Καλοκαιράκι στη Λακωνία….


 

Αν μην τι άλλο, το καλοκαιράκι στη Λακωνία κρύβει και τις εκπλήξεις του. Είναι από αυτές που σε κάνουν συνέχεια να αναρωτιέσαι αν τελικά το βαρέλι έχει πάτο. Όταν λοιπόν η ελληνική καπιταλιστική κυριαρχία δεν μας πλασάρει έθνος,ρατσισμό, Μακεδονικό, αντισημιτισμό και εθνικισμό, μας πλασάρει την θρησκευτική γελοιότητα. Η θρησκεία είναι το όπιο του λαού έλεγε ο Μαρξ. Η επαναφορά της θρησκείας σε μια περίοδο κρίσης της αστικής κοινωνίας δεν έρχεται από το πουθενά. Όσο ο πολιτισμός της αξίας βουλιάζει στη βαρβαρότητα, τόσο τα ανορθολογικά φαινόμενα θα αναβιώνουν, κάνοντας τις υποσχέσεις του διαφωτισμού να φαντάζουν το ίδιο γελοίες. Έτσι δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστη την «αγρυπνία» για τον γνωστό συνομωσιολόγο καλόγερο Παϊσιο που έγινε την περασμένη Τετάρτη σε εκκλησία της Σπάρτης. Μάλιστα μαθαίνουμε από τα τοπικά ΜΜΕ ότι ο καλόγερος αυτός έχει αγιοποιηθεί από τις εκκλησιαστικές αρχές. Όσο πέφτει το σκοτάδι, τόσο η θρησκεία θα λάμπει, ακριβώς όπως οι πυγολαμπίδες.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Καλοκαιράκι στη Λακωνία….

 1. Είναι ο Άγιος τον οποίο υπερασπίστηκε η Χρυσή Αυγή

  https://tvxs.gr/news/ellada/agios-anakiryxthike-o-gerontas-paisios&dr=tvxsmrstvxs

  13 Ιαν. 2015
  Σε αγιοκατάταξη του γέροντα Παΐσιου προχώρησε με ομόφωνη απόφαση η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έπειτα από εισήγηση της Κανονικής Επιτροπής.

  Ο κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1924 στα Φάρασα της Καππαδοκίας και «έφυγε» τον Ιούλιο του 1994, έχοντας ήδη γίνει γνωστός για το βίο και το βιβλιογραφικό του έργο.

  Επίσης το όνομά του έγινε γνωστό από την υπόθεση της σύλληψης το 2012 του 27χρονου blogger γέροντα Παστίτσιου με την κατηγορία της «κακόβουλης βλασφημίας» και της «καθύβρισης θρησκευμάτων» επειδή διατηρούσε σελίδα στο Facebook που σατίριζε τις «προφητείες» του μοναχού. Είχε συλληφθεί μετά από επερώτηση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Χρήστου Παππά. Τελικά ο blogger Φίλιππος Λοΐζος καταδικάστηκε σε 10 μήνες φυλακή.

  Είναι Τουρκοφάγος και έχει δώσει τροφή σε αναρίθμητες δημοσιογραφικές αγυρτίες  Έχει τιμηθεί δεόντως και με λιτανεία

  Συνέντευξη του μπλόγκερ που καταδικάστηκε ύστερα από καταγγελία του ευσεβή Ναζιστή βουλευτή, με άθλιο νόμο που παρά την περί του αντιθέτου υπόσχεσή της, διατηρεί η κυβέρνηση Τσίπρα

  http://booksjournal.gr/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%BC%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/item/1528-%C2%AB%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B2%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B2%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%C2%BB

  25 Οκτωβρίου 2015

  «Πώς βίωσα τους νόμους κατά της βλασφημίας στην Ελλάδα»

  Ο Φίλιππος Λοΐζος είναι ο «Πάτερ Παστίτσιος», το πρόσωπο που πέρασε (και συνεχίζει να περνά) μια οδυνηρή αστυνομοδικαστική περιπέτεια επειδή δημιούργησε μια χιουμοριστική σελίδα στο facebook. Στο κείμενό του, που αναδημοσιεύεται από το τεύχος 58 του Books’ Journal, Σεπτέμβριος 2015, περιγράφει αυτή τη ζοφερή περιπέτεια.

