Κατάληψη στο ΕΠΑΛ Βοιών στη Νεάπολη.


Μετά το Λύκειο της Σκάλας Λακωνίας και για παρόμοιους λόγους, σε κατάληψη του ΕΠΑΛ Βοιών προχώρησαν οι μαθητές που ζητούν την κάλυψη κενών θέσεων καθηγητών.

Σύμφωνα με καθεστωτικά τοπικά ΜΜΕ οι μαθητές/τριες αναφέρουν: «Μέχρι και σήμερα δεν διδάσκομαστε την βασική ύλη ειδικοτήτων που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρουν πτυχίο στο τέλος της χρονιάς αλλά και για την εισαγωγή μας σε ανάλογες σχολές». Όπως ενημερώνουν δεν τους έχουν δοθεί τα περισσότερα εγχειρίδια και οι ώρες που διδάσκονται καθημερινά είναι μία με δύο ώρες την ημέρα.

Σε μια εποχή όπου η κρίση του ελληνικού καπιταλιστικού σχηματισμού θα συνεχιστεί και φυσικά θα διευρυνθεί, ακόμα και οι βασικότερες από τις υπηρεσίες του κράτους θα υπολειτουργούν όλο και περισσότερο. Αν και δεν βρισκόμαστε κοντά στη Νεάπολη θεωρούμε αυτονόητο ότι στηρίζουμε τον αγώνα των μαθητών και μαθητριών εκεί. Ξέρουμε όμως καλά από δική μας εμπειρία, ότι οι αγώνες στο μαθητικό κίνημα νικούν μόνο με την γενίκευση και κλιμάκωση, κάτι που το ευχόμαστε ολόψυχα. Αν κάποια μαθήτρια ή μαθητής από την συγκεκριμένη κατάληψη διαβάζει αυτή τη δημοσίευση, μπορεί να μας στείλει νέα, φωτογραφικό υλικό κλπ. Υποσχόμαστε ότι θα το δημοσιεύσουμε αμέσως.

Αλληλεγγύη με τις μαθήτριες και τους μαθητές του ΕΠΑΛ Βοιών. Νίκη στα αιτήματα τους Εμπρός για γενίκευση των μαθητικών καταλήψεων στη Λακωνία και ολόκληρη την Ελλάδα.

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s