Βανδαλισμός από φασίστες του μνημείου της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ στον Ταΰγετο


Η ιστορική μνήμη δεν διατηρείται Ως ένδοξο μνημείο εκείνου που υπήρξε. Δεν αναφέρεται καν στα περασμένα Αλλά στα τωρινά Και ζωντανεύει μόνο μέσω των βασάνων Ως υπενθύμιση των πραγμάτων Στο φως της λύτρωσής τους Αυτό οι βάνδαλοι δεν το καταλαβαίνουν ποτέ τους Κι εκεί που νομίζουν πως το μνημείο της βεβηλώνουν Έρχεται η ιστορική μνήμη και τους γκρεμίζει

Δεν πρόλαβαν να περάσουν λίγες μέρες από τα αποκαλυπτήρια του μνημείου της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ στον Ταΰγετο και άγνωστοι – φασίστες προχώρησαν στον βανδαλισμό του την περασμένη Τρίτη, 30 Μάη. Δεν είναι ένα τυχαίο γεγονός. Φαίνεται ότι ενοχλεί και φοβίζει τους φασίστες η επαναστατική μνήμη. Ασχέτως αν εμείς συμφωνούμε ή όχι με τις πολιτικές θέσεις του ΚΚΕ που είναι και υπεύθυνο για την ανέγερση του μνημείου, θεωρούμε τον συγκεκριμένο βανδαλισμό ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Ενοχλεί τους φασίστες η μνήμη του ΔΣΕ και αυτό γιατί το φάντασμα όσων έδωσαν την ζωή τους για ένα κομμουνιστικό μέλλον, ασχέτως των πολιτικών τους ορίων, στοιχειώνει ακόμα τις νύχτες τους.

Το μνημείο του ΔΣΕ βρίσκεται σε ένα απομακρυσμένο μέρος του βουνού, άρα είναι ευάλωτο σε τέτοιες επιθέσεις που οι φασίστες έχουν συνηθίσει να κάνουν την νύχτα. Οι πρακτικές βανδαλισμού δεν είναι κάτι καινούργιο. Είναι μια πάγια τακτική των φασιστών, όπως κάνουν και σε άλλες περιπτώσεις ακόμα πιο σοβαρές πχ με τα μνημεία των θυμάτων του Ολοκαυτώματος σε ολόκληρη την Ελλάδα. Η αντιφασιστική μνήμη όμως δεν διαγράφεται και δεν φοβάται τους βανδαλισμούς. Αντίθετα οι φασίστες φοβούνται το μέλλον και το τέλος που τους προσμένει.

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

2 σκέψεις σχετικά με το “Βανδαλισμός από φασίστες του μνημείου της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ στον Ταΰγετο

  1. Παράθεμα: Επίσκεψη στο μνημείο του ΔΣΕ στον Ταΰγετο | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη

  2. Παράθεμα: «Ενάντια στη Λήθη #69» Επίσκεψη στο μνημείο του ΔΣΕ στον Ταΰγετο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s