  Την ίδια μέρα, ο υπόδικος βουλευτής του ναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, θα κατέθετε ερώτηση στη Βουλή απαιτώντας από τους υπουργούς της τότε κυβέρνησης την άμεση διαγραφή της σελίδας μου.

  ***

  Ύστερα από τέσσερις μέρες, κατέφθασε στο πατρικό μου σπίτι στο Βόλο κλιμάκιο τεσσάρων αστυνομικών, με την συνοδεία ενός εισαγγελέα, ενώ εγώ βρισκόμουν στη Χαλκίδα, όπου και εργαζόμουν ως υπάλληλος ιχθυοτροφείου. Εκεί βρήκαν μόνο τη μητέρα μου, την ενημέρωσαν πως έχουν ένταλμα για κατ’οίκον έρευνα και στη συνέχεια τη ρώτησαν αν είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι. ‘Επειτα της αποκάλυψαν πως έχω μια σελίδα η οποία ασχολείται με τον γέροντα Παΐσιο και πως η υπόθεσή μου έχει φτάσει μέχρι το Κοινοβούλιο. Ακολούθησε εξονυχιστική έρευνα σε όλους τους υπολογιστές και τους σκληρούς δίσκους που βρίσκονταν εντός της οικίας και, για να σιγουρευτούν μήπως τους ξέφυγε κάτι, ρώτησαν τη μητέρα μου αν υπήρχε κι άλλος υπολογιστής που δεν εξέτασαν, για να τους απαντήσει εκείνη πως όχι, δεν υπήρχε άλλος. Τότε συνέχισαν να ψάχνουν κάτω από τους καναπέδες, στα ντουλάπια της κουζίνας, σπιθαμή προς σπιθαμή όλο το δωμάτιό μου, όπου ανακάλυψαν ένα παλιό λάπτοπ που δεν λειτουργούσε και το είχα παρατημένο για χρόνια σε μια γωνία. Τότε γύρισαν και είπαν με επικριτικό ύφος στη μητέρα μου: «μας αποκρύψατε στοιχεία». Τους είπε πως το λάπτοτ δεν λειτουργεί και της απάντησαν «δεν έχει σημασία, μας το αποκρύψατε». «Μπορείτε να μου πείτε τι ακριβώς ψάχνετε, μήπως μπορώ να βοηθήσω;» τους ρώτησε κάποια στιγμή εκείνη, αλλά της απάντησαν πως δεν μπορούν γιατί είναι απόρρητο. Πράγματι, δεν μπορούσαν να της πουν, όχι επειδή ήταν απόρρητο αλλά επειδή δεν ήξεραν ούτε οι ίδιοι τι ακριβώς ψάχνανε. Έψαχναν οτιδήποτε θα μπορούσε να επιβαρύνει τη θέση μου, να μου φορτώσει περισσότερες κατηγορίες, οτιδήποτε θα μπορούσε να δικαιολογήσει έστω και λίγο όλη αυτή την παράνομη και γελοία διαδικασία. Δεν συνωμοσιολογώ, μου το είπαν οι ίδιοι όταν ήρθαν και με βρήκαν στη Χαλκίδα. Εξέταζαν πρωτίστως το ενδεχόμενο να ανήκω σε κάποια αίρεση ή να είμαι τρομοκράτης. Αφού δεν βρήκαν τίποτα το ικανοποιητικό, έδωσαν στη μητέρα μου ένα χαρτί να υπογράψει και της είπαν πως θα μεταβούν στη Χαλκίδα όπου θα δώσουν και σε εμένα να υπογράψω ένα χαρτί και η υπόθεση θα τελείωνε εκεί.

