Αλληλεγγύη με τους μαθητές/τριες και την κατάληψη τους στη Σκάλα Λακωνίας


Μαθητή/μαθήτρια

Αυτό το κείμενο απευθύνεται σε σένα…

Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη χαιρετίζει και στηρίζει την απόφασή σας να προχωρήσετε σε κατάληψη του σχολείου σας. Στηρίζουμε τα δίκαια αιτήματά σας και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο αγώνας σας θα έχει αίσια έκβαση. Γιατί αυτά που ζητάτε είναι τα αυτονόητα και γι’ αυτό πρέπει να βρουν τη στήριξη κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου, κάθε νέου και νέας, κάθε εργάτη και εργάτριας στη περιοχή της Λακωνίας και ευρύτερα.

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε με τις χειρότερες προϋποθέσεις. Την ίδια ώρα που το ελληνικό καθεστώς μας βομβαρδίζει όλους/ες με το φασιστικό και ρατσιστικό δηλητήριο, ένα καθεστώς δηλαδή που θρέφει φασιστικούς όχλους και ρατσιστές, μια μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, στη πλειοψηφία νέοι άνθρωποι, ζουν καθημερινά στο πετσί τους την εξαθλίωση που έχει φέρει η κρίση του ελληνικού καπιταλιστικού σχηματισμού. Την ίδια ώρα που νέοι άνθρωποι δολοφονούνται στο κέντρο της Αθήνας από όχλους και οι δολοφονίες αυτές μάλιστα παρουσιάζονται χαρμόσυνα από τα ελληνικά ΜΜΕ ταΐζοντας μας με το φασιστικό μίσος, μαθητές και μαθήτριες στη Σκάλα Λακωνίας και σε ολόκληρη τη χώρα, δεν έχουν ούτε ένα ευρώ στη τσέπη για να αγοράσουν ένα κουλούρι, αφού πολλοί γονείς ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης και αδυνατούν να δώσουν ακόμα και αυτό το ευρώ.

Δεν μπορεί παρά να μας εξοργίζει το γεγονός, ότι συμμαθητές/τριές σας από τα γύρω χωριά, πρέπει να πληρώνουν εισιτήριο από την τσέπη τους για να πάνε κάθε μέρα στο σχολείο, όταν πολλοί γονείς δεν έχουν ούτε για τα βασικά του νοικοκυριού.Το αίτημά σας για δωρεάν μετακίνηση, όσων ζουν στα γύρω χωριά, με λεωφορεία, όχι μόνο είναι δίκαιο αλλά πρέπει να γίνει και αμέσως δεκτό.

Φέτος πήγατε πρώτη μέρα στο σχολείο και βρήκατε τις αίθουσες άδειες από καθηγητές. Δεν συνέβη το ίδιο και με τους παπάδες που έτρεξαν για τους «αγιασμούς» και τις πρωινές προσευχές. Ο θρησκευτικός σκοταδισμός εν έτει 2018 δεν υποφέρει από «ελλείψεις» προσωπικού. Αντίθετα, όπως υποστηρίζεται, οι ελλείψεις καθηγητών είναι τεράστιες με αποτέλεσμα να μην μπορείτε εσείς να προετοιμαστείτε σωστά για τις πανελλήνιες.

Μιλάμε για τις πανελλήνιες, αυτές τις άθλιες εξαντλητικές εξετάσεις ενός άδικου και άκρως ταξικού εκπαιδευτικού συστήματος, που όχι μόνο μας μαθαίνει από μικρή ηλικία ότι για να επιβιώσεις σε αυτόν τον κόσμο πρέπει να είσαι ανταγωνιστικός, κοινώς να φας τον διπλανό σου, αλλά και ότι πρέπει να μάθεις να εργάζεσαι σε ακραίες συνθήκες εκμετάλλευσης, ακριβώς όπως οι εργαζόμενοι/ες στην παραγωγική διαδικασία (όπως οι γονείς σας δηλαδή). Το σχολείο δεν είναι παρά μια ακόμα ιδεολογική μηχανή όπου το καπιταλιστικό καθεστώς μας προετοιμάζει για να γίνουμε σωστοί υποτελείς του. Το σχολείο δεν είναι τίποτα άλλο από μια μικρογραφία της ίδιας της κοινωνίας και της αδικίας της.

Το σύστημα των πανελληνίων είναι ένα άκρως ταξικό σύστημα. Όσοι/ες έχουν να πληρώσουν 1000δες ευρώ στα φροντιστήρια και το σύστημα παραπαιδείας, θα δουν τους κόπους τους να ανταμείβονται. Όσοι πάλι είναι φτωχοί, όχι.

Ωστόσο, για να βρουν αποτέλεσμα οι αγώνες σας πρέπει να ενωθούν με αυτούς σε κάθε σχολείο αυτής της χώρας. Να ενωθούν με τους μαχητικούς αγώνες κάθε καταπιεσμένου/ης στην Ελλάδα, τα Βαλκάνια, την Ευρώπη και τον Κόσμο μέχρι την συντριβή αυτού του άδικου κόσμου και την ανάδυση ενός καλύτερου μέλλοντος, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη, ο πυρήνας κομμουνιστών/τριών στη Σκάλα Λακωνίας, βρίσκεται αταλάντευτα στο πλευρό σας και θα σας στηρίξει με όποιο τρόπο μπορεί, υλικά και ηθικά.

Νίκη στα αιτήματα των μαθητών/τριών στη Σκάλα Λακωνίας. Εμπρός για καταλήψεις μαχητικές και μαζικές.

Όσο το καπιταλιστικό καθεστώς στα σχολικά κάτεργα μας ταΐζει με έθνος και φυλή, τόσο περισσότερο μας κλέβει την ζωή

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη 

Οκτώβρης 2018

2 σκέψεις σχετικά με το “Αλληλεγγύη με τους μαθητές/τριες και την κατάληψη τους στη Σκάλα Λακωνίας

  1. Παράθεμα: Εξόρμηση αλληλεγγύης με τους καταληψίες μαθητές στη Σκάλα Λακωνίας | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη

  2. Παράθεμα: Κατάληψη στο ΕΠΑΛ Βοιών στη Νεάπολη. | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s