Για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας Ρομά στη Σκάλα.


Μετά τις τελευταίες νεροποντές πλημμύρισε ο καταυλισμός των Ρομά, και για ν’ αποφύγουν τα χειρότερα τον εγκατέλειψαν. Έτσι μαζεύτηκαν χθες (Δευτέρα 28 Νοέμβρη 2016 στην πλατεία του Δημαρχείου) για να διαμαρτυρηθούν και να συναντήσουν τον Δήμαρχο. Όπως έχουμε αναφέρει και σε περσινή δημοσίευση, όταν δημιουργήθηκε αυτός ο καταυλισμός, το μέρος από όλες τις απόψεις ήταν ακατάλληλο. Βρίσκεται ανάμεσα στο ποτάμι και σε διάφορα αποστραγγιστικά κανάλια που με την πρώτη δυνατή βροχή πλημμυρίζουν. Σε μια δύσκολη κατάσταση είναι δύσκολο να φύγουν και μπορεί να συμβούν τα χειρότερα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά τους είχαν πάρει υποσχέσεις από τον δήμαρχο ότι θα τους μεταφέρει σε άλλο μέρος που μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει. Το ένα μέρος που συζητιόταν να εγκατασταθούν βρίσκεται στην περιοχή της Στεφανιάς. Δεν γνωρίζουμε που ακριβώς. Το άλλο είναι στους λόφους που είναι απέναντι από την Σκάλα, με την υπόσχεση παροχής νερού και ρεύματος. Βέβαια χειμώνιασε για ακόμα μια φορά αλλά υποδομές δεν έχουν γίνει.

Στην συνομιλία που είχαμε μαζί τους κατά την διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, μας είπαν πως δεν ζητούν τίποτα άλλο παρά ανθρώπινες συνθήκες και όχι άλλα ψέματα. Όταν έφυγαν από τον προηγούμενο καταυλισμό, μετά τον ανεμοστρόβιλο του Οκτωβρίου του ’15 είχαν την υπόσχεση ότι θα είναι προσωρινό. Πολλοί μίλησαν με αγανάκτηση γιατί πιστεύουν πως έχουν βγει χρήματα γι’ αυτό το έργο αλλά δεν γνωρίζουν τι έχουν γίνει. Σκέφτονται μάλιστα να προσλάβουν δικηγόρο να τους εκπροσωπήσει, να τους βοηθήσει στα δίκαια αιτήματά τους και να μάθουν αν είναι αλήθεια οι υποψίες τους. Ο δήμαρχος μέχρι τις έντεκα το πρωί δεν είχε εμφανιστεί.

Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στην Λήθη στέκεται στο πλευρό των αγωνιζόμενων Ρομά και στηρίζει τα αιτήματα τους για καλύτερες συνθήκες ζωής, στην εργασία, στις ίσες ευκαιρίες. Ενάντια στον διάχυτο και θεσμικό ρατσισμό που αντιμετωπίζουν διαχρονικά. Καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο θα συμπαρασταθεί στο πλευρό τους. Ενάντια στις κεντρικές και τοπικές επιλογές των πολιτικών αντιπροσώπων του ελληνικού κεφαλαίου. Για ακόμα μια φορά η αριστερά της περιοχής κάνει πως δεν βλέπει την κατάσταση και συντάσσεται με τις ρατσιστικές πολιτικές της τοπικής εξουσίας, κάτι που πρέπει να μην το αφήνουμε ποτέ απαρατήρητο.

– Αλληλεγγύη με τους αγωνιζόμενους Ρομά συμπολίτες μας

– Ενάντια στις ρατσιστικές επιλογές της τοπικής εξουσίας

– στήριξη όλων των αιτημάτων τους

Η συνέλευση της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Ενάντια στην Λήθη red_star_by_shitalloverhumanity-d5g3ozb

29 Νοέμβρη 2016

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s