σχετικά με εμάς

Η αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη αποτελεί την συνάντηση ατόμων που είτε ζουν, είτε κατάγονται από τη Σκάλα Λακωνίας, που αν και με διαφορετική ιστορία, η κάθε μία/ένας από εμάς, έχουμε επιλέξει τον δύσκολο δρόμο της συγκρότησης ενός χώρου θεωρίας/οριζόντιας οργάνωσης/δράσης ενάντια στο καπιταλιστικό υπάρχον. Για εμάς δράση ενάντια στο καπιταλιστικό υπάρχον σημαίνει συνολική ρήξη με τους ιδεολογικούς μηχανισμούς και τις οργανωμένες πολιτικές ελίτ διάφορων αποχρώσεων που αναζητούν την υποστήριξη και την συμπάθεια του εθνικού κορμού και της κυρίαρχης ιδεολογίας. Αντιλαμβανόμαστε το Κεφάλαιο ως μια σχέση κοινωνικής κυριαρχίας και πολύπλοκης συγκρότησης της καπιταλιστικής εξουσίας και όχι ως μια ανθρωπόμορφη μηχανή ή μια θεωρίας συνωμοσίας κάποιας σκοτεινής πλούσιας ελίτ .

Στόχος της συλλογικότητας είναι να συμβάλει στην διεύρυνση ενός επιθετικού ταξικού/σοσιαλιστικού/κομμουνιστικού μετώπου συνολικά ενάντια στις καπιταλιστικές σχέσεις εξουσίας και στην αποδόμηση της κυρίαρχης ιδεολογίας σε κάθε μορφή. Αν και δρούμε κυρίως σε τοπικό επίπεδο αντιλαμβανόμαστε την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης του κομμουνιστικού κινήματος σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια και πέρα από αυτήν, και αγωνιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις για αυτόν τον σκοπό.

Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη επιδιώκει με τις λίγες δυνάμεις τις να επανεξετάσει και να δώσει νέες ερμηνείες στην τοπική ιστορία της περιοχής που έχει θαφτεί κάτω από το πέπλο της λήθης της κυρίαρχης εξουσίας και της εθνικής ιδεολογικής της αφήγησης. Είναι πάγια πεποίθηση μας ότι στη Λακωνία η ιστορία έχει γραφτεί από τους νικητές του εμφυλίου πολέμου 1946 -49 καθώς και από επίσημους ιστοριογράφους του ελληνικού κράτους, που συχνά εναρμονίζουν την έρευνα τους με την επίσημη εθνική αφήγηση. Επιχειρούμε να ανοίξουμε ένα ρήγμα σε αυτήν την ιστοριογραφία προσπαθώντας να την εξετάσουμε από ανταγωνιστική σκοπιά.

Η αρχή  λειτουργίας της συλλογικότητας είναι οριζόντια, αυτόνομη, επιχειρώντας την αποδόμηση ταυτοτήτων και ρατσιστικών συμπεριφορών. Η συνέλευση μας απορρίπτει την ιεραρχία (κατανοώντας πάντα την δυσκολία που έχει αυτή η απόφαση) πολεμώντας εκτός άλλων την άτυπη μορφή της.

Η συνέλευση μας βρίσκεται πέρα και ενάντια του πατριαρχικού μοντέλου της ελληνικής πραγματικότητας, κάνοντας σαφές ότι διαχωρισμοί με βάση:  χρώμα, φύλο, καταγωγή, σεξουαλικό προσανατολισμό, ηλικία, αλλά και κάθε άλλου είδους διάκριση θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι.

 

η συνέλευση της Αυτόνομης πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη  Σεπτέμβρης 2016

4 thoughts on “σχετικά με εμάς

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s