Αντιεθνικιστική αφίσα που κυκλοφορεί στη Λακωνία: «Ο Βασικός εχθρός είναι εδώ και βρίσκεται μέσα στην ίδια μας τη χώρα»


Αφίσα που κυκλοφορεί στη Λακωνία και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, με ευθύνη της κίνησης που συμμετέχουμε και ως ομάδα Κομμουνιστές/τριες με μνήμη και του Shades Magazine. Η αφίσα αυτή είναι μια πρώτη τοποθέτηση, μέσα σε μια δύσκολη πολιτική κατάσταση, όπου κυριαρχεί ο αριστερός πατριωτισμός και ελληνικός εθνικισμός κάθε κοπής και απόχρωσης. Για διακίνηση και αφισοκολλήσεις μέσα στη Λακωνία, μπορείτε να μας στέλνετε email.

«Ο Βασικός εχθρός είναι εδώ και βρίσκεται μέσα στην ίδια μας τη χώρα»

Karl Liebknecht.

Οι εξελίξεις μετά την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών από το ΣΥΡΙΖΑ είναι καταιγιστικές. Το Ελληνικό καπιταλιστικό κράτος αναβαθμίζει τον ρόλο του στα Βαλκάνια.
*Οι φασίστες φωνάζουν όσα οι πατριώτες σιγοψυθίριζαν εδώ και δεκαετίες σε αυτή τη χώρα. Ο φασιστικός όχλος βρίσκει ακόμα περισσότερο πρόσφορο έδαφος για να παίξει μπάλα στην επίσημη πολιτική σκηνή με όρους ηγεμονίας, είτε αυτό τελικά συμβεί μέσα από τη ΝΔ, είτε μέσα από κάποιο νέο φασιστικό μόρφωμα ή τη χρυσή αυγή. Οι όροι αυτής της ηγεμονίας, με αυξομειώσεις εκφράζονται και στο δρόμο μέσα από τα τελευταία συλλαλητήρια των ζόμπι του ελληνικού εθνικισμού.
Οι αντισημιτικές επιθέσεις σε μνημεία του Ολοκαυτώματος και νεκροταφεία αυξάνονται ραγδαία τους τελευταίους μήνες. Το ίδιο και οι φασιστικές, ομοφοβικές, ρατσιστικές επιθέσεις σε ό,τι η εθνική λαϊκή κοινότητα κρίνει ότι είναι ξένο σώμα. Στο δρόμο προς τις εκλογές, στο εσωτερικό της χώρας που μας ταΐζουν με εθνικισμό και πατριωτισμό, η επίθεση ακόμα και σε βασικές πλευρές της ζωής του προλεταριάτου συνεχίζεται στα κάτεργα του ελληνικού καπιταλισμού.
Απέναντι στις ελληνικές (δεξιές κ αριστερές) κραυγές περί εθνικισμών των άλλων, για το καλό – αγνό πατριωτικό κεφάλαιο, τον ιστορικό αναθεωρητισμό και την εθνική μυθολογία, να υψώσουμε τα δικά μας όπλα. Γιατί ο βασικός εχθρός είναι εδώ και βρίσκεται στο εσωτερικό της χώρας.

Να σαρώσουμε τον ελληνικό εθνικισμό και κεφάλαιο. Καμιά ανοχή σε αντισημιτισμό και ελληνικό φασισμό

Κομμουνιστές/τριες με μνήμη
Shades magazine

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s