«Έχουν μειωθεί οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο Sparta in» Ένα σύντομο σχόλιο.


«Έχουν μειωθεί οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο Sparta in» απάντησε ο δήμος Σπάρτης στις ανησυχίες των ρατσιστών νοικοκυραίων της πόλης και των τοπικών ΜΜΕ – ρατσιστικών βόθρων που τους στηρίζουν. Αυτό διαβάσαμε σήμερα πριν λίγο σε σχετικό δημοσίευμα σε τοπική σελίδα των Κροκεών .

Οι «καθησυχαστικές δηλώσεις» του δήμου προς τους ρατσιστές της Σπάρτης ήρθαν λίγο μετά από «ψευδή δημοσιεύματα» των τοπικών ΜΜΕ που έγραφαν ότι ήρθαν πούλμαν με νέους μετανάστες προς εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του δήμου που διαβεβαίωσε περήφανα και με αυτοπεποίθηση ότι όλα πάνε καλά… οι μετανάστες μειώθηκαν από 300 που ήταν πριν έξι μήνες σε 240 σήμερα. Τώρα για το που είναι ή πάνε αυτοί-ες 60 άνθρωποι δεν έχει καμία σημασία… σημασία έχει ότι το κράτος τους έδωσε ταξιδιωτικά έγγραφα και ξεκουμπίστηκαν από εδώ. Σε λίγο η μικρή «καθαρή» κοινωνία της Σπάρτης θα έχει απαλλαγεί από τους Άλλους, τους περιττούς πληθυσμούς.

Να επισημάνουμε ότι οι μετανάστες που «φιλοξενούνται» στο ξενοδοχείο είχαν κάνει διαμαρτυρία στις 7 Γενάρη σπάζοντας την καραντίνα που τους είχε υποβάλει το κράτος, ύστερα από τον εντοπισμό αρκετών κρουσμάτων του κορονοϊού. Οι μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν γιατί ενώ βρίσκονταν σε καραντίνα κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να τους παρέχει φάρμακα, αλλά και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά τους, όπως πάνες κλπ. Βέβαια πολλά ζητούν και αυτοί-ες.. θα πουν οι ρατσιστές.. Άλλωστε εδώ είναι Λακωνία δεν είναι παίξε γέλασε. Δεν φτάνει που μας έφεραν τον κορονοϊό, μας ζητάνε και φάρμακα τώρα.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “«Έχουν μειωθεί οι μετανάστες που φιλοξενούνται στο Sparta in» Ένα σύντομο σχόλιο.

  1. Παράθεμα: Κανείς να μην μείνει στο δρόμο. Αλληλεγγύη με τους μετανάστες-τριες στη Σπάρτη | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s