Έγινε η Σκάλα «Πακιστανούπολη». Ένα σχόλιο με αφορμή ένα φασιστικό δημοσίευμα στον τοπικό τύπο


Τις τελευταίες εβδομάδες, αν και πέρασε σχεδόν απαρατήρητη, μια ακόμα δημοσίευση ρατσιστικού περιεχομένου βγήκε στην επιφάνεια από το γνωστό τοπικό μέσο του «νότος». Για αυτό το τοπικό μέσο έχουμε γράψει αρκετές φορές στη σελίδα μας. Σύμφωνα με αυτό το εμετικό δημοσίευμα, ο Πακιστανός ιδιοκτήτης του κουρείου που βρίσκεται στο κέντρο της Σκάλας επιχείρησε να παρενοχλήσει σεξουαλικά έναν ανήλικο που πήγε για κούρεμα. Για το περιστατικό και τι πραγματικά συνέβη δεν μάθαμε και πολλά για τον απλούστατο λόγο ότι κανείς στη Σκάλα δεν γνωρίζει τίποτα. Βέβαια, τίποτα δεν ξεφεύγει από τα ρατσιστικά λαγωνικά του νότος που δεν έχασαν για ακόμα μια φορά την ευκαιρία να πουν ότι η Σκάλα έχει μετατραπεί σε «Πακιστανούπολη» σε ένα ακόμα δημοσίευμα που έχει άρωμα από την νεοναζιστική προπαγάνδα της χρυσής αυγής. Με μια πρόχειρη αναζήτηση στη σελίδα του «νότος» θα δούμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που χαρακτηρίζουν τη Σκάλα «Πακιστανούπολη».

Η στοχοποίηση και η απόδοση συλλογικής ευθύνης στους Πακιστανούς εργάτες γης είναι «παλιά μου τέχνη κόσκινο» για τα συγκεκριμένα «λαγωνικά» και τον «δημοσιογραφικό» τους «έργο». Γνωστή η συνταγή. Σπέρνουμε το ρατσιστικό μίσος με την πρώτη ευκαιρία και για να φαινόμαστε και δημοκράτες «δίνουμε χώρο» για άρθρα και στους λάκωνες αριστερούς . Το ρητορικό ερώτημα παραμένει βέβαια γιατί αυτοί οι «αριστεροί» νομιμοποιούν αυτό το μέσο που δημοσιεύει άρθρα γνωστών επώνυμων ελλήνων φασιστών και των μορφωμάτων τους. Περισσότερα από τα μισά άρθρα που βρίσκονται στη σελίδα έχουν ρατσιστικό περιεχόμενο, είτε αντιτσιγγανικό, είτε ενάντια στους Πακιστανούς εργάτες, είτε σε άλλες ομάδες του πληθυσμού. Η νομιμοποίηση αυτή δεν έρχεται τυχαία, έρχεται γιατί αυτοί οι αριστεροί δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τέτοια δημοσιεύματα, τουλάχιστον στη πράξη.

Πολύ περισσότερο να επισημάνουμε ότι αυτή είναι στη πράξη η σύμπλευση με την ακροδεξιά προπαγάνδα όταν το μικροαστικό στοιχείο της περιοχής κάτω από την ομπρέλα της «επιτροπής αγώνα» έσπερνε την φήμη ότι η Σκάλα έγινε «άγρια δύση» και κέντρο της εγκληματικότητας.

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη

Ιούνιος 2022

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s