αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη έντυπη έκδοση #3


ellinika

εκτύπωση

 

ανάγνωση

Φτάσαμε αισίως στην τρίτη έκδοση της έντυπης προσπάθειας της αυτόνομης πρωτοβουλίας ενάντια στην λήθη, μιας μικρής κομμουνιστικής συλλογικότητας που δρα οργανωμένα στην περιοχή της Σκάλας Λακωνίας τα τελευταία χρόνια. Δεν έλειψαν οι δυσκολίες και οι αδυναμίες, όπως και μια σειρά σημαντικά ζητήματα. Όπως είχαμε επισημάνει και στο editorial του πρώτου και δεύτερου τεύχους η Αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη αποτελεί την συνάντηση ατόμων που είτε ζουν, είτε κατάγονται από την Σκάλα Λακωνίας, που αν και με διαφορετική ιστορία η κάθε μία/ένας από εμάς, έχουμε επιλέξει τον δύσκολο δρόμο της συγκρότησης ενός χώρου θεωρίας/οριζόντιας οργάνωσης/δράσης ενάντια στο υπάρχον, μακρυά από τις αριστερές που δρουν στην περιοχή και τις οργανωμένες ελίτ διάφορων αποχρώσεων που αναζητούν την υποστήριξη και την συμπάθεια του ελληνικού όχλου – εθνικού κορμού.

Μεσολάβησαν λοιπόν τρεις μήνες από το τελευταίο τεύχος και η κατάσταση που βιώνουμε εδώ στην καρδιά του ελληνικού βούρκου είναι πραγματικά αφόρητη. Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και στις σελίδες του τρίτου τεύχους, ο τοπικός ρατσιστικός λόγος και δράση βρίσκονται σε απόλυτη αρμονική σχέση με τον εθνικό καπιταλιστικό ιστό και τους τοπικούς του εκπροσώπους.

 Η συνολική επίθεση του ελληνικού φασισμού εντείνεται και βάζει στο στόχαστρο μειονότητες όπως οι Ρομά, διατηρεί κλίμα εξαθλίωσης για τους εργάτες γης στα πορτοκάλια (κυρίως Πακιστανικής καταγωγής), προετοιμάζει την επίθεση του ακόμα και στην ίδια τους την ύπαρξη. Για μας ο εχθρός είναι εδώ και ξέρουμε καλά ότι προετοιμάζεται για εξόντωση.

 Η τοπική κοινωνία παραμένει εξαθλιωμένη, ένα σύνολο από φοβισμένες μοναξιές κλεισμένες στα κελιά της επαρχιακής απομόνωσης. Όταν στην Σκάλα πέφτει το σκοτάδι, οι δρόμοι θυμίζουν κατά πολύ τους δρόμους της Ελλάδας την περίοδο του στρατιωτικού νόμου.

 Μέσα σε αυτό το κλίμα επιχειρούμε να εντείνουμε την δράση μας και την παρέμβαση μας σε όλο και μεγαλύτερα κομμάτια κόσμου, ειδικότερα αυτούς που έστω και στο ελάχιστο νιώθουν περίπου όπως και εμείς. Επιλέξαμε να συνεχίσουμε τις δράσεις αντιπληροφόρησης με κείμενα και έντυπα, αλλά και με παρεμβάσεις στον δρόμο. Απέναντι σε αυτούς που επιλέξανε να προσεγγίσουν “τους αγώνες” όπως αυτούς στα αγροτικά μπλόκα (ένα ιδιόρρυθμο εθνικό μέτωπο συνεργασίας αριστερών μέχρι χρυσαυγιτών) επιλέξαμε να μείνουμε αλληλέγγυοι με τα πραγματικά θύματα της ελληνικής πραγματικότητας.

 Όπως έχουμε τονίσει και στα προηγούμενα editorial τα περισσότερα κείμενα αποτελούν κομμάτι της συζήτησης μέσα στην συλλογικότητα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν κάποιο προϊόν απόλυτης αλήθειας. Σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να στείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα και σε τοπικό επίπεδο, αλλά και στο κέντρο. Στέλνουμε θερμούς χαιρετισμούς σε αυτούς που συναντηθήκαμε και ανταλλάξαμε απόψεις κλπ.. αλλά και τις ομάδες στην ελλάδα: antifa negative, autonome antifa, terminal119 και στο Βερολίνο: τους αντιγερμανούς του magazin redaktion για την πολύτιμη στήριξη τους υλική και ψυχολογική σε όλα τα επίπεδα.

Καλούμε όσες/ους βρίσκουν το έντυπο ενδιαφέρον να επικοινωνήσουν μαζί μας. Το ίδιο ισχύει αν παρατηρήσετε ελλείψεις ή λάθη. Μπορείτε να μας στείλετε τα σχόλια σας κα τις παρατηρήσεις σας, ακόμα και την οικονομικής σας ενίσχυση για το επόμενο τεύχος, μετά από επικοινωνία στο εμαιλ ekoplakonias@gmail.com

Η διακίνηση του εντύπου μας γίνεται χέρι με χέρι στους δρόμους της πόλης

2 σκέψεις σχετικά με το “αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη έντυπη έκδοση #3

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s