Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος: «Οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης του πληθυσμού της Ελλάδας πίσω από την λαθρομετανάστευση»


Μια έμμεση και αστήρικτη προτροπή σε μίσος και βία, που θα έπρεπε να έχει επισύρει το εισαγγελικό ενδιαφέρον.

Άρθρο άποψης του Λ.

Έχουμε πολλές φορές αναφερθεί στον δεσπότη της Σπάρτης Στάθη (Κώστα) Σπηλιώτη, με αφορμή και τον καταγεγραμμένο αντισημιτισμό της Μητρόπολής του ([Ενστάσεις]-Κανέλλης Ηλίας, ΤΑ ΝΕΑ-16.12.2013), την απόλυτη σιωπή του για βιαιότητες κατά μεταναστών και Ρομά στην περιοχή της εκκλησιαστικής ευθύνης του, την αποστολή ιερέων στη Σκάλα, αλλά και στην ίδια την έδρα της Μητρόπολης, για να ευλογήσουν την υπόδικη εγκληματική χιτλερική οργάνωση, μέλη και φίλοι της οποίας έγιναν στη Μάνη δράστες και θύματα δολοφονιών (Αύγουστος-2014). Έχουμε αναφερθεί επίσης σε αυτόν, με αιτία την (μη) απάντηση που έδωσε στην ομολογία του Φύρερ (υπάρχει σε βίντεο της δικογραφίας της δίκης της ναζιστικής συμμορίας), πως έστειλε (=ανάγκασε) σε βουλευτικές εκλογές, τους γέρους ενός ιδρύματος της μητρόπολης να ψηφίσουν την αυτοοριζόμενη ως «σπορά των νικημένων του ‘45», μια ομολογία που περιέργως ποτέ δεν ανακοινώθηκε πως διερευνήθηκε από τη Δικαιοσύνη. Αποκορύφωμα της αφόρητης υποκρισίας του μητροπολίτη είναι η απαγόρευση της θρησκευτικής κηδείας ενός καλού ανθρώπου στις Κροκεές επειδή είχε παντρευτεί πολιτικά («Κατά της απρέπειας»), την ίδια στιγμή που οι ιερείς του ευλογούν τη Χ.Α., για την οποία μέλη της έχουν ομολογήσει, κρούσμα παιδεραστίας και πολλά ακόμη, μέσα στην έδρα του (“Χρυσή Αυγή Σπάρτης και ο γραμματέας της Γ. Ορφανάκος: βιασμοί…”) και για την οποία ο φίλος της οργάνωσης, δεσπότης Πειραιά Χρήστος Μεντζελόπουλος, έχει δημόσια ομολογήσει πως είναι σατανιστική.

To σημερινό μας θέμα όμως είναι μια τηλεοπτική δήλωση του δεσπότη. Τη δημοσίευσε στοιχειοθετημένη και με βίντεο, η επίσημη ιστοσελίδα της Χ.Α. στις 28.3. του 2016 και την αναπαρήγαγε ο αφρός της διαδικτυακής εθνικοφροσύνης (eglimatikotita, koinonikosethnikismos, κλπ). Θα αναρωτηθεί κανείς γιατί το ανασύρω τώρα. Διότι νομίζω πως η δήλωση αυτή, μαζί με πολλές παρόμοιες άλλων δεσποτάδων και πολιτικών παραγόντων, έχει αρχίσει να παράγει καρπούς. Το είδαμε ακόμη και με την άνανδρη συμπεριφορά των αστυνομικών στα Μόρια κατά μιας πεινασμένης γριούλας, που προφανώς βυσσοδομούσε κι αυτή κατά της ελληνικότητας και της (επί της ουσίας) ανύπαρκτης χριστιανικότητας αυτής της χώρας, τόσο ανύπαρκτης που αν κρίνουμε την κρατική της Εκκλησία και την πλειοψηφία των πιστών της με το ευαγγελικό μέτρο, θα τους πούμε το γνωστό ρητό από τον Δανιήλ της Π. Διαθήκης, σε πιο ελεύθερη απόδοση, «εμετρήθης, εζυγίσθης, απερρίφθης».

Μπορεί ο καθαρά συνωμοσιολογικός και παντελώς αστήρικτος ισχυρισμός του δεσπότη να προορίζεται για το σκουπιδοτενεκέ κάθε λογικού ανθρώπου, αλλά σε ένα αξιοσέβαστο αριθμητικά ποσοστό των κατοίκων αυτής της χώρας, γίνεται απολύτως πιστευτό ή για να είμαι ακριβέστερος, βολεύει και νομιμοποιεί την έμφυτη τάση του να αναζητεί αδύναμους ανθρώπους για να εκτονώσει επάνω τους το μίσος που νιώθει εναντίον οποιουδήποτε δεν του μοιάζει.

