνες κληρικοί την περίοδο του πολέμου’. …Όλα τα πρακτικά των εισηγήσεων που έριξαν φως σε πολλές πλευρές της Ναζιστικής Θηριωδίας αλλά και της Αντίστασης θα εκδοθούν σε έντυπη μορφή μέχρι το τέλος του έτους…». Τα περιμένουμε εναγωνίως για να δούμε αν θα γίνεται αναφορά και στο δωσιλογισμό μερίδας του ανώτερου κλήρου, στο σκληρό και άδικο διωγμό από την Εκκλησία των αντιστασιακών κληρικών και στην αδιάφορη στάση στην Κατοχή που έδειξε μεγάλη μερίδα της Ιεραρχίας, που συνέχισε να καλοπερνά.

4 σκέψεις σχετικά με το “Από τη δράση της ευσεβούς λακωνικής «Αριστεράς».

  1. Παράθεμα: Από τη δράση της ευσεβούς λακωνικής «Αριστεράς». | Shades magazine

  2. Η ευσέβειά του δεν έσωσε τον βουλευτή Αραχωβίτη. Αυτοί που του έδωσαν την ψήφο τους, πιστεύοντας τα ταξίματά του, του ζητούν τώρα λογαριασμό

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s