Σχετικά με τη δίωξη του Τζαβέντ Ασλάμ


Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη καταδικάζει την εγκληματική ενέργεια που προετοιμάζει η κυβέρνηση της Ν.Δ με στόχο να απελάσει τον πρόεδρο της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Τζαβέντ Ασλάμ, μια ενέργεια που θα βάλει άμεσα σε κίνδυνο την ίδια του τη ζωή. Ο Τζαβέντ Ασλάμ ήρθε στην Ελλάδα ως μετανάστης εργάτης πριν από 25 χρόνια και από τότε εργάζεται για τα δικαιώματα του κομματιού αυτού της εργατικής τάξης δίχως ελληνική ταυτότητα. Ο Τζαβέντ Ασλάμ καταζητείται από τις Πακιστανικές αρχές ως άκρως επικίνδυνος γιατί ήταν αυτός που έφερε στην επιφάνεια μια υπόθεση απαγωγής 28 Πακιστανών στα μέσα της δεκαετίας του 2000, αλλά και άλλες υποθέσεις διαφθοράς που εμπλέκεται η πακιστανική κυβέρνηση. Η συγκεκριμένη απαγωγή είχε οργανωθεί από τις Βρετανικές μυστικές υπηρεσίες -M.I. 6- με την συνδρομή και βοήθεια της Ε.Υ.Π, έπειτα από έγκριση του τότε υπουργού δημοσίας τάξεως Βουλγαράκη Από το 2005 έχει στερηθεί το διαβατήριό του και υπάρχουν σοβαρά γραφειοκρατικά εμπόδια να ανανεώσει την άδεια διαμονής, που έληξε το 2019. Αν δεν αναγνωριστεί ως πρόσφυγας, τον περιμένουν απέλαση και διώξεις. Όπως δήλωσε ο ίδιος στην εφημερίδα των συντακτών: «Γιατί δεν θέλω να πάω στο Πακιστάν; Γιατί δεν θέλω να χάσω τη ζωή μου. Θέλω να είμαι ζωντανός, θέλω να είμαι δημιουργικός, θέλω να τρέχω, θέλω να κάνω αρκετά για τους εργάτες. Γι’ αυτό ποτέ δεν κάθομαι σπίτι, πάντα θέλω να τρέχω για να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι για όλους τους εργάτες, για όλους τους ανθρώπους»

Το κράτος του Πακιστάν τον ζητά για να δικαστεί για υποτιθέμενα εγκλήματα του 2005-2006 με ένταλμα έκδοσης που απέρριψε ο Αρειος Πάγος το 2007. Παρ’όλο που είναι ανενεργό, το ένταλμα επανέρχεται συνεχώς και υπάρχει στην ιστοσελίδα της πρεσβείας. Η πρεσβεία του Πακιστάν μάλιστα, έφτασε στο σημείο, να συναντηθεί μέχρι και με τον αρχηγό των νεοναζί της χρυσής αυγής για το θέμα του. Να μην ξεχνάμε επίσης ότι ο Τζαβέντ Ασλάμ πρωτοστάτησε και σε αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που είχαν σχέση με την δολοφονία του εργάτη Πακιστανικής καταγωγής Σαχζάτ Λουκμάν στα Πετράλωνα.

Ο Τζαβέντ Ασλάμ βρέθηκε αρκετές φορές και στη Σκάλα Λακωνίας, δίνοντας το παρόν στις κινητοποιήσεις των Πακιστανών εργατών γης το 2010 στη πλατεία πηγών, όταν αυτοί αγωνιζόντουσαν για τον τερματισμό των ρατσιστικών επιθέσεων και το δικαίωμα στη στέγαση, αλλά και στην μεγαλειώδη απεργία των Πακιστανών εργατών το 2014. Για τις δύο αυτές κινητοποιήσεις έχουμε αφιερώσει αρκετές δημοσιεύσεις στη σελίδα μας. Η υπόθεση του Τζαβέντ Ασλάμ δεν είναι η μόνη. Είναι μια από τις αμέτρητες ιστορίες που επιβεβαιώνουν ότι όταν κάποιος σηκώνει ανάστημα με στόχο να βοηθήσει τους καταπιεσμένους/ες σε  αυτόν τον άδικο κόσμο, αντιμετωπίζει την καταστολή, το ρατσισμό και την εκδικητικότητα όλων των μηχανισμών της καπιταλιστικής κυριαρχίας, από τις πρεσβείες, τους νεοναζί μέχρι και τις κυβερνήσεις της αστικής δημοκρατίας.

Η υπόθεση του μας αφορά όλους και όλες. Καμιά απέλαση του Τζαβέντ Ασλάμ, να του δοθεί άμεσα άσυλο. Άμεση κινητοποίηση και κοινή δράση από όλους και όλες για την υπόθεση του.

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη

26 Ιουλίου 2020

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.efsyn.gr/ellada/dikaiomata/253332_o-tzabent-aslam-den-ehei-zoi-piso-sto-pakistan

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s