Με αφορμή ένα περίεργο δημοσίευμα


Εδώ και λίγες ώρες τράβηξε την προσοχή μας ένα περίεργο δημοσίευμα και ένα υβριστικό σχόλιο στο μπλογκ μας, που μας κατηγορεί ότι είμαστε ρατσιστές επειδή μιλήσαμε για τον γνωστό όχλο που στήριξε την χούντα στην Λακωνία. Η Λακωνία δίχως αμφιβολία έχει δώσει προοδευτικούς διανοούμενους και αγωνιστές που πάντα αποτελούν αντιπαράδειγμα, ασχέτως πόσο συμφωνούμε ή διαφωνούμε εμείς μαζί τους, (Ρίτσος, Βρεττάκος, Λεωνίδας Σουρέας (Kώστας Παρορίτης) Σπήλιος Πασαγιάννης, αδελφές Μυλωνάκου, αντάρτισσες και αντάρτες του ΕΛΑΣ, τους 118, κλπ. Είναι εντελώς συκοφαντική και προβοκατόρικη η ερμηνεία  πως τάχα εννοούμε όλους τους Λάκωνες στους οποίους άλλωστε συμπεριλαμβανόμαστε και εμείς. Όταν ελληνικής καταγωγής αντιφασίστες κριτικάρουν τον ρατσισμό και φασισμό μιας κοινωνίας όπου μεγάλωσαν και της κυρίαρχης ιδεολογίας του ελληνικού κράτους, και δέχονται απειλές για αυτό δεν μπορεί παρά να μας κάνει ποιο δυνατούς και σίγουρους για την ορθότητα του πολιτικού μας λόγου

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στην Λήθη

 

 

One thought on “Με αφορμή ένα περίεργο δημοσίευμα

  1. Είναι αστείο να κατηγορείται, αν το κατάλαβα καλά, ένα αντιρατσιστικό μπλογκ για ρατσιστικές γενικεύσεις.
    Η Λακωνία ιστορικά υπήρξε κάστρο της Δεξιάς και αντιδραστικών δυνάμεων, αλλά θα μπω στον πειρασμό να χρησιμοποιήσω μια αποστολική ρήση την οποία κάθε δημοκρατικός και σκεπτόμενος άνθρωπος θα την αναγάγει στο πολιτικό πεδίο της προοδευτικής σκέψης: ««Ου δε επλεόνασεν ή αμαρτία, υπερεπερίσσευσεν ή χάρις» (‘Ρωμ. 5,20).
    Υπάρχουν ανθρωπιστές, υπάρχουν Δημοκράτες, υπάρχουν κοινωνικοί αγωνιστές στη λακωνική γη. Ακόμη και η ύπαρξη στη Λακωνία της δικής σας ομάδας, που με τόση ευαισθησία από αυτήν την άκρη της χώρας μας πολεμάει τον αντισημιτισμό και υπερασπίζεται τους μετανάστες εργάτες γης, δίπλα στις φωλιές του ναζιστικού θηρίου, αυτού που ξεδιάντροπα δηλώνει πως είναι «η σπορά των ηττημένων του ’45», που πήρε στο νομό το μεγαλύτερο ποσοστό σε όλη την επικράτεια (11,68%), αποτελεί την καλύτερη απόδειξη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s