Αφίσα για τα 15 χρόνια από το αντιαλβανικό πογκρόμ. 4 Σεπτέμβρη 2004.


 

Νέα αφίσα που κυκλοφορεί από το σχήμα μας Κομμουνιστές/τριες με μνήμη και το shades και θα κολληθεί από εμάς τις επόμενες μέρες και στη Λακωνία.

15 χρόνια πέρασαν από το αντιαλβανικό πογκρόμ της 4ης Σεπτέμβρη 2004. Αφορμή στάθηκε η ήττα της εθνικής Ελλάδος από την αντίστοιχη ποδοσφαιρική ομάδα της Αλβανίας. Η οπαδική νοοτροπία συνάντησε τις οργανωμένες φασιστικές ορδές. Ο ελληνικός φασιστικός όχλος έδρασε ανενόχλητος. Εκατοντάδες ξυλοκοπήθηκαν, δεκάδες μαχαιρώθηκαν και ένας Αλβανός εργάτης σκοτώθηκε στην Ζάκυνθο (αυτά τουλάχιστον σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία). Το πογκρόμ πήρε έκταση σε ολόκληρη την ελλαδική επικράτεια, ενώ την ίδια στιγμή η “κοινή” γνώμη παρακολουθούσε σιωπηρά μέσα από τα ΜΜΕ με συνένοχο βλέμμα τις εξελίξεις. Ήταν εκείνα τα χρόνια, όπου πολλοί μας διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με τον φασισμό στην Ελλάδα, γιατί η χρυσή αυγή δεν είχε εμφανιστεί ακόμα ως κοινοβουλευτική δύναμη. Αυτό οφείλεται στο είναι λίγοι αυτοί που βρίσκουν το πρόβλημα στην οπαδική νοοτροπία. Πολύ περισσότερο, τότε όπως και σήμερα συνεχίζουν να μην βλέπουν τον ελληνικό φασισμό ως κομμάτι και βασικό συστατικό της ελληνικής εθνικής ιδεολογικής αφήγησης. Με ή χωρίς χρυσή αυγή και Βελόπουλο, ο ελληνικός φασισμός βρίσκει πάντα διεξόδους να έρθει στην επιφάνεια, γι’ αυτό και δική μας απάντηση πρέπει να είναι ο διαρκής οργανωμένος αντιφασιστικός και κομμουνιστικός αγώνας ενάντια σε ότι τροφοδοτεί τον ελληνικό φασιστικό όχλο και την εθνική ιδεολογία που τον θρέφει.

Δεν ξεχνάμε το αντιαλβανικό πογκρόμ του 2004. Δράση ενάντια σε οτιδήποτε θρέφει τον ελληνικό φασισμό, τον ελληνικό καπιταλιστικό σχηματισμό και την ιδεολογία του. Κομμουνιστική οργάνωση και πράξη μέχρι την συντριβή της καπιταλιστικής κυριαρχίας.

Shades Magazine – Κομμουνιστές/τριες με μνήμη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s