Ένα σχόλιο για τη πρόσφατη κατάληψη στο Γυμνάσιο – Λύκειο στη Σκάλα Λακωνίας.


Και ενώ ο στιγματισμός των μεταναστών εργατών γης με τα κρούσματα του κορονοϊού συνεχίζεται, μια άλλη μερίδα του πληθυσμού στη Λακωνία κατεβαίνει σε κινητοποιήσεις. Οι μαθητές – τριες του γυμνασίου – λυκείου Σκάλας, προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου μέχρι και πριν λίγες μέρες. Αν και η κατάληψη έληξε, η κατάσταση παραμένει άθλια. Την ώρα που σε ολόκληρη τη χώρα υπάρχει έξαρση της πανδημίας, η κυβέρνηση ανοίγει τα σχολεία εντελώς γυμνά και απροστάτευτα απέναντι σε αυτή τη κρίση. Οι τάξεις δεν είναι πλέον μόνο τα σχολικά κελιά αναπαραγωγής της κυρίαρχης ιδεολογίας και πειθάρχησης, αλλά είναι και επικίνδυνα για την ίδια τη ζωή εφόσον δεν τηρούν ούτε τα βασικά. Οι μαθητές – τριες είναι στοιβαγμένοι σε τάξεις κυριολεκτικά ο ένας πάνω στον άλλο. Η κυβέρνηση μάλιστα επιχειρεί με κάθε τρόπο να τρομοκρατήσει και να καταστείλει τον αγώνα του μαθητικού κινήματος. Και εδώ ξαναβρισκόμαστε αντιμέτωποι και πάλι με την ολοφάνερη υποκρισία του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους.

Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να μας πουλάει το παραμύθι της ατομικής ευθύνης και ότι εμείς και μόνο είμαστε υπεύθυνοι για την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ το σύστημα υγείας είναι κυριολεκτικά διαλυμένο. Την ίδια ώρα που απαγορεύει τις συναθροίσεις σε εξωτερικούς χώρους, τα αφεντικά βάζουν εργάτες – τριες να δουλεύουν ο ένας πάνω στον άλλο σε χώρους δουλειάς με άθλιες συνθήκες υγιεινής. Το ίδιο κάνει και με τους μαθητές – τριες στα σχολεία.

Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη στέκεται στο πλευρό των μαθητών των σχολείων στη Σκάλα, τη Λακωνία και ευρύτερα στη χώρα. Στηρίζουμε  όλα τους τα αιτήματα. Εκτιμούμε ότι τα μικρά ρυάκια αντίστασης ενάντια στη καταστολή, τον κοινωνικό έλεγχο και τις άθλιες συνθήκες που απειλούν την ίδια τη ζωή μπορεί σιγά σιγά να καταλήξουν σε ένα μεγάλο ποτάμι ανατρεπτικής δραστηριότητας. Οι μέρες της απογοήτευσης και της απαισιοδοξίας μπορούν να ξεπεραστούν στρώνοντας το δρόμο για τους κομμουνιστικούς αγώνες που έρχονται.

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη – Κομμουνιστές – τριες με μνήμη

Οκτώβρης 2020.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s