Σήμερα στις 7 το απόγευμα στη πλατεία Πηγών στη Σκάλα Λακωνίας


Σήμερα στις 7 το απόγευμα: Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη συμμετέχει στην συγκέντρωση στην πλατεία πηγών στη Σκάλα Λακωνίας με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Θα μοιραστεί κείμενο ενάντια στην καταστολή. Στη συγκέντρωση συμμετέχουμε αυτόνομα.

Αφορμή για τη σημερινή συγκέντρωση είναι οι τελευταίες δράσεις της επιτροπής κατοίκων ενάντια στο έργο διαχείρισης απορριμάτων που αποφάσισε να κάνει δύο πλατιές αφισοκολλήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ευρώτα. Η τοπική εξουσία όμως δεν είχε καμία διάθεση να αφήσει την επιτροπή να «κλιμακώσει» την προπαγανδιστική της δράση, κάνοντας πρόβα ένα ευρύτερο σχέδιο κρατικής καταστολής στη περιοχή. Έτσι μετά την πρώτη τους αφισοκόλληση – ύστερα από εντολή παραγόντων του Δήμου – μπάτσοι κάλεσαν μέλη της επιτροπής στο αστυνομικό τμήμα να δώσουν εξηγήσεις επικαλούμενοι νόμο περί ρύπανσης. Η πρακτική αυτή δείχνει ότι το κράτος δεν έχει διάθεση να ανεχτεί καμία αντιπολιτευτική πρακτική. Ούτε καν τις ενσωματωμένες στον εθνικό κορμό πολιτικές δυνάμεις όπως το ΚΚΕ. Βέβαια όταν γεμίζουν την πόλη με τα σκουπίδια τους οι οπαδοί του Σώρρα ή άλλες φασιστικές ομάδες, οι νοσταλγοί της χούντας, πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και των νικητών του εμφυλίου πολέμου δεν έχουν κανένα λόγο να κάνουν το ίδιο. Οι αφίσες της επιτροπής με εντολή του Δήμου Ευρώτα εξαφανίστηκαν το επόμενο 24ωρο.

Τα μέλη της επιτροπής αγώνα δεν το έβαλαν κάτω. Λίγες μέρες αργότερα βγήκαν και πάλι για μια δεύτερη αφισοκόλληση στο Βλαχιώτη. Ένα περιπολικό της αστυνομίας τους εντόπισε σε χρόνο ρεκόρ και ξανά με εντολή παραγόντων του Δήμου, προχώρησε σε μια πρωτοφανή κίνηση στα χρονικά της περιοχής και έβαλε μπροστά τις διαδικασίες, ώστε μέλη της επιτροπής να πάνε στα δικαστήρια με την κατηγορία της παράνομης αφισοκόλλησης και μάλιστα σε «εθνική οδό», που σύμφωνα με τα όσα λένε κάποιοι γνωστοί μας μπορεί να πάρει διαστάσεις ακόμα και κακουργήματος. Γιαυτό το λόγο η επιτροπή αγώνα καλεί σε συγκέντρωση στη πλατεία πηγών σήμερα, Τετάρτη 14 Απρίλη 2021. Στην συγκέντρωση αυτή αποφασίσαμε να δώσουμε το παρόν και εμείς, για να μοιράσουμε ένα κείμενο ενάντια στο καθεστώς ελέγχου και την καταστολή.

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s