Κυκλοφορεί και στη Λακωνία: Αφίσα μνήμης για τους Rosa Luxemburg, Karl Liebknecht


Νέα αφίσα που κυκλοφορεί από τους Κομμουνιστές-τριες με μνήμη και του περιοδικού shades με αφορμή τα 102 χρόνια από τη δολοφονία της  Rosa Luxembourg, Karl Liebknecht. Θα κυκλοφορήσει και στη Λακωνία

Η τάξη επικρατεί στο Βερολίνο”. Ηλίθιοι δήμιοι! Η τάξη σας είναι χτισμένη πάνω στην άμμο. Η επανάσταση αύριο ήδη “και πάλι θ’ ανορθωθεί μέσα σε κλαγγές” και μες στον τρόμο σας θα την ακούσετε σαλπίζοντας να διακηρύσσει:
“Υπήρξα, υπάρχω, θα υπάρξω” Ρόζα Λούξεμπουργκ

Στις 15 Γενάρη 1919 το βράδυ, κατά τις 9 η ώρα, Ο Καρλ και η Ρόζα συνελήφθησαν στο τελευταίο τους καταφύγιο στη Βίλμερσντορφ, προάστιο στα δυτικά του Βερολίνου, στον αριθ. 53 της οδού Μανχάιμ, από μια ομάδα στρατιωτών με επικεφαλής τον υπολοχαγό Λίντερ και τον ξενοδόχο Μέριγκ. Λίγο αργότερα δολοφονήθηκαν βάναυσα από τους παραστρατιωτικούς των freikorps κατ’ εντολήν του Νόσκε και των σοσιαλδημοκρατών του SPD. Ήταν η άμεση αντίδραση των σοσιαλδημοκρατών για να βάλουν φρένο στη κομμουνιστική επαναστατική εξέγερση που είχε ξεσπάσει στο Βερολίνο.

102 χρόνια μετά, η μνήμη της Ρόζα και του Καρλ συνεχίζει να εμπνέει τους αγώνες των καταπιεσμένων αυτού του άδικου κόσμου. Ειδικά τώρα που μέσα σε συνθήκες πανδημίας η επίθεση του κεφαλαίου οξύνεται, με ένα καθεστώς ελέγχου που προετοιμάζεται να καταστείλει με οποιοδήποτε κόστος τον εσωτερικό εχθρό σε κάθε εθνικό καπιταλιστικό σχηματισμό. Στον αγώνα της καπιταλιστικής κυριαρχίας για επιβίωση, βρίσκετε πάντα στο πλευρό της η σοσιαλδημοκρατία κάθε εκδοχής.

Δεν ξεχνάμε τους Σπαρτακιστές, το επαναστατικό KPD. Δεν ξεχνάμε τους επαναστάτες Rosa Luxembourg, Karl Liebknecht που ζητούν ακόμα εκδίκηση για τη δολοφονία τους και θα την βρουν στις κομμουνιστικές εξεγέρσεις του μέλλοντος. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s