Ένα σχόλιο για τις επερχόμενες εκλογές στις 7 Ιούλη.


Οι εκλογές στη Λακωνία και αυτή την φορά δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αντικατοπτρίζουν με κάθε τρόπο την συνολική κατάσταση μέσα στο ελληνικό καπιταλιστικό κράτος. Αυτές οι αδιάφορες, φαινομενικά, εκλογές μοιάζουν να έχουν κάτι εθιμοτυπικό. Την παράδοση της εξουσίας από ένα αστικό κόμμα σε ένα άλλο. Ωστόσο, οι μέρες που έρχονται θα είναι ακόμα χειρότερες για την εργατική τάξη και όσους/ες στο εσωτερικό αυτού του κράτους διώκονται παραδοσιακά. Οι πολιτικές που έχουν δρομολογηθεί θα συνεχίσουν και μάλιστα με γρήγορες διαδικασίες. Στη Λακωνία, οι υποψήφιοι σχεδόν όλων των πολιτικών συνδυασμών αγγίζουν ένα ψυχρό αποτέλεσμα μεταξύ τρόμου και γελοιότητας. Αξίζει να κοιτάξει κανείς τα ψηφοδέλτιο, για παράδειγμα, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ ή των νεοναζί και θα καταλάβει τι εννοούμε. Όσο και να μας αφήνουν αδιάφορες/ους οι εκλογικές διαδικασίες αυτού του είδους, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι αυτές γίνονται ενώ έχουμε την συρρίκνωση έως και διάλυση της αριστεράς. Ο ανοιχτός αντισημιτισμός και ο εθνολαϊκισμός είναι η κύρια πολιτική γραμμή αυτής της αριστεράς στις εκλογές.

Η αντίληψη αυτής της αριστεράς για μεγάλες τράπεζες και τοκογλύφους (ή το κράτος δολοφόνο) που δοκιμάζουν τον ηρωικό ελληνικό λαό και την λαϊκή οικογένεια είναι μια από τις χαρακτηριστικές πλευρές της «αντικαπιταλιστικής» τους ατζέντας που αφήνουν φυσικά τον καπιταλισμό άθικτο. Η κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές της εκλογές που δίνει την εξουσία στην φασίζουσα δεξιά της ΝΔ, δεν θα τους αποφέρει κανένα όφελος και αυτό γιατί η στρατηγική που εκφράζουν στην πραγματικότητα έχει την ίδια ρίζα με αυτή του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ήταν πραγματικά εύκολο να πούμε ότι η αριστερά σε αυτή τη χώρα έχει απλά σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση. Ωστόσο, αυτό που πρέπει να επισημάνουμε επίσης, είναι ότι απουσιάζει εντελώς η οποιαδήποτε μαρξική και υλιστική κριτική της σημερινής πραγματικότητας της καπιταλιστικής κρίσης. Όσοι από δαύτους (από τους τροτσκιστές, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ μέχρι την αριστερο-εθνικιστική ΛΑΕ) προπαγανδίζουν ότι το πρόβλημα θα λυθεί με την εθνικοποίηση των τραπεζών και την αντίσταση στους διεθνείς τοκογλύφους, δεν μπορούμε να τους συμπεριλάβουμε εντός του ανταγωνιστικού κινήματος. Ειδικά για τη ΛΑΕ, ακολουθεί μια γραμμή φετιχισμού του εθνικού νομίσματος όπου το αναγάγουν ως αντικαπιταλιστικό μέσο, κατέβηκαν στα εθνικιστικά συλλαλητήρια για το Μακεδονικό και έκαναν εμφάνιση σε φασιστοκάναλα. Σε αυτό το σημείο δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε απέξω και το ΚΚΕ και τις αντισημιτικές του δηλώσεις για τον Σόρος και τον Βαρουφάκη, που εκτός άλλων παραδοσιακά έχει στις γραμμές του άτομα όπως την γερακίτισα Κανέλλη.

Όσο αναφορά τον ελληνικό φασισμό και τους πολιτικούς του φορείς, την συμμορία της χ.α και τον Βελόπουλο. Μπουν, δεν μπουν στη Βουλή, ισχύει η θέση που υποστηρίζουμε εδώ και χρόνια. Με χ.α ή με βελόπουλο, η με κανένα από τους δύο, ο ελληνικός φασισμός ζει και αναπαράγεται μέσα στην ίδια την ελληνική κοινωνία και θα παραμένει πάντα επικίνδυνος γιαυτό δεν πρέπει να επαναπαυόμαστε.

Σε αυτές τις κάλπες ρίχνουμε άκυρο, απέχουμε από την εκλογική διαδικασία. Παλεύουμε στη βάση για την οργάνωση των πρωτοπόρων αγωνιστών και αγωνιστριών. Παλεύουμε για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος σε τοπικό και διεθνικό επίπεδο. Θα επανέρθουμε με κάποιο κείμενο ακόμα για την καταγραφή των γεγονότων, όταν μας δοθεί λίγος περισσότερος χρόνος.

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη
.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s