Αγώνας μέχρι το τέλος – Νίκη στον αγώνα της Πακιστανικής κοινότητας στη Σκάλα Λακωνίας


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πορεία των Πακιστανών μεταναστών Ιούλης 2014, αρχείο της αυτόνομης πρωτοβουλίας ενάντια στην λήθη

Η αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη χαιρετίζει τον αγώνα των Πακιστανών μεταναστών εργατών γης στη Σκάλα Λακωνίας. Αγώνες σας και τον δικό τους μας υπενθυμίζει ότι όταν οι κοινότητες των μεταναστών είναι ενωμένες μπορούν να τα βάλουν και με το κράτος των ελλήνων και με τον οργανωμένο όχλο του.  Χθες (6 Ιουλίου 2014) στην Σκάλα Λακωνίας ζήσαμε μεγάλες ιστορικές στιγμές. Μετά την εξέγερση του 2010, 800 και παραπάνω Πακιστανοί μετανάστες εργάτες γης κατέβηκαν ξανά σε απεργία τις τελευταίες μέρες απαιτώντας τα αυτονόητα. Μπάτσοι και το κράτος των ελλήνων εδώ και καιρό συνεχίζουν ανενόχλητοι το πογκρόμ ενάντια στους μετανάστες με την στήριξη της τοπικής κοινωνίας και των τοπικών αρχών. Συλλήψεις, ξυλοδαρμοί, απελάσεις και έφοδοι στα σπίτια των μεταναστών έχουν γίνει καθημερινότητα. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι και η στάση της δημοτικής αρχής. Κατά την διάρκεια της πορείας χθες των Πακιστανών που ξεκίνησε με μια μεγαλειώδη συγκέντρωση στο δημαρχείο της Σκάλας, επιτέθηκε φραστικά και ο δήμαρχος με προπηλακισμούς και το  γνωστό βόθρο-λόγιο. Να υπενθυμίσουμε σε όλους και όλες ότι ο ανοιχτά ρατσιστής δήμαρχος του δήμου ευρώτα έλαβε την στήριξη και του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από το δίκτυο πολιτών, κάτι για το οποίο είχαμε προειδοποιήσει και πριν τις εκλογές . Η πορεία κινήθηκε προς το αστυνομικό τμήμα με συμμετοχή και λίγων «αλληλέγγυων». Αντίθετα με αυτούς που επέλεξαν να έχουν ξεχωριστό μπλοκ στην πορεία, εμείς επιλέξαμε να πορευτούμε με τους μετανάστες. Αρκετός κόσμος αν και όχι φανερά, κυρίως έμποροι και ιδιοκτήτες θέλουν να λυθεί το «πρόβλημα», όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για τους μετανάστες, ούτε γιατί δεν είναι ρατσιστές, αλλά γιατί δεν έχουν εργατικά χέρια για τα πορτοκάλια. Εδώ βλέπουμε και την πολυπλοκότητα μιας ταξικής σχέσης, που μας δίνει και την αφορμή να πιστεύουμε ότι ο αγώνας των Πακιστανών θα είναι νικηφόρος. Κάτι ακόμα που αξίζει να υπογραμμιστεί είναι ότι το τοπικό ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ήταν άφαντο κατά την διάρκεια της κινητοποίησης.

Η αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη από την πρώτη κιόλας στιγμή συμμετέχει και στηρίζει τον αγώνα των Πακιστανών μεταναστών στην περιοχή μας. Θα τον δώσει μέχρι το τέλος, μέχρι την νίκη των αιτημάτων τους, σεβόμενη την αυτονομία και την οργάνωση τους. Προειδοποιούμε προς όλες τις κατευθύνσεις, κυρίως όσους φαντασιώνονται επαναστατικά υποκείμενα και άλλα τέτοια, ότι όποιος επιχειρήσει να καπελώσει και να επωφεληθεί από τον αγώνα των μεταναστών θα μας βρει μπροστά τους. Όλα εδώ πληρώνονται, κάποιοι που μέχρι χθες στήριζαν τον αγώνα των δουλεμπόρων της περιοχής και τις φασιστο-επιτροπές αγροτών, έρχονται σήμερα να φορέσουν την προβιά του αλληλέγγυου στις κινητοποιήσεις των μεταναστών. Είναι οι ίδιοι που μέχρι σήμερα δεν έχουν βγάλει άχνα και για άλλους αγώνες επιβίωσης σε εξέλιξη, όπως των Ρομά. Όσοι τσουβαλιάζουν τον «αγώνα» του ελληνικού όχλου με αυτόν των μεταναστών δεν μπορεί παρά να είναι εχθροί των δεύτερων.

Η χθεσινή ήταν μια σημαντική μέρα για τους Πακιστανούς εργάτες που δουλεύουν στα σκλαβοχώραφα του λακωνικού βούρκου. Ήταν και μια απάντηση στο γνωστό σύνθημα των ελληνο αριστερο-αναρχικών εδώ στην Λακωνία «είμαστε όλοι μετανάστες».  Πότε έλληνας δέχθηκε ύβρεις ότι βρωμάει, πότε μπήκαν στα σπίτια του χαράματα μπάτσοι σπάζοντας πόρτες, ξυλοκοπώντας άτομα σε όλο το σώμα και τέλος ας μας πουν από πότε οι έλληνες εργοδότες που χρωστούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μπορούν να εξισωθούν με τους μετανάστες.

Η αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη συντάσσεται με όλα τα αιτήματα των μεταναστών ως έχουν..

– Να σταματήσουν τα πογκρόμ οι διώξεις και η καταστολή της αστυνομίας σε βάρος των Πακιστανών εργατών

– άσυλο και χαρτιά για όλους

– στέγαση σε όλους

– να πληρωθούν όλα τα χρωστούμενα μέχρι τελευταίας δεκάρας

– ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και μεροκάματα ίσα με τους έλληνες εργάτες.

Τις επόμενες μέρες θα έχουμε συνεχή ενημέρωση και την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσουμε αναλυτικό κείμενο/ανάλυση σχετικά με τα γεγονότα, συμπεριλαμβάνοντας τις απόψεις των ίδιων των μεταναστών.

 

η συνέλευση της αυτόνομης πρωτοβουλίας ενάντια στη λήθη 7 Ιουλίου 2014

 

 

 

2 σκέψεις σχετικά με το “Αγώνας μέχρι το τέλος – Νίκη στον αγώνα της Πακιστανικής κοινότητας στη Σκάλα Λακωνίας

  1. Παράθεμα: Ενημέρωση για τον αγώνα των Πακιστανών εργατών γής στην Σκάλα Λακωνίας | grassrootreuter

  2. Παράθεμα: Η Πλατεία Πηγών: Ένας τόπος συνάντησης της μνήμης με τη λήθη. | αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στη λήθη

Σχολιάστε