Ούτε στο Γύθειο, ούτε πουθενά. Να τσακίσουμε τον φασισμό σε κάθε γωνιά της γης


 

Πριν λίγο πληροφορηθήκαμε από τον βούρκο των τοπικών ΜΜΕ, ότι η εγκληματική νεοναζιστική συμμορία υπόδικων (χρυσή αυγή) ετοιμάζει προεκλογική συγκέντρωση στο Γύθειο το ερχόμενο Σάββατο (18 Μάη). Οι οργανωμένοι νεοναζί που όπως φαίνεται στριμώχνονται ακόμα περισσότερο στη περίφημη δίκη της χρυσής αυγής αφού βλέπουν τα επιχειρήματα της υπεράσπισης τους να καταρρέουν ένα ένα, ξαναγυρίζουν σε ένα σίγουρο έδαφος, τη Λακωνία, μάλιστα μετά από αρκετό διάστημα απουσίας. Στο Γύθειο η νεοναζιστική συμμορία συντηρεί γραφεία στη κεντρική πλατεία της πόλης. Ωστόσο, τα γραφεία είναι ανενεργά εδώ και καιρό. Οι αποχωρήσεις αρκετών πρωτοκλασάτων στελεχών γίνεται με ρυθμό των ποντικιών που εγκαταλείπουν το πλοίο, είτε γιατί ο φυρερίσκος της χρυσής αυγής τους έδωσε στεγνά στις δίκες με στόχο την δική του διάσωση, είτε γιατί οι ίδιοι έχουν καταλάβει ότι το πλοίο βουλιάζει. Όπως και να έχει το πράγμα όμως, διαλυθεί δεν διαλυθεί η χρυσή αυγή, αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το πρόβλημα του φασισμού μέσα στην ελληνική κοινωνία που δυστυχώς δεν θα λυθεί αν απλά και μόνο εξαφανιστεί η νεοναζιστική συμμορία. Γιατί ο ελληνικός φασισμός φωλιάζει και βγαίνει από τα σπλάχνα της ίδιας της ελληνικής κρατικής ιδεολογίας και της εθνικής λαϊκής φαντασμαγορικής κοινότητας. Οι φασιστικές ιδέες και πρακτικές διαπερνούν σχεδόν ολόκληρο το πολιτικό φάσμα και μόνο ένα ισχυρό πειθαρχημένο κομμουνιστικό κίνημα μπορεί να τις συντρίψει.

Η προεκλογική συγκέντρωση στο Γύθειο γίνεται ακριβώς γιατί η χρυσή αυγή νιώθει ότι είναι για αυτή σίγουρο έδαφος. Θα επιχειρήσει για ακόμα μια φορά να κινητοποιήσει ότι πιο σάπιο υπάρχει στην τοπική κοινωνία. Ανάμεσα σε διάφορα κατακάθια που θα κινητοποιήσει ο φασιστικός μηχανισμός από άλλες πόλεις, θα είναι και οι λεγόμενοι ντόπιοι, πολλοί από αυτούς απόγονοι ταγματασφαλιτών και συνεργατών των ναζί.Και αυτό φυσικά λαμβάνει χώρα σε μια συγκυρία που η οργάνωση φαίνεται να μην μπορεί να κατεβάσει υποψηφιότητα ούτε καν στον δήμο Θεσσαλονίκης με το μπόλικο φασιστικό όχλο, άρα ψάχνει ευκαιρίες ενός θεαματικού εντυπωσιασμού του δικού της εναπομείναντα όχλου. Από την άλλη πλευρά, για ακόμα μια φορά άφαντη θα μείνει η επίσημη αριστερά στη Λακωνία που προτιμά τον «προεκλογικό αγώνα» από τον μαχητικό, αντιφασιστικό, με το να ψαρεύει ψήφους σε καφενεία και πόρτα πόρτα. Η στάση αυτή δεν είναι τυχαία, δείχνει πόσο ενσωματωμένη είναι αυτή η αριστερά στο αστικό πολιτικό σύστημα και την εθνική συγκρότηση.

Σίγουρα το ιδανικό θα ήταν να τους πετούσαμε στη θάλασσα του Γυθείου (με τις ωραίες μυρωδιές από το βόθρο της πόλης) όπως ακριβώς είχε γίνει και στα Χανιά από αντιφασίστες/τριες λίγα χρόνια πριν. Ωστόσο, οι οργανωμένες δυνάμεις του κομμουνιστικού κινήματος θα πρέπει να δώσουν την μάχη μα ισχυροποιηθούν παντού και να δημιουργήσουν ένα ρήγμα στην κυρίαρχη ιδεολογία, έτσι θα ποδοπατήσουμε και τον ελληνικό φασισμό σε κάθε του έκφραση. Μέσα από την ισχυροποίηση του κομμουνιστικού κινήματος δεν θα μείνει ούτε καμία φασιστική πρόκληση αναπάντητη. Τα μέλη και οι φίλες/οι της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Ενάντια στη Λήθη στέκονται πάντα στη πρώτη γραμμή της αντιφασιστικής δράσης στη Λακωνία, όπως κάνουμε οργανωμένα 10 χρόνια τώρα. Μαζί με τους μετανάστες εργάτες της περιοχής μας και κάθε καταπιεσμένο σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Καμιά ανοχή στους έλληνες φασίστες ούτε στο Γύθειο, ούτε πουθενά. Κομμουνιστική οργάνωση και πράξη μέχρι την συντριβή της καπιταλιστικής κυριαρχίας.

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s