Όταν στη Σκάλα κάποιοι χαίρονται που πεθαίνει ένας άνθρωπος. Ανακοίνωση για τον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα


Για να είμαστε ειλικρινείς ποτέ δεν συμπαθήσαμε τη 17Ν, τον Κουφοντίνα και τις πολιτικές που αυτοί οι άνθρωποι πρέσβευαν. Δεν μας εντυπωσίασε ποτέ και με κανένα τρόπο ο φετιχισμός της βίας και η θεαματική προβολή αυτόκλητων πρωτοποριών – ελιτ που θα σώσουν το φαντασμαγορικά ενιαίο υποκείμενο του «ελληνικού λαού». Κάτι βέβαια, που με ένα αντιφατικό τρόπο φαίνεται να εντυπωσιάζει τον αναρχικό χώρο, όπου το μεγαλύτερο κομμάτι του από την πρώτη στιγμή της δίκης της 17Ν έτρεξε να την ιδεολογικοποιήσει για τους δικούς του λόγους.

Πολύ περισσότερο μας βρίσκει απέναντι ο εθνο-πατριωτικός λόγος και οι «καλοί άλλα βίαιοι πρίγκηπες» της ελληνικής επανάστασης του 21, όπως ο Κολοκοτρώνης, που έκανε λόγο ο Κουφοντίνας στην απολογία του κατά τη διάρκεια της δίκης. Ούτε βέβαια μας βρίσκει σύμφωνους-ες ο εθνο-αντιιμπεριαλιστικός λόγος, ο αντι-τουρκισμός, ο αντισιωνισμός-αντισημιτισμός και ο αντιαμερικανισμός των προκηρύξεων της οργάνωσης. Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολύ περισσότερα για τις πολιτικές πεποιθήσεις του Δ. Κουφοντίνα. Δεν θα το κάνουμε όμως

Ωστόσο, υπάρχει και η άλλη πλευρά (ίσως πιο ουσιαστική) και γιαυτό θα γράψουμε και εμείς μια ανακοίνωση συμπαράστασης στον άθρωπο Κουφοντίνα, τον κρατούμενο που εκδικείται το ελληνικό καπιταλιστικό κράτος σήμερα και η ακροδεξιά κυβέρνηση της ΝΔ.

Δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά, ύστερα ειδικά από τις απόψεις που επικρατούν σε μερίδα κόσμου στη Σκάλα Λακωνίας για το θέμα. Δεν είναι λίγοι οι νοικοκυραίοι που χαίρονται με το γεγονός ότι έχουν στερηθεί από τον Κουφοντίνα τα νόμιμα δικαιώματα του, σύμφωνα με το αστικό σύνταγμα και ότι η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή. Χαίρονται που ένας άνθρωπος πεθαίνει και μάλιστα από το χώρο της επαναστατικής αριστεράς. Οι νοικοκυραίοι αυτοί, στη Σκάλα Λακωνίας, δεν είναι τίποτα άλλο από την ραχοκοκαλιά αυτής της ακροδεξιάς κυβέρνησης που προχωρεί χωρίς προσχήματα στην περαιτέρω εμβάθυνση του αυταρχικού κράτους, μέσα από το δόγμα της θεωρίας των άκρων που ποινικοποιεί κάθε αντίσταση, ποδοπατώντας ακόμα και το δικό τους σύνταγμα, τους δικούς τους νόμους. Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που πρωταγωνιστούν σε φασιστικές εκδηλώσεις μνήμης για τη χούντα και σε παρελάσεις της χρυσής αυγής. Αυτοί που στη ΝΔ δεν είδαν εξαθλίωση και πείνα, αλλά μόνο επιστροφή «στο νόμος, τάξη και ασφάλεια»

Το κράτος, πέρα από το κλείσιμο των ανοιχτών λογαριασμών του με την 17Ν μέσα από την άτυπη θανατική καταδίκη του Δ. Κουφοντίνα, αναγγέλλει το τέλος κάθε ριζοσπαστικής φωνής. Στο πρόσωπό του εμείς βλέπουμε τη προσπάθεια ποινικοποίησης κάθε αντιφρονούντα αγωνιστή/τριας, τον συμβολικό ακρωτηριασμό κάθε αγωνιστικού αντίλογου.

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη – Κομμουνιστές-τριες με μνήμη

28 Φλεβάρη 2021

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s