Ο μητροπολίτης που παριστάνει πως εκπροσωπεί τον Χριστό πρόσφυγα θεό (στην Αίγυπτο), αποφεύγει να στηρίξει τον τερατώδη ισχυρισμό του, όπως τον καταγράφω αυτολεξεί στον τίτλο του παρόντος. Αποφεύγει να μας πει ποιοι σχεδιάζουν αυτήν την πληθυσμιακή αλλοίωση, για ποιο λόγο το κάνουν και τι αποδείξεις ή έστω ενδείξεις διαθέτει για τον ισχυρισμό του. Πέρα από αυτό όμως, υπάρχει παράλληλα ένα τεράστιο ηθικό ζήτημα. Τίποτα στη συμπεριφορά του δεσπότη δεν συνάδει με το ευαγγελικό κήρυγμα. Επίκεντρο της χριστιανικής ηθικής είναι η ομιλία του Χριστού στην οποία ο υποτιθέμενος θεός του δεσπότη της Σπάρτης ξεκαθαρίζει απόλυτα τι ζητά από τους πιστούς και πως θα τους κρίνει την ημέρα της Κρίσης. Εκεί ταυτίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες («ξένους» τους αποκαλεί και σίγουρα δεν εννοεί Ρώσους προσκυνητές και τουρίστες) με τον εαυτό του και ζητά από τους πιστούς να τους συμπεριφέρονται σαν να είναι αυτός ο ίδιος, απειλώντας με ανατριχιαστική σκληρά λόγια, τους παραβάτες της σαφέστατης εντολής του. Δεν ξέρω πόσο άθεος μπορεί να είναι ο Μητροπολίτης, αλλά ο Χριστός δεν αφήνει πολλά περιθώρια να πιστέψουμε ότι ο υποτιθέμενος Απόστολός του, έχει την ελάχιστη σχέση με αυτόν, γιατί όχι μόνο δεν φιλοξενεί στο Μέγαρό του τους πρόσφυγες, όπως έχει σαφή εντολή («Πορεύεσθε απʹ εμού οι κατηραμένοι εις το πυρ το αιώνιον το ητοιμασμένον τω διαβόλω …ξένος ήμην και ου συνηγάγετέ με…εφ᾿ όσον ουκ εποιήσατε ενί τούτων των ελαχίστων, ουδέ εμοί εποιήσατε», Ματθ. 25-41-45), αλλά τους βάζει με συκοφαντίες μιας αυθαίρετης δίκης προθέσεων, στο στόχαστρο των ανισόρροπων εθνικιστών.

Προχωρεί όμως ακόμη παραπέρα ο δεσπότης, στοχοποιώντας όλους τους Ευρωπαίους (προφανώς της άθεης ή καθολικής και προτεσταντικής Δύσης): «Οι Ευρωπαίοι δεν μας αγαπούν» λέει και καταλήγει με μια προφανέστατη εθνικιστική γελοιότητα και με μια συκοφαντία: «Η Ελλάδα είναι από το Θεό φτιαγμένη να δίνει τα φώτα γι’ αυτό θέλουν να τη σβήσουν». Βεβαίως η Χ.Α. έχει κάνει τις γνωστές λαθροχειρίες της πάνω στο κείμενο του βίντεο, κόβοντας στη γραπτή απόδοσή του, ένα ηπιότερο «φαίνεται πως», από τον ισχυρισμό του θεόθεν προορισμού και αλλοιώνοντας το σβήσιμο των ελληνικών φώτων σε σβήσιμο της ίδιας της χώρας. Βεβαίως ο δεσπότης δεν έχει διαμαρτυρηθεί, άλλωστε το μήνυμα παραμένει το ίδιο. Ανωτερότητα της χώρας και επιβουλή εναντίον της.

Το τι θα ήταν η Ελλάδα χωρίς τη Ιατρική της Δύσης, το δείχνουν οι δεσποτάδες της που τρέχουν τρομοκρατημένοι από την απειλή του μεταθανάτιου Παραδείσου (Χουντόδουλος, Λαρίσης Ιγνάτιος των διαβόητων παγκαριών των Τεμπών), για μεταμόσχευση συκωτιού στις ΗΠΑ. Μια ενέργεια που θρησκευτικά απαγορεύουν στους πιστούς, αν και έτσι κι αλλιώς είναι πρακτικά-τεράστια η δυσκολία εύρεσης δότη, αν ο Έλληνας ασθενής δεν είναι μητροπολίτης και οικονομικά ασύμφορη. Το τι θα ήταν η Ελλάδα χωρίς τα φώτα των Επιστημών, της Δύσης, χωρίς το Ναυαρίνο, χωρίς τη φιλοξενία εκατοντάδων χιλιάδων Ελλκήνων μεταναστών και σπουδαστών, μπορεί επίσης ο καθένας να το αντιληφθεί. Όσο για το δεύτερο κήρυγμα μίσους πως οι Ευρωπαίοι «θέλουν να σβήσουν» τα φώτα της, εδώ έχουμε μια καθ’ έξιν παραγωγή συνωμοσιολογικών κινδυνολογιών, που επιφέρουν φόβο και μίσος στους πιστούς. Αφήνω τελευταία την συκοφαντία του δεσπότη κατά του ίδιου του θεού του, που τον εμφανίζει μεροληπτικό και άδικο πατέρα, που δεν αγαπάει το ίδιο όλα τα παιδιά του. Προτιμά το Κασιδιάρη και τον Παναγιώταρο από τον Παστέρ και από τον Φλέμινγκ.