  Αναγκάστηκα να φύγω πιο νωρίς από τη δουλειά και τους συνάντησα έξω από το σπίτι μου, όπου με περίμεναν εμφανώς ταλαιπωρημένοι από τη ζέστη και από τα πολλά χιλιόμετρα που είχαν ταξιδέψει: Αθήνα-Βόλος-Χαλκίδα. Ήταν λιγομίλητοι, ευγενικοί και αμήχανοι, νέα παιδιά περίπου στην ηλικία μου. Ακολούθησε ο εξής διάλογος: «Φίλιππε, δική σου είναι η σελίδα;» «Ναι». «Έχεις άλλες σελίδες;» «Όχι». «Είσαι σίγουρος;» «Ναι». «Ο γέροντας Παρίσιος (σελίδα κλώνος, που δεν ανήκε σε εμένα, και εμφάνιζε έναν μοναχό ο οποίος αντί για κεφάλι είχε τον Πύργο του Άιφελ) ποιος είναι;» «Δεν έχω ιδέα». «Θέλω να μπεις στη σελίδα σου και να τη διαγράψεις». Αφού τη διέγραψα, τράβηξε δυο φωτογραφίες στην οθόνη του υπολογιστή και μετά απομακρύνθηκε για να πάρει τηλέφωνο. Αφού μίλησε αρκετή ώρα, ξαναμπήκε στο δωμάτιο για να τον ρωτήσει ο συνάδελφός του: «Tι θα γίνει τελικά;» «Θα τον πάρουμε μαζί μας». «Ετοιμάσου για ταξιδάκι», μου είπαν και κατάσχεσαν τον υπολογιστή για να τον μεταφέρουν, μαζί με εμένα, στη ΓΑΔΑ. Στο δρόμο για την Αθήνα, οι δύο αστυνομικοί μου εξέφρασαν τη λύπη τους για το συμβάν και πως η υπόθεση αυτή ήταν μια αστεία υπόθεση. Στη ΓΑΔΑ, αφού έδωσα τα στοιχεία μου και πολλά δαχτυλικά αποτυπώματα, τηλεφώνησα στους γονείς μου προκειμένου να μου βρουν δικηγόρο το συντομότερο, διότι ήταν Παρασκευή και, αν δεν προλάβαινα να βρω μέχρι το Σάββατο, θα καθόμουν στα κρατητήρια όλο το διήμερο – κι εγώ τη Δευτέρα εργαζόμουν. Με ξεγύμνωσαν, με ψάξανε και με έβαλαν σε ένα κελί με άλλους πέντε Έλληνες.

