Κυκλοφορεί στη Λακωνία: Shades Magazine – κριτική της ιδεολογίας και άλλες ανταγωνιστικές προσεγγίσεις #01


 

Το πρώτο τεύχος του Shades Magazine – κριτική της ιδεολογίας και άλλες ανταγωνιστικές προσεγγίσεις κυκλοφορεί ήδη από τις εκδόσεις ΕΥΡΑΣΙΑ. Η διανομή γίνεται από τις εκδόσεις, καθώς και μέσω του δικτύου του shades. Το τεύχος μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης που θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες στην ιστοσελίδα του περιοδικού. Για νέες συνδρομές μπορείτε να στείλετε στο shadesmag παπάκι riseup τελεία net. Στη Λακωνία, ωστόσο, κυκλοφορεί με ευθύνη της Αυτόνομης Πρωτοβουλίας Ενάντια στη Λήθη, κατόπιν επικοινωνίας μαζί μας.

Το πρώτο τεύχος έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία της Συντακτικής Ομάδας του περιοδικού, όπως και τις δικές μας και αυτό γιατί το τεύχος ταξιδεύει ήδη σε πάρα πολλές περιοχές της Ελλάδας και έχει ένα μεγάλο σχετικά δίκτυο συνδρομητών/τριων. Όπως ήταν αναμενόμενο, σε αυτό το τεύχος μπορείτε να βρείτε βασικά κείμενα του εγχειρήματος μας σχετικά με τον αντισημιτισμό, όπως αυτά τα έχουμε συζητήσει όλα τα προηγούμενα χρόνια. Πιστεύουμε ότι το περιοδικό μπορεί να βοηθήσει συντρόφους/σσες με κομμουνιστικό προσανατολισμό να εμβαθύνουν σε πλευρές του αντισημιτισμού – ως ιδεολογία, από την σκοπιά μια υλιστικής προσέγγισης, σε αντίθεση με όσους υποβιβάζουν τον αντισημιτισμό ως μια άλλη μορφή ρατσισμού ανάμεσα στους υπόλοιπους. Αντί για εντιτόριαλ επιξέξαμε να περιγράψουμε τους στόχους του δικτύου του Shades ώστε να λειτουργήσει και ως ένα κάλεσμα συσπείρωσης νέων συντρόφων/σσων. Στη Σκάλα Λακωνίας θα παρουσιάσουμε το τεύχος σε κλειστό κύκλο, οπότε οσες/οι ενδιαφέρεστε να έρθετε, μπορείτε να μας στείλετε μήνυμα (ekoplakonias papaki gmail teleia com).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

– Αντί editorial: Ένα κείμενο Αυτοπαρουσίασης του shades

– Για τη μετάβαση από το αντι-ιουδαϊκό μίσοςστον σημερινό αντισημιτισμό. Γράφει ο Benjamin Conti

– Ισλαμοφοβία και Ισλαμοφασισμός για μια κριτική της κοινότητας των Πολιτών και των Πιστών. Γράφουν οι Βenjamin Conti και Lucifugo, a diavolo in corpo

– Κριτικές παρατηρήσεις για τον αντικρατικό αντιφασισμό. Γράφει η Κομμουνιστική Παρεμβολή

– Θολό Ποτάμι: η εξόντωση των Εβραίων της Φλώρινας μέσα από αρχειακές πηγές και νέα τεκμήρια. Γράφει ο Γιώργος Λιόλιος

– Μοshes Hess “Ομιλία για τον κομμουνισμό, Elberfeld,15 Φεβρουαρίου 1845” Μετάφραση: Σταμάτης Τσούμαρης

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s