Σχόλιο για την δολοφονία του νεαρού Ρομ στη Βοιωτία


Κάθε χρόνο τέτοια εποχή και για αρκετά χρόνια, παρακολουθούμε την επανάληψη του ίδιου εγκλήματος. Σχεδόν κάθε φθινόπωρο, ένα άτομο από τη Ρομά κοινότητα πέφτει νεκρός από τις σφαίρες των δυνάμεων καταστολής του ελληνικού καπιταλιστικού κράτους. Έτσι και φέτος, ένας ακόμα Ρομ δολοφονήθηκε το περασμένο Σάββατο (11 Νοέμβρη 2023) από την αστυνομία στο Λεωντάρι Βοιωτίας. Ότι επακολουθεί της δολοφονίας μας είναι τραγικά γνώριμο. Δεν έφταιγε ο αστυνομικός που τον σκότωσε, ενώ την ίδια ώρα η ελληνική αστική δικαιοσύνη κάνει τα πάντα για να την βγάλει λάδι ο δολοφόνος κοκ. Όπως γράφουμε πάντα έτσι και τώρα: Ο αντιτσιγγανισμός είναι ο πραγματικός ένοχος. Αυτός είναι που όπλισε το χέρι του οργάνου καταστολής του κράτους. Εδώ στη Λακωνία ξέρουμε καλά από αντιτσιγγανισμό. Κάθε χρόνο και όλο το χρόνο, βομβαρδιζόμαστε από το αντιτσιγγανικό μίσος μέσα από τα τοπικά ΜΜΕ, τους “αγανακτισμένους” νοικοκυραίους και όσους κατασκευάζουν την συλλογική ευθύνη, αλλά και την εικόνα του συλλογικού εγκληματία για τις κοινότητες των Ρομά.

Φέτος όμως υπάρχει μια μικρή διαφορά. Η δολοφονία έγινε ενώ εξελίσσεται μια αντισημιτική καταιγίδα μέσω δημοσιεύσεων, βεβηλώσεων και λεκτικών επιθέσεων με κύρια θύματα Έλληνες Εβραίους. Κύριος ένοχος για αυτήν την αντισημιτική καταιγίδα, για ακόμα μια φορά, είναι η ενσωματωμένη στο αστικό κράτος “αριστερά”, αλλά και ο αντιεξουσιαστικός χώρος. Λόγω αυτής της αντισημιτικής καταιγίδας δεν θα έχουμε φέτος καμία ουσιαστική αντίδραση απέναντι στον αντιτσιγγανισμό. Εδώ είμαστε και θα δούμε τις κινήσεις τις επόμενες μέρες. Η Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη παρακολουθεί τα γεγονότα στενά και θα γράψουμε σχετικά σύντομα για αυτή την αντισημιτική εκστρατεία.

Οι μάσκες έχουν πέσει εδώ και καιρό και προτεραιότητα τώρα πρέπει να είναι η οργάνωση των δικών μας δυνάμεων μέσα σε ένα απόλυτα εχθρικό περιβάλλον. Η κρίση, ο ρατσισμός, ο αντισημιτισμός και η επίθεση στην εργατική τάξη θα συνεχιστεί, όσο θα συνεχίζεται η θωράκιση του αστικού κράτους απέναντι στον εσωτερικό εχθρό. Πίσω από το αστικό κράτος και την ιδεολογία του σέρνονται και όλοι αυτοί που διεκδικούν την ταυτότητα του ανταγωνιστικού κινήματος. Καιρός να αναβαθμίσουμε και τον λόγο μας και την δράση μας.

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη

Σκάλα Λακωνίας Νοέμβρης 2023

Σχολιάστε