Σχόλιο για τον μισογυνισμό και το θέμα της άμβλωσης στα τοπικά ΜΜΕ


Η απόφαση για απαγόρευση των αμβλώσεων που γυρίζει την κοινωνία των ΗΠΑ 50 χρόνια πίσω, στον σκοταδισμό και την αθλιότητα, έγινε η αφορμή για να βγουν ξανά από τις τρύπες τους και διάφοροι γραφικοί μισογύνηδες στη Λακωνία. Βρήκαν την ευκαιρία να «επιχειρηματολογήσουν» υπέρ της απαγόρευσης των αμβλώσεων και εδώ στην Ελλάδα.

Δεν αποτελεί βέβαια έκπληξη το γεγονός ότι αυτοί οι «αρθρογράφοι» που εμφανίζονται κατά καιρούς στα τοπικά ΜΜΕ είναι πάντα άντρες και όταν δεν εκφράζουν ανοιχτά τον μισογυνισμό τους, βάζουν στο στόχαστρο άλλες κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού όπως οι μετανάστες, οι Ρομά κοκ.

Ο λόγος για ένα ακόμα κατάπτυστο άρθρο που ανέβηκε στο γνωστό ακροδεξιό site Νότος και «επιχειρηματολογεί» ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση χρησιμοποιώντας μάλιστα ένα από τα πιο χυδαία παραδείγματα. Ο αρθρογράφος έφτασε στο σημείο να χρησιμοποιεί το παράδειγμα της θανάτωσης ενός χιμπατζή στο Αττικό ζωολογικό πάρκο όταν προσπάθησε να δραπετεύσει, γράφοντας τα κλασικά: «ενδιαφέρεστε για τον χιμπατζή, αλλά όχι για τα εκατομμύρια παιδιά που χάνονται στις εκτρώσεις». Προφανώς, για αυτά τα γελοία επιχειρήματα στον τοπικό τύπο δεν θα άξιζε κάτω από άλλες συνθήκες να ασχοληθούμε. Ωστόσο, η απόφαση ενάντια στο αυτονόητο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, στις ΗΠΑ, την Πολωνία και αλλού, δείχνει ότι οι μισαλλόδοξες ανορθολογικές φωνές σε μια εποχή παρακμής και κρίσης της καπιταλιστικής νεωτερικότητας θα συνεχίζουν να πληθαίνουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s