  Την επόμενη μέρα οδηγήθηκα με χειροπέδες για να μου βγάλουν φωτογραφίες προφίλ και ανφάς, και μετά στην εισαγγελέα όπου εκεί και συνάντησα πρώτη φορά το δικηγόρο μου. Του εξήγησα στο περίπου τι συμβαίνει και μπήκαμε στην αίθουσα. Η εισαγγελέας, εμφανώς αναστατωμένη με τη δικογραφία μου την οποία εξέταζε εκείνη τη στιγμή, μου ζήτησε σε έντονο ύφος να δώσω εξηγήσεις. «Μήπως ήθελες να πας καλόγερος και σε απέρριψαν;», με ρώτησε με ειρωνεία. «Ήθελα να περάσω το δικό μου κοινωνικό μήνυμα απέναντι στον εθνικοθρησκευτικό φανατισμό», απάντησα. «Α, ώστε ήθελες να το παίξεις ήρωας;» «Όχι, ήθελα να εκφράσω τον αντίλογό μου». Δεν είχα δει ακόμα τη δικογραφία μου, ούτε μου δόθηκε η ευκαιρία να τη δω. Ρίχνοντας μια ματιά στα χαρτιά της, παρατήρησα πως η δικογραφία του μπλόγκερ που δεν κατάφεραν να εντοπίσουν είχε μπολιαστεί μαζί με τη δική μου και έφερε επάνω της δακτυλογραφημένη επισήμανση που έλεγε: «το μπλογκ αυτό φτιάχτηκε από αυτόν», χρεώνοντας σε μένα και κάτι με το οποίο δεν είχα σχέση. Διαμαρτυρήθηκα, αλλά με αγνόησε, και με μια μονοκοντυλιά διέγραψε την κατηγορία της βλασφημίας, μου χρέωσε την καθύβριση θρησκεύματος και μου όρισε τακτική δικάσιμο. Στη συνέχεια, οδηγήθηκα ξανά στη ΓΑΔΑ προκειμένου να παραλάβω τα αντικείμενά μου. Κινητό, πορτοφόλι, κορδόνια κ.λπ. Τέλος, οδηγήθηκα στον αρμόδιο αστυνομικό που είχε αναλάβει την υπόθεσή μου, ο οποίος με κοιτούσε αποσβολωμένος και με ρωτούσε έκπληκτος με ποιο σκεπτικό έκανα τη σελίδα και πώς τόλμησα να βάλω ένα παστίτσιο στο πρόσωπο ενός τόσο άγιου ανθρώπου. Αφού εξήγησα για εκατοστή φορά το σκεπτικό μου, μαλάκωσε, φάνηκε να με συμπάθησε, μου ευχήθηκε να πάω στο καλό και με συμβούλεψε να μην πω παραέξω αυτά που συνέβησαν, για να μην έχω προβλήματα και με τη δουλειά μου. Δεν μου φάνηκε κακή ιδέα και συμφώνησα. Την επόμενη μέρα, όμως, η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανάρτησε στη σελίδα της το συμβάν, λεπτομερώς. Το πανελλήνιο υπέστη σοκ και έτσι ξέσπασε ένας διαδικτυακός πόλεμος που δεν είχε προηγούμενο. Η Χρυσή Αυγή πανηγύριζε στη Βουλή λέγοντας πως μόνο με τη δική της συμβολή παίρνει μπροστά ο κρατικός μηχανισμός, δεκάδες νέοι γέροντες Παστίτσιοι ξεφύτρωσαν σαν τα μανιτάρια σε όλο το facebook και το θέμα πήρε διεθνείς διαστάσεις. Τη μέρα της σύλληψής μου, η μητέρα μου έκανε μία απεγνωσμένη προσπάθεια να συμβουλευτεί έναν γνωστό μας, χρόνια εν ενεργεία, εισαγγελέα. Η απάντησή του ήταν πως μου αξίζουν τα χειρότερα, πως έπρεπε να με μαυρίσουν στο ξύλο, η βλασφημία να μετατραπεί σε κακούργημα και να φάω ισόβια. Το αναφέρω αυτό για να σας δώσω να καταλάβετε πως δεν είναι μόνο οι ναζί και οι φονταμενταλιστές που επιθυμούν την εξόντωσή μου. Όλα τα κόμματα (πλην ΝΔ και ΑΝΕΛ) καταδίκασαν το γεγονός και δύο επιφανείς ιερείς (ο πατήρ Τιμόθεος Άνθης, γραφείο Επιτροπής Τύπου Ιεράς Συνόδου και ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος), όταν ερωτήθηκαν, εξέφρασαν την αντίθεσή τους για αυτή τη δίωξη.

  Όλα αυτά συνέβησαν σε μία πολύ σκοτεινή περίοδο,τότε που ο ναζισμός σημείωνε ραγδαία άνοδο και το διαδίκτυο είχε πλημμυρίσει από ρατσιστικό μίσος, από βίντεο με τραμπουκισμούς από δράστες που έδειχναν ξεκάθαρα το πρόσωπό τους, από απειλές κατά της ζωής, από ναζιστές που επεδείκνυαν με υπερηφάνεια τα όπλα τους, ακόμα και από επώνυμες παραδοχές ατόμων για ρατσιστικές επιθέσεις. Παρ’ όλα αυτά, ο κίνδυνος κατά της ανθρώπινης ζωής ήμουν εγώ, και έπρεπε να συλληφθώ με συνοπτικές διαδικασίες.
  ………………………….

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s