Ο δεσπότης της Σπάρτης, μπορεί και προκαλεί κάθε τίμιο και λογικό πολίτη διότι έχει την πολιτική κάλυψη όλων των κομμάτων. Για να μην αναφερθώ στα υπόλοιπα κόμματα, η Λακωνία έχει αναδείξει τοπικό βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τον κ.Αραχωβίτη και βουλευτίνα Αθήνας συνεργαζόμενη με το ΚΚΕ που κατάγεται από την περιοχή. Και οι δυο όχι μόνο σωπαίνουν, αλλά έχουν άριστες δημόσιες σχέσεις μαζί του. Ο κόσμος της Αριστεράς ή ότι έχει απομείνει από αυτόν και από την αριστερή του συνείδηση, ας τους κρίνει.

Από την ιστοσελίδα της Χ.Α. παραθέτω το κείμενο μεταφοράς της συνέντευξης του δεσπότη και το ίδιο το βίντεο, επί το ακριβέστερο:
xryshaygh.com/enimerosi/view/mhtropoliths-sparths-eustathios-organwmeno-schedio-alloiwshs-tou-plhthusmou#ixzz5UdKkKj5f
«Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος: Οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης του πληθυσμού της Ελλάδας πίσω από την λαθρομετανάστευση–ΒΙΝΤΕΟ».

Δευτέρα, 28 Μαρτίου 2016–16:15. «Τέλος, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης αναφέρεται και στο προσφυγικό παρουσιάζοντας τη δική του εκτίμηση για το θέμα. Δεν πρόκειται, λέει, τόσο για θύματα πολέμου που φτάνουν εδώ διωκόμενοι και φοβούμενοι μην πεθάνουν στην πατρίδα τους, αλλά για όργανα ενός σχεδίου αλλοίωσης του Ευρωπαϊκού πληθυσμού αρχής γενομένης από τον Ελληνικό. “Οι Ευρωπαίοι δεν μας αγαπούν”, συνεχίζει. Η Ελλάδα είναι από το Θεό φτιαγμένη να δίνει τα φώτα γι’ αυτό θέλουν να τη σβήσουν, καταλήγει»

Εδώ η Χ.Α. έχει απαλύνει τη δεσποτική δήλωση, που ενοχοποιεί επί λέξει τους «πρόσφυγες», δηλαδή τους πιο αδύναμους από κάθε ξένο που φτάνει εδώ. Τέλος υπάρχει μια απαξιωτική αναφορά του δεσπότη στη θρησκεία του Ισλάμ, που αν γινόταν γνωστή και αν γενικευόταν εκφερόμενη και από άλλους Ορθόδοξους μητροπολίτες της υδρογείου, θα μπορούσε να ρίξει νερό στο μύλο των φανατικών Ισλαμιστών για να αρχίσουν διωγμούς σε βάρος των Ορθοδόξων Χριστιανών στο Πακιστάν, στο Ιράν, στα Εμιράτα κλπ, αλλά αυτή η λεπτομέρεια δεν απασχολεί καθόλου τον προνομιούχο κρατικό δεσπότη.

https://www.youtube.com/watch?v=N1A32pfVcAo.

3 σκέψεις σχετικά με το “Μητροπολίτης Σπάρτης Ευστάθιος: «Οργανωμένο σχέδιο αλλοίωσης του πληθυσμού της Ελλάδας πίσω από την λαθρομετανάστευση»

  1. Παράθεμα: Ένα σχόλιο με αφορμή μια αναμνηστική πλακέτα στη γέφυρα του Ευρώτα | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη

  2. Παράθεμα: «Ενάντια στη Λήθη #76» Ένα σχόλιο με αφορμή μια αναμνηστική πλακέτα στη γέφυρα του Ευρώτα – Shades online

  3. Παράθεμα: Γέφυρα του Ευρώτα: Οι ευλογίες των παπάδων έπιασαν τόπο.. | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s