Σχετικά με την κατάσταση των Πακιστανών μεταναστών στην Σκάλα Λακωνίας


*Η παρακάτω ανακοίνωση αποτελεί μια πρόχειρη προσέγγιση του ζητήματος .. 2 ατόμων – συντάχτες αυτού του μπλόγκ .. Επισημη ανακοίνωση θα εκδοθεί μέσα στις επόμενες ώρες*

Τις τελευταίες μέρες είδαμε καθάρα το πρόσωπο της Ελλάδας «της αλληλεγγύης» , «του σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα». Είδαμε στην πράξη τις εξαγγελίες της σοσιαλ-φασιστικής κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για σεβασμό στις μειονότητες και στους μετανάστες , να παίρνουν σάρκα και οστά όχι μόνο με ρατσιστικά πογκρόμ  , αλλά και επίσημα με δικαστικές αποφάσεις που στέλνουν 500 ανθρώπους Πακιστανικής καταγωγής στον δρόμο. Ο αγώνας των Πακιστανών μεταναστών , είναι και δικός μας …Σε καμία περίπτωση όμως δεν είναι φιλανθρωπικός.  Σε μια τοπική κοινωνία που δικάζει , συναινεί σε ρατσιστικά πογκρόμ της αστυνομίας και σε Ναζιστικού τύπου δικαστικές αποφάσεις  , δεν μπορούν παρά να μας βρουν απέναντι σε ένα κοινό αγώνα   για την συντριβή του Ελληνικού εθνικισμού και κράτους.

Για όσους θέλουν να ενημερωθούν για την κατάσταση αναδημοσιεύουμε εδώ σχετικό post από το μπλογκ alterthess.blogspot.com . Περισσότερα από εμας , καθώς και αναλυτική ανακοίνωση , τις επόμενες ώρες….

Το αστυνομικό πογκρόμ σε βάρος των Πακιστανών μεταναστών ξεκίνησε αμέσως μετά την επέμβαση του εισαγγελέα, η οποία οδήγησε στη σύλληψη ιδιοκτήτη καταλύματος στη Σκάλα και κατόπιν στην καταδίκη του σε 58 χρόνια φυλακή, για τις άθλιες συνθήκες στις οποίες φιλοξενούσε μεγάλο αριθμό μεταναστών.

Η Αστυνομία γυρνώντας από σπίτι σε σπίτι, προχώρησε αρχικά σε προσαγωγές ενώ μετά άφησε ελεύθερους τους μετανάστες αφού τους επέδωσε «υπηρεσιακά σημειώματα διοικητικής απέλασης». Τα δεδομένα δημιούργησαν κατάσταση πανικού στους ιδιοκτήτες πυροδοτώντας τον μαζικό διωγμό των μεταναστών από τα σπίτια στα οποία διέμεναν.

Οι εργάτες αμέσως μετά τα γεγονότα συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Αγ. Παρασκευής, όπου πραγματοποίησαν συνέλευσή και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Συγκεκριμένα ζητούν να σταματήσει ο διωγμός των Πακιστανών μεταναστών εργατών με την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών στέγασης, να δοθούν αξιοπρεπή ημερομίσθια και να προχωρήσει άμεσα η κυβέρνηση στη νομιμοποίηση των μεταναστών και την απόδοση ασύλου στους πρόσφυγες κάτι που έχει απαιτήσει και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Η Ένωση Μεταναστών Εργατών στηρίζει την απόφαση των Πακιστανών μεταναστών να προχωρήσουν σε απεργία διαμαρτυρίας για το πογκρόμ που εξαπολύθηκε σήμερα εναντίον τους και καλεί τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα να στηρίξουν έμπρακτα την απεργία και τα δίκαια αιτήματα των μεταναστών εργατών.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Σχετικά με την κατάσταση των Πακιστανών μεταναστών στην Σκάλα Λακωνίας

  1. Παράθεμα: Pakistani workers go on strike after police raid .. watch the video bellow « reloaded

Σχολιάστε