Ένα σχόλιο σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊου στη Σκάλα Λακωνίας.


Το καλοκαιράκι έφυγε και ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται πίσω στα σπίτια του. Έτσι  γίνεται κάθε χρόνο στη Σκάλα Λακωνίας με το που φεύγει ο Αύγουστος. Ωστόσο, το φετινό καλοκαίρι δεν ήταν όπως όλα τα άλλα, ασχέτως αν φαινομενικά όλα έμοιαζαν να είναι μια από τα ίδια. Η παραλία του Σίμου στην Ελαφόνησο ήταν ασφυκτικά γεμάτη. Η ουρά από αυτοκίνητα τον Αύγουστο στο μικρό λιμανάκι, εκεί που ένα μικρό μεταφορικό πλοίο τα περνάει απέναντι στο νησί, ήταν ατελείωτη. Σύμφωνα με φήμες, πολλοί τουρίστες βαρέθηκαν να περιμένουν στην ουρά και επέλεξαν κάποιον άλλο προορισμό. Το ίδιο συνέβη και με άλλα μέρη που επιλέγουν οι Έλληνες και άλλοι Ευρωπαίοι (κυρίως Γερμανοί, Αυστριακοί, Γάλλοι και Ιταλοί) τουρίστες. Το γνωστό στέκι των εναλλακτικών, το κάμπινγκ στο Βαθύ Γυθείου τον Αύγουστο κυριολεκτικά βούλιαξε από κόσμο. Το ίδιο και η πλατεία του Κοσμά στον Πάρνωνα. Παντού συνωστισμός και τουρίστες.

Με το τέλος της τουριστικής περιόδου ξεκινάει και πάλι η ιστορία (καλύτερα να πούμε υστερία) με τον κορονοϊό. Στη Λακωνία που μέχρι πριν λίγο καιρό πούλαγαν σανό ότι δεν έχει ούτε ένα κρούσμα, ξαφνικά μέσα σε λίγες μέρες ανακάλυψαν δεκάδες. Και μαντέψτε. Δεν τα βρήκαν τα κρούσματα ανάμεσα στους τουρίστες στην Ελαφόνησο που πούλαγαν μόστρα στη παραλία του Σίμου με τις ρακέτες τους στοιβαγμένοι σαν τις σαρδέλες. Όχι εκεί δεν είχε κρούσματα του κορονοϊού σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Γιατί για να μην ξεχνιόμαστε εκεί μιλάμε για τουρίστες. Για καταναλωτές εμπορευμάτων [1].

Δεν είναι λοιπόν υπεύθυνοι οι τουρίστες για τη διάδοση του ιού. Άρα ποιοι καταραμένοι ευθύνονται; Για τα κρούσματα και τη διάδοση του ιού για ακόμα μια φορά ευθύνονται οι καταραμένοι προλετάριοι-ες. Οι Πακιστανοί και άλλοι μετανάστες εργάτες γης. Έτσι με αυτό το τρόπο ξεκίνησε μια ολόκληρη επιχείρηση τρομοκράτησης του τοπικού πληθυσμού. Πολλοί-ες είναι αυτοί που κυκλοφορούν στη πόλη με μάσκες ακόμα και στο δρόμο. Για ακόμα μια φορά οι μετανάστες εργάτες γης στιγματίζονται από τον τοπικό μηχανισμό της εξουσίας μέσα από τα γνωστά Λακωνικά ΜΜΕ. Η αλήθεια είναι ότι δεν βρήκαμε τον απαραίτητο χρόνο μέχρι τώρα να περιγράψουμε την κατάσταση των μεταναστών εργατών γης κατά τη περίοδο της καραντίνας την περασμένη άνοιξη. Αυτή η περιγραφή σίγουρα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον για αυτό και θα γίνει με την πρώτη ευκαιρία. Σε κάθε περίπτωση, σε μια περίοδο που τα κρούσματα αυξάνονται στη χώρα και η κυβέρνηση λέει ότι είναι δική μας ευθύνη για αυτό, πρέπει να παραμείνουμε όρθιοι, αλλά και αλληλέγγυοι με αυτούς-ες που όχι μόνο θα συνεχίζουν να στιγματίζονται, αλλά και να αρρωσταίνουν λόγω των συνθηκών και της αναλώσιμης φύσης της εκμετάλλευσης τους από το ελληνικό κεφάλαιο.

Αυτόνομη Πρωτοβουλία Ενάντια στη Λήθη (Κομμουνιστές-τριες με μνήμη)

Σεπτέμβρης 2020

Σημείωση:

[1] Καλό να είναι να σημειωθεί εδώ ότι: στη Λακωνία των «μηδενικών κρουσμάτων» όποιος τουρίστας έτυχε να αρρωστήσει, τον έστελναν αμέσως στην Αθήνα. Άρα το κρούσμα καταγραφόταν στην Αττική. Έτσι λοιπόν συνεχίστηκε το παραμύθι με τη Λακωνία και τα μηδενικά κρούσματα.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Ένα σχόλιο σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊου στη Σκάλα Λακωνίας.

  1. Παράθεμα: Ένα σχόλιο σχετικά με τα κρούσματα κορονοϊου στη Σκάλα Λακωνίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s